Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Mmirka

Mmirka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Mi stigna kartonceto za podiganje na pratka, ama koga pojdov mi rekoa deka e vratena nazad, odma li gi vrakaat nazad , jas ne sum vinovna sto postarot kasno me izvestil, sto da prevzemam

2. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Знам дека имаш рок од 8 работни дена да ја подигне праката, но тебе ти стигнала последниот ден. Не знам што да направиш, но друг пат проверувај си во пошта иако немаш картонче.

Последна измена: 25 декември 2014
  3. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.514
    имат да пуштиш приговор во агенцијата за пошти и можат да направат рекламација, баш гледав на вести дека 4000 пратки биле ‘‘загубени‘‘ во државава и затоа можело да се поднесе приговор ...

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. teateevska

teateevska Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    46
    Знам дека прашањето баш не е соодветно за тука ама пак е повржано со алиекспресс.
    Ама морам тука да прашам зошто незнам каде да го поставам прашањето , а инаку слаба страна ми е се што е повржано со програми.
    Сакам да сликам и да му покажам на сејлерот дека го сменив фитбекот и дека ставив 5 ѕвездички ама незнам како да сликам. Сакам да сликам односно да направам слика ,фотографија како со апарат ,мобилен ама од пц ама незнам како. Ако некој знае преку кој програм нека ми пише . Инто ми е многу.

5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.011
    Допаѓања:
    135.513
    направи screen shot. Ako го немаш програмчето еве го http://prntscr.com/3jskaa и кликни на download lightshot for free. Едноставно се инсталира. После само кликаш на копчето prt sc кое го имаш на најгорниот ред на тастатурата. Обечежуваш на екранот што сакаш да имаш како слика, кликаш save и толку е, го имаш како слика.

На teateevska и okcenzi им се допаѓа ова.
  6. irina.007

irina.007 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    76
    Ми треба помош од некоја што ќе ми помогне во следење на пратките , кој може ако може во лична порака да ми помогне :(

7. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222
    дечки ми пишува на 2 пратки
    • Goods Awaiting Acceptance ваљда дека се стигнати а има рок уште 40 дена негде
    • и две пратки уште не се процесирани а ги порачав пред 3 недели, така ми пишуваше на едни ама после не ми стигнаа..пак да не ке ме заебат не ми враќа ништо селерот. дај хелп !

8. Bajaderka

Bajaderka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    339
    Првите ти се испратени, значи продавачот си ја завршил својата работа и сега останува да ти стигнат и да потврдиш. Провери со бројот за следење до каде ти се.

За вторите ако имаш оција за спор, отвори веднаш.

9. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222

Кај е тоа спор ај малце објасни ми зашто изгубенка сум околу работиве на алиекспрес
    на брат ми се маскиве за телефон порачани и ми даде пари уплатив се и ме напиња до кај се а уствари уште не се ни пуштени
    работата е да стигнат не да ми вратат пари и чао пријатно
    те молам хелпп !
    и што да пишам у тоа спор

10. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    му пишав на сејлерот дека има уште 6 дена, а пратката не ми е стигната и дека ке му дадам негативен фидбег пошто цело време ме лажи дека е во ред со пратката. еве што ми врати
    dear, i am sorry not let you satisfied, i will check with the logityical company, i have sent to you, but i can not find the message just as you, i am so worried, but please rest assured, if it is lost , i will agree to refund you whole money, though i will lost much , but i will protect you right, it is my duty.
    и во меѓувреме ми го продолжил рокот за уште 30 дена. трак бројот не е во ред RB221896861CN.
    не знам што да правам дали да ми отворам спор или не. а
    аха и уште еден негов бисер you can open a dispute,i will return the money to you,please give us 5 star feedback.thank you.
    не знам сега
    како да постапам

11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.748
    Допаѓања:
    145.206
    @Zaljubena111 не е бисер, тоа го бараат скоро сите селери :rofl:

Добро е штом се согласува да ги врати парите, отвори му спор, ќе истече времето и ќе ти легнат парите на сметка.
    А ти можеш да му оставиш позитивин фидбек со што ќе напишеш дека парите ти ги вратил, но произодот не пристигнал.
    Јас обично на селери со кои немам проблем, веднаш ги враќаат парите, не им оставам негативен фидбек.

12. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    па тоа велам и јас баш е бисер, ќе му оставиш позитивен фидбек и потоа други ќе се залажуваат. епа не е фер

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. irina.007

irina.007 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    76
    Има некој што пратката му е стигната уште на 12 ти а да нема ни трага ни глас од порачките ?

14. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222
    Кај е тоа спор ај малце објасни ми зашто изгубена сум околу работиве на алиекспрес
    на брат ми се маскиве за телефон порачани и ми даде пари уплатив се и ме напиња до кај се а уствари уште не се ни пуштени
    работата е да стигнат не да ми вратат пари и чао пријатно
    те молам хелпп !
    и што да пишам у тоа спор

15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.748
    Допаѓања:
    145.206
    Спор ти е Dispute,т.е имаш опција Open Dispute.
    Инаку кога се пратени маските?Доколку поминале 10 денови,а не можеш да ги следиш,пиши му на селерот и прашај го, можеби не можат да се следат. Ако не ти одговори и по неколку денови отвори Диспјут.

16. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222
    и што треба да пишам у тоа Диспјут
    ај малце помогнете ми ве молам

17. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
  18. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Девојки сакам да прашам дали би ризикувале од Алиекспрес да порачате свечен фустан,цениве им се по 150 долари и плус дури,а и шипинг се плаќа а и тој е скап. Не знам што би ми стигнало и дали воопшто би ми стигнало,не знам дали да ризикувам. :\
    Совет?

19. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Јас не би порачала толку скап фустан од кина. Никогаш.

На cooll, Elence93 и Anna-Banana им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.011
    Допаѓања:
    135.513
    За 150 долари и тука ке најдеш убав фустан. Или ако ептен не можиш да најдеш таков како што сакаш ке платеш добра шивачка да ти го сошие. Не ризикувај за таа сума. Плус ке се изначекаш и на крај може да не испадне како што си очекувала колку и да има позитивен рејтинг продавачот.

На okcenzi и Anna-Banana им се допаѓа ова.