Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. mamma

mamma Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    26
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    135.564
    http://www.postnl.post/ - Tuka
    Screenshot_2.png

ako pocnuva so RS mozis i tuka i na 17track.net

3. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.466
    Допаѓања:
    48.586
    За колку време од прилика од Прага до СК стига пратката ако некој знае. Од Прага тргнала на 31.12.

4. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    29.382
    Зависи ептен, мене ми има стигнато и за три дена, и за недела дена, и за десетина дена.Ама би требало до кај 10-ти најкасно да стигне:)

Ре: Проверив за мојава последна пратка, била пратена од Прага на 30-ти, а пишува дека е стигната вчера во пошта:D

На SuperGirl24 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.536
    Допаѓања:
    172.719
    женски како е со орачките од али?Оваа година ми се чини некако по нема гужви по поштите или грешка сум јас

6. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    135.564
  7. mamma

mamma Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    26
    На Sesil му/ѝ се допаѓа ова.
  8. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.514
    Вака имав порачано ташна и ја следев на трак 17 и кога дојде скопје ја чекав да ми ја донесит поштарот една недела чекав пратката никаде ја немат , одам во нашата локална пошта со бројчето и ми викаат праткава за еден сат е преземена во Карпош , некој си ЈА УКРАЛ ! и им викам што да прам сега тие ми велат пиши му на кинезот дека не си добила пратката и нека ти ги вратит парите , јас им викам пратката ми ја имат тој пуштено туку некој ми ја украл и тие си молчеа , ке морам да му отворам спор мн ми е жал зш кинезот не е крив , дефинитивно сме држава лоповска каде што не важат законите !

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. butterfly4

butterfly4 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    528
    Цццц какво безобразие еј!!!Кога го прочитав ова одма викам тужба ќе им опнам одма како што нетрпам неправда,ама кога ќе подразмислам убаво кого да тужиш бре??!Се исти говеда се,со пракса дури,па уште ти кажува подигната е во Карпош,па силни уште и те праќаат да го правиш будала кинезот,ахх како они нафта да пијат(ќе ни забранат да порачуваме,заради овие неправди Кинезите)...нема правда се апаши овие поштиве,тоа е!Мене па совеста не би ми била мирна да му кажам на кинезот дека не е пристигната,а да знам дека е стигната,ама не во мои раце.Никако не си,сепак тоа е мое мислење.....:envy:

На sanjaeva и okcenzi им се допаѓа ова.
  10. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489

А како тоа со твое име и презиме да е земена пратката? Не ми е логично, едино некој да ти ја украл личната карта и да ја земе пратката во твое име, друго објаснување нема. Тужи ги овие од пошта иди види кој е тој што се потпишал во твое име и ја земал твојата пратка. Направи нешто

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. zenska

zenska Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    339
    ^ Не сфаќам ни јас, ама ете можно е. И мене ми снема една пратка, и кога отидов да прашам во пошта што е работа, ми викаат преземена е пратката. Кај отишла, кој ја зел незнам.
    Прогледав низ очи зашто беше ефтина. Му пишав на селерот и се согласи да ги врати парите. Што и не мораше.
    Ама реагирајте на време. Тужби или незнам што. Колку и да е ситна, кражба си е кражба

12. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.514
    Феминки кого ке тужам ?? Па јас се јавив во агенцијата за пошти и ми рекоја дојди ск и поднеси приговор и бам телефонот ! не им е галје воопшто и мене нема да ми е мирна совеста спрема кинезот бидејки све си напрај човекот како што треба , јас да сум на местото на чичко али Македонија би ја ставила на црна листа !!! (бидејки не ми ја имаат само мене украдено пратката од вработените во поштите туку ги има повеќе :( )

На lovelife, butterfly4 и okcenzi им се допаѓа ова.
  13. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    Ако тужиш можеш само проблем да си направиш.Нив фала богу не им е ни прв пат ни последен пат да си земат нешто.И онака се функционира така кај нас.Доека некој е над тебе и има сила и во фаца да ти каже дека они ти ја земале џабе ќе биде.Затоа не порачувајте поскапи работи.Барем колку толку мирна ќе ни биде главата :)

На zenska и okcenzi им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    135.564
    Сите што имате ваков проблем како @anakonda88 i @zenska обратете се во здружението за заштита на потрошувачи секој работен ден од 10.30 до 14.00 часот на бројот 02 3179-592, ке ви кажат што треба да сторите

На sanjaeva му/ѝ се допаѓа ова.
  15. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.974
    Допаѓања:
    21.186
    Ај ве молам вие поупатените да ми дадете ваше мислење.
    Гледам јакничкава има многу нарачки, селерот е нов од 21.12 а оваа јакна мислам дека е многу ефтина за 10-11 долари. Да ризикувам или сепак не?
    http://www.aliexpress.com/item/Wint...pping-2014-Autumn-Winter-New/32257051642.html
    И уште нешто,оваа нарачка можно ли е да е уште во Прага?
    RK136336517CN

16. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    26.984
    ^Јас да сум не би ја порачувала.Ризично е.Нема ни еден фидбек,а 243 порачки (лично мене ми е чудно :^)).Инаку да.Порачката ти е во Прага.Ќе ти стигне каде и да е.Има гужва заради празнициве. :)

17. jasBia

jasBia Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    342
    Нарачка од 10ти Декември ми ја испратија пред 2 дена и никаде не можам да ја следам..
    Кој има повеќе искуство да ми каже дали бројов е валиден RK166044013CN? И дали има шанси ништо да нема пратено затоа што чекав цел месец!?
    Претходно имаше 5 ѕвезди и само добри коментари.. Сега гледам се повеќе се жалат од него на фидбекот..

18. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Девојки нарачкатами е сеуште во прага од 16,12 нормално е ова или пак не моше понатака да се следи пратката?
    2014-12-17 18:50
    CZECH REPUBLIC (THE), PRAHA 120, Send item abroad (EDI-received)

2014-12-16 22:40
    CZECH REPUBLIC (THE), PRAHA 120, Insert item into bag (Otb)

19. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    135.564
    До сеа требаше и стигната да биде пратката. Штом не може да се следи или не е точен бројот или нема пратка (поверојатно). Отвори му диспјут.

20. mila.s

mila.s Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    36