Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.658
    Допаѓања:
    106.727
    Онлајн шопинг

Еве и јас да пишам во врска со еден производ , порачав тренерки за ќерка ми ама денеска е 29ти ден и нема уште ништо :^) Отоврив case па пишуваше дека требало да стигне производов одприлика околу 22ри јуни но ништо и сега мислам дека добро направив , му пишав порака на продавачов што се случува ос производот и ако не ми одговори до 15ти јули ке треба парите да ми ги вратат

2. srcula

srcula Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    48
    Онлајн шопинг

А од http://www.aliexpress.com/ може ли да се порачува од интернет картичката на стопанска банка? :)

3. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Онлајн шопинг

мими бре дај кажи дали парите 21,000 ти се повлечени од алиекспрес????

4. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Онлајн шопинг

^ Не гледаш ли дека не лаже. 21 000 повлечени од сметка, мистериозно и ги нема, да бе баш така може тоа. Колку што сум упознаена со комјутерски криминал, можно е такво нешто само ако картичката ја изгубиш и ги копираат чиповите и па така се префрлаат пари. А толку напредени хакери јас не сум чула.
    Зашто на алиекспрес не и се зачувува бројот на картицата, туку со секое купување мораш наново да ја впишеш.

Коритсаки почекај малку, ќе ти стигнат има време, ако рокот е до 15 чекај, немаш друга оппција моментално, за после 15 ќе отвориш диспјут и ќе ти ги вратат парите.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mimi88

mimi88 Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Онлајн шопинг

Картицата е хакната, прокредит неможат да направат ништо освен да ја блокираат, и нормално ја блокираа.

6. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Онлајн шопинг

значи парите не ти се земени од алиекспрес туку повлечени се од картицата од непознат извор така?
    бидејки ако се повлечени од алиекспрес ке има некаде заверено декати подигнале пари а и еве јас сум ан тутунска банка и на секое плаканје сметка мене ми стига секундарно порака на телефонот дека е извршена трансакција така да мислам дека парите не ти се повлечени од алиекспрес безпотребно се ствара паника

7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.656
    Онлајн шопинг

Не можеш да извадиш само ако вадиш од автомат,па дури и тоа на одредени автомати вади и помали суми ако одбереш опција - друга сума.
    А ти како што тврдиш, средствата дека ти се украдени од Алиекспрес, до последен денар ќе ти биле собрани, нема врска најмала сума во тој случај, не постои таа логика.

Каква картичка од Прокредит е баш ме интересира?
    И не е така едноставно да се хакне картица, особено така без осетно да биде испразнета. Обично земаат незначителни суми,а не сите средства. А банката е задолжена да го истражи случајот, да ти каже кога и од каде се подигнати парите дури и да е хакнато.

8. Bubbi-95

Bubbi-95 Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    4
    Онлајн шопинг

Јас малце да избегам од вашиов разговор,прееска се обидував да направам за прв пат порачка но таму каде што пишува expiration date или истекот на рокот кој датум треба да се внесе поточно?Не направив за сепак сигурно да ми кажете вие да не ја утнам работата. :)

9. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Онлајн шопинг

ако добро те сватив треба да внесец до кој месец и година ти вази картичката пример кај мене е до04 месец 2014 година и пишувам вака 04/14

10. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Онлајн шопинг

ако ништо прокредит мора да знае од кај ти се повлечени парите и да те обавести
    бар толку можат првенствено

11. ivancekitty

ivancekitty Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    6.539
    Онлајн шопинг

Феминки направив порачка пред една недела и времето на испраќање истече но селерот не ја прати порачката,автоматски ќе ми бидат вратени парите или треба нешто да се направи?

12. mimi88

mimi88 Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Онлајн шопинг

Прокредит ми го кажаа само банкоматот од кој се извлечени парите, се наоѓа во Барселона.

13. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Онлајн шопинг

Ти да не си ја изгубила картицата, па некои лепо фино да ти го копирал чипчот на картицата, зашто тоа е единствената опција некој да ти подигне пари, па и од банкомат.
    Нешто тука мене не ми штима, но ај.
    И за друг пат да си знаеш, вакви работи се пријавуваат во полиција, не се седи со скрстени раце, 21000 не се мала пара.

14. blackstyle

blackstyle Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    61
    Онлајн шопинг

Девојки еве што ми кажува за пратката дали тоа значи дека стигнала?
    И да ве прашам од која пошта се земаат пратките во Скопје и која е процедурата за превземање на пратката,мора ли да го имам картончето добиено од поштарот :^)

Прикачени фајлови:

• slika.gif
      slika.gif
      Големина на фајлот:
      12,3 KB
      Прегледи:
      275
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.656
    Онлајн шопинг

Во тој случај нема никаква врска со Алиекспрес. Можно е да има врска со случајот од претходната недела што беа приведени наши државјани (во Прилеп или Битола беше, не се сеќавам) за вакви кражби. И јасно соопштија дека многу пари украле од наши граѓани од различни делови на светот им биле вадени парите.
    Провери да не има врска со тоа.

16. Bubbi-95

Bubbi-95 Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    4
    Онлајн шопинг

http://www.aliexpress.com/item/Wholesal ... 70680.html

Феминки што мислите за ова дали би помогнало а и дали би имало некаков проблем за да помини на граница а не е воопшто скапо.

17. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Онлајн шопинг

феминки сакам да ве прашам сите вие кои очекувате порачки
    кај мене има порачка од 29,06 што си стои на аеродромот во пекинг и не е мрдната па се наваки уште 5-6 работи ми се сите на пекинг на аеродром
    па малку ми е чудно да не мрдне од аеродром 15 дена сигурно нешто не штима

18. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Онлајн шопинг

неможам да редактирам па затоа ке се цитирам
    значи дефинитивно нешто не е во ред со страниците за пратење порачката ја пише во пекинг а мене ми стигна сабајлето дома се надевам и останатите ке бидат дома овие денови

19. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    Онлајн шопинг

Леле и мене исто ми е од 28.06 у Пекинг. Значи мора да е грашка до страната. Ти на која страна ја пратеше порачката?

20. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Онлајн шопинг

па на 3страни следам и на сите 3 стоеше дека е на аеродромот а мене порачката во рака
    на онаа официјалната на кина пост на таа 17 truck и на нашата мак пошта

На passion.for.fashion му/ѝ се допаѓа ова.