Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    ахахаха и јас му се улетав. Ама минатиот пат добро зе зезнав, па сега си пазам многу

На butterfly4 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    девојки, јас имам порачано досега околу 10тина работи, најчесто нешто ситно, ништо над 10 долари, но 3 или 4 нарачки ми немаат стигнато, а има поминато повеќе од два месеци.. им пишав маил на продавачите но никој ништо не ми врати освен почекај уште малку.. се обидов да следам каде се нарачките и вели не постојат.. (facepalm)

3. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    И јас имам 2 порачки од 29 септември и уште ги нема.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.996
    Допаѓања:
    135.351
    обавезно продолжето го Protection time, ako уште ги нема отворете Dispute и барајте си ги парите

5. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    епа тоа е и проблемот што не можам да отворам Dispute откако ќе помине дадениот рок веднаш ми пишува Confirmation Timeout и Finished им напишав на сите маил но ништо..

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Гледаш дека нема feedback а и лош фотошоп.

На alexsandraa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.996
    Допаѓања:
    135.351
    епа затоа треба на време да го продолжиш рокот, ако е истечен џабе е, ништо не можиш да сториш само да се понадеваш некое време дека ке стигнат, но штом не ти вракаат на маил нема ни да стигнат ... жалам ... друг пат следете ги редовно пратките, некаде на средина на рок пишете им, ако не вракат отворете Dispute, ako ви даваат некаква надеж барем пролонгирајте го времето (protection time) за и да не стигнат да можите да си барате пари

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.471
    Допаѓања:
    172.203
    Порачав црн фустан хл величина ми стигна бел фустан ххл величина
    отворив диспут и му пишав на селерот а он ми врака да го задржам белиот фустан и да ми врати 5долари или да го вратам белиот и да ми прате нов црн за вракање нема шанси гавол и пол ке ме фате ама па и не е фер си плакам поштено и сакам таков фустан инаку 13 долари е фустанот па затоа не преговарам со али и спорот го предадив диеркно кај луѓето од али па нека решат они Што мислите ок ли постапив?

9. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    а може ли да ни дадеш линк од фустанот?

Јас порачав две перики уште пред 1 месец и еве си ги чекам. Му пишав на селерот да провери до каде се, а тој ми пиша дека биле на пат за мојата земја. Што значи тоа?

10. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Кажете каде е, зш ништо не разбрав

Package status: transit
    Purpose: Macedonia
    Send a country: China
    The 2014-12-02 08:10 PEK, Macedonia - MK, navigation
    08:53 2014-11-30 Beijing international, Macedonia - MK, export total package straight seal dispatching of Departure from outward office of exchange
    08:12 2014-11-30 Beijing international, Macedonia - MK, export total package sealing Opening and Opening
    The 2014-11-27 xi 'an international descend, Macedonia - MK, export total package seal each Dispatching of Dispatching
    2014-11-27 13:46 xian international, Macedonia - MK, export total package sealing Opening and Opening
    "The 2014-11-27 renmin road w.t.robey, Macedonia - MK, Posting bureau collected Collection

11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.746
    Допаѓања:
    145.190
    Во Пек се од 02.12.
    Преминуваат во Прага, па Скопје.

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.667
    Допаѓања:
    106.782

Јас би ти препорачала да му се заканиш дека ако не ти ги врати СИТЕ пари ќе им пишеш директно на али и ќе им пратиш слика од фустанот дека не е тој тој што си го порачала па они да го решат случајот. Не е фер да ти врати 5 долари тие си се криви што ти пратиле таков фустан ко да не знаеле што праќаат излегува , ти си платила поштено. А да го враќаш немој никако ем ќе те фати повеќе од што си го купила фустанот и пак ќе речам нивна е грешката и треба сите пари да ти се вратат , тие се плашат од закани ;)

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mamma

mamma Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    26
    Девојки ај помош малку.Нарачаб на 11 ноември две фустанчинја едно за лупенје и обетки.Прашанјето ми е како да ја следам порачката до каде е пробав на 17 трак не бива...

14. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    Истово ланче, само црно со златно синџирче си го купив во Шутка за 200 денари со обетки :)

На SuperGirl24 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Колку време ке треба од прилика за да стигнат?

16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.746
    Допаѓања:
    145.190
    @okcenzi сега почнуваат празниците па може и да се завлечка работата.

Инаку 10тина денови во Пек, во Прага околу 5 дена.
    Значи просек 15.

17. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.996
    Допаѓања:
    135.351
    зависи од бројот, ако почнува со WD тогаш тука WD, ako poчнува со YW тогаш тука

На mamma му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Веќе некое време пижамите ми стојат во Сингапурт имат надеж да стигнат воопшто? И ланчињата што ги порачав воопшто не се следат,а добари рејтинзи имаше селерот.
    Јас стварно сум загрижена,затоа што имав едно негативно искуство од алиекспрес...па страв ми е пак да не ми зафркнит :\

19. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    3.483
    Имам нарачка која треба да стигне најкасно уште 14 дена, а таа сеуште ми е во Кина. Му пишав на селерот зошто сеуште ми е во Кина, а тој ми рече дека штотуку проверил дека ми била стигната во Македонија :|. Проверувам на странава од македонски пошти не ми покажува дека е овде, вас ви ги покажува од на оваа страна? :^)

20. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.996
    Допаѓања:
    135.351
    Не ги покажува сите броеви, кликни барем на extend protection time и барај за 20 дена да ти се продолжи рокот, да можиш и да не ти стигнат да си ги бараш парите.
    Контактирај со продавачот, и за пиџамите и за ланчињата. Имам приметено дека нешто ако е во Сингапур се задржува повеке денови а потоа директно иде во Македонија. За ланчињата некои пратки бараат доплнителна доплата за трак број, ако не ти ги дава до кај се прашај што е проблемот и обавезно продолжи го и protection time

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.