вака ми пишуваше да ја откажам и да го продожам времето , јас ја откажав нарачкава и одбрав причината , и ми пишуваше нарачката чека поништување од селерот , и толку , и селеров пак ми одби ,и сега ми пишува во рок од 10 дена треба да ја испрати селерот порачката
почекај тогаш 10дена, ако ја прати и трак бројот покажува до кај е, тогаш ок е ке ти стигне, али веројатно е да не ја прати и да стаи без врска трак број, тогаш ке отвориш dispute и ке си ги бараша парите назад. Ке се изначекаш до тогаш ама тоа е.
Порачав нешто од алиекспрес и не ми стигна во предвидениот рок.Му пишав на продавачот и ми рече да отворам диспјут и дека ќе ми ги врати парите.Океј се тоа, ама со мајка ми не проверивме дали парите ги префрлиле на сметката(некоја смешна сума беше од 1-2 долари).Е сега, пред два дена стигна таа нарачка и јас не знам дали да го известам продавачот за тоа или ништо да не правам?
Па извести го греота е да не го платиш производот кога веке ти стигнал само прво провери дали ти се вратени парите
Луѓе си нарачав блуза од али, и поминаа нели 40 дена а во меѓувреме чудно ми беше зошто уште не стигнала и пишував пораки на селерот и тој ме убедуваше дека е се во ред ми вика your package have left China on Nov 25th.. И сега помина времето и не можам ни диспјуте да отворам а ме убедува дека се е во ред. Што да правам?
Кај што ти го пишува трак бројот имаш опција Financial, ако ти се вратени парите ке пишува Refund Completed. Вака Koнтактирај ја службата
A Мене сите нарачки што ми се нарачани од овој месец ми се запрени ми пишува frozen. Му се има случено нешш вакво на некој
Да ве прашам девојки како се сногате со боревите на али крја неможе да им се фати јас порацав многу работи сега сем мислам дали ќе ми се точни
За секој производ имаш табела со точни димензии за секоја величина. Обично азиските бројки се за 1-2 величина помали од нашите, ако кај нас носиш М треба да порачаш од нив L или Xl.
item No. Year Status Location Destination Country Date RK142477981CN 2014 Collection 21546500 MK 20141119 1713 RK142477981CN 2014 Opening 21504300 MK 20141120 2055 RK142477981CN 2014 Dispatching 21504300 MK 20141122 1533 ајде женски кој се разбире до каде ми е нарачката што значи подвлечениот збор
Мене ми стигнале пижамките,ко ќе ги земам ќе ви пишам Ланчињата уште никаде ги нема :\ Ама нема врска,најбитното дојде
Девојки, кај може да се жалам? 3 порачки не ми стигнаа, а ги имав порачано уште од септември. Е сега едната немаше опција за диспјут, но другите две имаа, а селерот ме замоли да го продолжи времето и јас се согласив. Но сега гледам дека вчера и тоа продолжено време истекло а производиве никаде. Не дека се нешто многу пари околу 4-5 евра, ама ме фати инает.
за тие две што имаат отвори диспјут, за таа со нема дај му 1 звездичка сам ке почне да ти нуди опции за вракање на парите. Ако ден-два не ти понуди ништо контктирај ја службаа.
Сакам да ве прашам дали ви се случило да не можете да ја следите пратката, односно да не е регистрирана и по 20 дена од плаќањето? двапати му пишав на селерот и ми вели дека ќе праша на испорачувачот, но пак ништо...