Онлајн шопинг сеуште е рано, обично покажува после недела дена, но може и повеке време да пројде, еве ти линк 17track.net/IndexEn.html а за состојба на картичка провери во банка таму ке ти кажат
Онлајн шопинг Немај галје не се брзам јас, имам време за чекање. И јас како тебе размислувам, сакам да нарачaм 3-4 за поефитни пари,aма па да ми застана една на око, не можам да ја заборавам, али 10 долари е, ама срце не ми дава толку пари за маска, не за друго ќе ми здосади за месец дена. Али не се нормални какви маски за нашиве телефони има какви креации мајко моја, кај им текнало алал да им е. http://www.aliexpress.com/item/Vintage- ... 02824.html
Онлајн шопинг Нарачката од Алиекспрес ми е моментално во Франкфурт (конечно ми проработе тракингот како што треба)... Веќе се поминати 25 дена од кога ја нарачав. Се надевам во текот на неделава ќе стигне до тука, ако не ќе одам за Франкфурт да си ја земам
Онлајн шопинг Девојки, селеров испадна супер, му пишав само кога ќе бидат испратени ве молам контактирајте ме. Он ме сфатил дека итно ми требаат и место 10 дена да чекам,тој веднаш ги пуштил. Сега им проверив статус, веќе се во Македонија, за точно една недела значи. Ама претходниот пат не беше истата локација, на царина или не знам каде, сега ми пишува Collection. Не знам што им значи ова... ?! Демек да си ги зеам? Демек и царина поминале? Шо? Не ми е јасно.
Онлајн шопинг Таа цена е на мп3 и како што кажа претходната феминка немаат мемориска картичка, мајка ми ми ја донесе од Чешка истата и цената беше 199рсд или околу 100 денари.
Онлајн шопинг Феминкиии со каква картичка порачувате од али експрес ? Пробувам со маестро, ради ова да си порачувам од интернет ставив пари на неа но неможе ми ја одбива
Онлајн шопинг Лилит мене кога ми пишуваше колекш отидов во пошта и ми рекоа дека немало ништо уште стигнато. Не знам ни јас што им значеше тоа, ама после поштарот ми ја донесе до дома.
Онлајн шопинг Откако ќе ти ја испратат, провери си ја нарачката, ќе ти биде оставен Tracking number. Тој број ќе го пишеш. Спојлер Кога ќе одиш кај нарачката, притисни на View Detail за да го најдеш тој Tracking number. Ама откако ќе ти ја испратат нарачката, ќе треба да почекаш неколку дена, нема веднаш да ти отвара да видиш до кај е. Мене дури после една недела откако ми ја испратија ми покажа.
Онлајн шопинг Имам направено и чекам 5-6 порачки више 20 дена, и на секое следење ми покажува вака...зар не би требало до сега да покаже дека е во некоја европска земја или нешто поразбирливо?
Онлајн шопинг Јас оваа страна ја користам: http://www.trackingnumber.org/china-post-tracking/ Точна локација дава, со мапа, позадоволна сум. На другава некако неразбирливо ми е... Пробај, види. Мене пак, еве 24-25 дена поминаа откако ми ја испратија, уште ми покажува дека е во Кина, чека превоз.
Онлајн шопинг иста приказна е и кај мене од 23,06,2013 имам 4-5 порачки сите си се во пекинг чекаат испорака нешто се случува а што точно незнам
Онлајн шопинг Нема врска овој сајт. Ми покажува дека не е ни мрднато од Кина и истото го пишува колекшн, точна локација му е у некој хотел у некоја кинеска провинција ( зошто сме држава каде провинција е осетлив збор, да потенцирам провинција во вистинското терминолошко значење). Па дури и да е така, областа не се вика никако на М за да ми пишува дека е во МК ако МК не е Македонија.
Онлајн шопинг јас си проверувам на страната на кинеската пошта, линкот што го дава на али до тракинг бројот еве овде http://intmail.183.com.cn/ на гугал преведувач си бирам опција за англики, па потоа во табелата од страна на второто и во празните квадратчиња на првото бројот, во второто тие букви сто ги дава и на крај на црвеното квадратче, секогаш ми покажува точно до кај, кога ке стигне во мк пишува дека е во скопје и наредниот ден пратката е во куманово.