Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.000
    Допаѓања:
    135.420
    На anakonda88, S.W.A.G и butterfly4 им се допаѓа ова.
  2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.498
    Допаѓања:
    172.399
    одкако ми испрати греска боја и грешка величина и сакаше да ми врати 5 долари од 13 колку што кошта фустанот случајот му го пратив на али тимот го разгледаа и ми вратија 13 долари без да го вракам овој што ми стигна грешниот

3. izabela.nik

izabela.nik Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    6.112
    Ти благодарам ама сепак јас носам хс или с а ваму на тебеливе се мерам и најоглемиот број ми е мал тоа ми е пробелмот мал во раменици голем во гради

4. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    која служба и каде?

5. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.000
    Допаѓања:
    135.420
    Оди во my orders. Лево на екранот имаш прозорче за виртуелниот агент ,,Ева,,
    Screenshot_5.png

Кликни кај што пишува Аsk question. Потоа ке ти се појави листа на прашања
    Screenshot_6.png
    Овде избери го првото I have not received my goods, what can I do? и од понудените опции кликни на finished or closed
    Screenshot_7.png Оди надоле и избери Shipping

Screenshot_8.png Од овде избери ја првата опција
    Screenshot_9.png
    И потоа кликни на start chatting.
    К
    е ти се отвори прозорец за чет, и ке им објасниш, што е проблемот, а ке им го дадеш е бројот на нарачката order number.

На butterfly4 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.747
    Допаѓања:
    145.194
    @okcenzi Ева е компјутер и автоматски одговара на прашањата, па не верувам дека нешто ќе ти помогне. Имаше еден меил, но за жал не е повеќе достапен.

Продавачите се така заштитени така што ако истече времето, а немаш потврдено, ниту отворено Диспјут парите одат кај него.
    Треба многу да се внимава со времето на испорака.

Едит: Обиди се на овој меил tradesecurity@aliexpress.com

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Minnie.Mouse

Minnie.Mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    22
    Skopje Macedonia- MK leave the import exchange bureau dispatching
    Вака ми пишува на 17track дали тоа значи дека пратката е во Скопjе и ако е така колку време ке треба да стигне во гевгелиjа ?

8. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    devojki eve sto mi pisa selerot
    We will refund your money .pls give us your paypal or your qiwi .we will refund to your account immediately,is that ok ?

sto potocno treba da mu dadam?

9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.747
    Допаѓања:
    145.194
    Пејпал акаунт, доколку имаш, а ова quwi незнам што е.
    Некои селери бараат пејпал за рефундација на парите, а зошто незнам, кога повеќето селери ги враќаат парите дирекно на трансакциската.

10. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Сакам да си нарачам теѓет ниски All Star. Доколку некоја од вас има нарачано (и личат на оригиналните), ве молам за линк.

11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.747
    Допаѓања:
    145.194
  12. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Ако имаш Македонски PayPal не може да ти ги префрли парите зошто кај нас уште не е пуштена опцијата за примање на средства туку само за плаќање. Ако ти е од некоја друга земја, пр. Словенија, Бугарија... тогаш може да ти ги префрли само што нема да ги гледаш на картичка и ќе ти бидат достапни исклучиво за трошење на интернет плус сметај дека ќе ти дојде нешто помал износ заради провизијата што ја земаат PayPal.

Продавачите бараат секогаш друг начин за да ги вратат парите односно го заобиколуваат Алиекспрес во случајов (ми се има случувано и со eBay истово) затоа што рефундациите им го намалуваат рејтингот на продавницата.

Најдобро инсистирај да ти ги врати на картичката од која што е платено, верувај може и така ;)

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Ок фала девојки на одговорот, само што јас не ги сакам парите туку производ, ама не знам што е проблемот со селерот.

14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.747
    Допаѓања:
    145.194
    @Artemission мене скоро секогаш од ибеј ми легнуваат парите и на картичтака, неколку дена стојат на пп, па потоа се префрлуваат.
    Мислам дека само еднаш ми се случи да останат на пп, кога ми ги рефундираа од и-офер.

Инаку регистрирана сум со Словенија.

15. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Не зборам за рефундација туку за класично префрлање со тоа што ќе му ја дадеш email адресата и кој знае од која сметка ќе ти префрли. Јас имам регистрирано една сметка со Македонија (каде што не може со сигурност да се примаат пари, за рефундации не знам) и една со Бугарија каде што ми се случило тоа со префрлувањето. Инаку исто и мене ми имаат враќано пари од iOffer откако отворив case директно во PayPal бидејќи продавачот исчезна и после 2-3 недели они ми ги префрлија парите директно на сметка.

Случајот со Алиекспрес е малку поинаков... имав нарачано нешто и ми стигна после цели 3 месеци за што оставив негативен фидбек. Продавачот ме контактираше да ми врати пола пари за да го сменам и бидејќи не можел на завршена трансакција да ми ги врати парите му дадов email со Бугарскиот PayPal. Ми стигна износ нешто помал бидејќи земаат провизија од PayPal, плус требаше да ми земат повторно доколку решев да ги вратам на сметка - што не го направив (плус ми имаат спомнато дека било нелегално не знам од која причина).

Се изнапишував јас :lol: Да скратам, муабетот ми беше дека кога ги враќаат од истата сметка е во ред, ама ако е од друга проблем е тие пари да се извадат тука, освен ако не планирате да ги користите повторно за купување онлајн.

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mar4u

Mar4u Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    22
    За колу време ги вракаат парите на сметка, откако е завршен спорот во моја полза?

17. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.000
    Допаѓања:
    135.420
    недела време максимум

18. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    Девојки планирам да си ги нарачам и двата пара купаќи, случајно некоја да не има порачано некои како вториов модел (плавите со патенти)?И дали кога се нарачуваат се точни овие мерки или сепак да одам со број поголем?

http://www.aliexpress.com/item/Hot-...ew-Swimsuit-Lady-Bathing-suit/1964236988.html

http://www.aliexpress.com/item/2014...wimsuit-Bathing-Suit-Swimwear/1858501949.html

19. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    За колку време отприлика би ми стигнала порачка од Холандија?

20. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.709
    некој????