Спред табелата подоле ке видиш кој борј ти одговара. Иначе моја другарка има како тие со патентите исти и стигнаа како на сликата и бројката одговара според табелата
2014-12-20 08:48 北京国际, 马其顿 - MK, 出口总包直封封发, Departure from outward office of exchange 2014-12-19 19:51 北京国际, 马其顿 - MK, 出口总包互封开拆, Opening 2014-12-16 11:15 杭州国际, 马其顿 - MK, 出口总包互封封发, Dispatching 2014-12-16 07:16 杭州国际, 马其顿 - MK, 出口总包互封开拆, Opening 2014-12-14 15:19 31512900, 马其顿 - MK, 收寄局收寄, Collection Можам да ја следам порачката, ама не се разбирам од ова Девојки ај ве молам помош
Пратката ти е во Пекинг И кога следиш на 17track.net за да не ти излага на Кинески вклучи си го преводот, ете како на сликата
Zenski moram da vi se pofalim....Deneska konecno mi stigni jaknata sto ja imav naracano od aliexpress. Ja cekav 2 meseca, ama se isplati...ista e kako na slikata http://www.aliexpress.com/snapshot/6298474038.html?orderId=64231044486923.... jas ja naracav crvenata... P.S. Izvinite za fontot ....
За жал станав една од жртвите на нашите пошти. Жал ми е за кинесчето што морав да му отворам спор, ама предоцна сфатив дека е до нашата пошта. Пратката е евидентирана до царина, потоа и се губи траг. Не планирам тука да им застанам. И јас би го украла... на среќа фатив на огромните попусти палтенце, вистинска кожа од 90 долари на смешни 24 долари, епа не им го давам!!!
lilit и јас изгорев така н а16,10 стигнато у мк на царин аи и се губи трагот ај пиши ми ако сакаш или тука или во лп што може да се предземе
Испринтај го тоа тракингот како одел. И ќе отидеш во пошта кај железничка и каде и да те праќаат ќе се изругаш квалитетно. Потоа ќе напишеш жалба, ќе им ја поднесеш, а потоа ќе пријавиш во мвр.
значи јас стварно нз што се дешава со поштаринава во државава , нарачав ташна на трак17 ми пишува дека е во мојата локална пошта , а поштарот ни е куќен пријател и постојано го прашувам и бројче му дадов и пак немало ЈАС ВИШЕ НЕ ЗНАМ КАЈ ДА СЕ ОБРАТАМ
Имам нарачано 2 фустанчинја за керките на 11.11. и ми пишува дека се уште во кина и му пишам на селерот и ми вика имале многу гузва и многу авиони се откажале да пракат.Што да правам женски да ја откажам порачката или да почекам уштѕе 22 дена колку што пише,додуша и не знам каско се откажува.хелп??
Не сфаќам? Стигната е пратката? Досега двапати имам порачувано и поштарот до дома ми ги донесе, а сеа го нема ни ливче за една претходна нарачка.
Девојки ајде помош Еве што ми пишува на едната пратка 2014-12-17 18:50 CZECH REPUBLIC (THE), PRAHA 120, Send item abroad (EDI-received) 2014-12-16 22:40 CZECH REPUBLIC (THE), PRAHA 120, Insert item into bag (Otb) па за колку време ке стигне? А еве на втората 2014-12-02 08:10 PEK, Macedonia-MK, navigation 2014-11-30 08:53 Beijing International, Macedonia-MK, general contracting of export letters issued, Departure from outward Office of Exchange 2014-11-30 08:12 Beijing International, Macedonia-MK, export turnkey fengkai split each other, Opening 2014-11-27 15:32 Xian international Macedonia-MK, exports total letters sent to each other, and Dispatching 2014-11-27 13:46 Xian international Macedonia-MK, export turnkey fengkai split each other, Opening 2014-11-27 11:10 Branch post office, Renmin road, Macedonia-MK, receiving and sending receiving and sending, Collection и сеа колку време треба да ги чекам
дали на некого на трак17 му пишувало дека е во македонија а во поштата никаде да ја нема пратката ???
Ми треба помош. Пишав и погоре па никој не ми потврди За праткава дали е стигната во МК Овие во пошта направиле каша попара. Прашував прееска за една претходна нарачка, која била стигната уште на 11 овој месец, ама ја префрлиле на некоја друга пошта со број 1042 (кај е ова појма немам), уште па и службеничката ми вика, пратката е преземена. Како може тоа? Ај таа истекува за еден ден, ќе си ги побарам парите назад, ама за оваа што прашувам сеа сакам да ми стигне. Не го отвараше тракинг бројчето во пошта, затоа прашувам. Ако е стигната да си реагирам на време да не ми ја изгубат и оваа
Оваа не е стигната сеуште во Македонија. А за другата пратка кликни на extend protection time, да се продолжи заштитниот период, додека ја добиеш, не е фер да и бараш парите од продавачот ако грешката е во поштата.
^ Се продолжи уште 4 дена, ама искрено немам надеж дека ќе стигне. Сигурно дека нема да ја барам праткава низ цело Скопје. За овие во пошта немам зборови. Значи не читаат што каде треба да стигне. Дали е улица или населба гајле им е, па ние ќе тргаме проблеми после. Не само за нарачки од Али, пред некое време луѓе ме убедуваа дека ми пратиле писмо на домашна адреса, а од писмото ни трага ни глас. Јасно ми е сега се