AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. siki28

siki28 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    44
    Јас од Aliexpress имам нарачано патики, кои си ги почекав подолго време но вредеше. Исто така за смешна цена си имам нарачувано ланчиња. До сега сите работи ми стигнале баш како што се опишани.
    Да, дефинитивно мора да внимавате од кој купувач нарачувате и да гледате коментари.
    Инаку пред некое време еден мој пријател нарачал часовник кој го платил 20 долари и бил со free shipping, но во пошта му стигнало да плаќа царина.
    Дали вас ова ви се случило?

2. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    http://www.aliexpress.com/item/1set...smetic-Make-Up-Brush-Set-Best/2028605947.html
    Jас сум премногу задоволна од овие четки, посебно четката за сенки, таа и најмногу ја користам. Буквално искористи, измиј, се суши за 4-5 часа, влакната се меки и нежни, најдобро ми се нанесува сенката, сум употребувала и на Катрис, и од Авон досега и од оваа сум прееезадоволна. И останатите четки се супер, само таа за коректор не сум ја користела бидејќи немам течен. Ми стигнаа баш брзо за околу 2 недели, дури и се зачудив.
    Инаку девојки кај нас имаат преееемногу гужва во пошта и затоа и подолго од еден месец се чека да стигнат пратките, додека да се распределат, па испратат низ другите градови.

На rainbowec и MissChievous им се допаѓа ова.
  3. victoria7

victoria7 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    37
    Сакам да си порачам купачи ама незнам како одат тие бројчињата, некој ако има порачувано да ми објасни како им се бројчињата, бидејќи иам прочитано дека еден број помали требало одколку што носам??

4. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    9.188
    Леле, никако еден број помали :!: Јас имам нарачувано, носам М, порачав L и таман ми се (значи еден број поголеми). Има цела тема за искуства со производи од интернет, со фотографии, одвој малку време и прелистај ја, има и други девојки што нарачувале.
    Обично нели треба да гледаш и во табелата со димензии што ја има во описот, но во пракса до сега - секогаш се зема еден број поголем ;)

5. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Девојки колку пари треба да ти е нарачката за да ти ја царинат? И каде можам да прочитам повеќе за царинење, како што во детали? Не разбирам ништо. :D

6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Screenshot_2.png
    и да е над овој износ пиши му на продавачот да напиши помала сума на пратката и нема да ти ја царинат

На Abrakadabra и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  7. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    2.208
    Ако може да ми каже некој како да ставам видео во диспјутот?

8. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Немам нарачувано преку интернет, а од љубопитство го отворив aliexpess да ги разгледам цените.
    Па не би рекла дека е ефтино да нарачуваш оттаму. Можеби грешам !

9. badgirl2

badgirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    106
    RN077647754CN ќе сакате ли да кажете до каде ми е нарачката?

10. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Бројот не покажува ништо. Пиши му на продавачот што е проблемот.

11. supersonic

supersonic Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    50
    Вака сега, ми ја испратија пратката пред некое време меѓутоа не можам да го следам shipping-от. Еве што ми напишал селерот :

Sorry friend,Because of the post accumulation problems, we changed another shipping way which will be better and safer. It will arrive at other country first,then that country post will transfer it to your country. Really sorry for making this inconvenience for you! The shipping time will be the same or faster than the shipping way you choose and please track on this site(tracking informations usually showed within 3-12 business days):http://www.17track.net/index_en.shtml

Ги отворив и овој линк што ми го напишал селерот, и тој од China Post Air Mail и не можам да ја најдам пратката. Ова е tracking бројот: UF413797068SE . Се двоумам да не ме зезнал..? Со оглед што поракава од него ми е малку сумлива :^)

12. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    еве ја пратката, ја има :)
    Screenshot_3.png

13. supersonic

supersonic Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    50
    Стигнав до овој дел, ама сепак не најдов никаде за прогресот на пратката, кога би пристигнала и сл., ако воопшто покажува оваа компанија за разлика од China Air.. Фала во секој случај :)

14. bella108

bella108 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    76
  15. mystic333

mystic333 Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    11
    Па не е баш добар селер 95.1% рејтинг има, ама па не е ни толку лош...Мене од еден таков селер со 95% воопшто не ми стигна нарачката, а имаше поставено грешен тракинг код - демек од чајна пост таков го ставиле...ама излезе дека е превара и дека не стигна нарачката, претпоставувам не била ни пратена.
    Инаку треба да се регистрираш, кликаш buy now и ги следиш чекорите за да внесеш адреса и картичка за плаќање. И после чекаш и чекаш и чекаш :) едно 2 месеци во просек.

16. mystic333

mystic333 Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    11
  17. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    @bella108 Селерот е супер а има производот има голем број на порачки и голем број од купувачите се задоволни.

18. bella108

bella108 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    76
    по долго мислење ги порачувам од овој селер само ме интересира дали ќе треба да се плаќа царина

19. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Царина се плаќа само ако износот на порачката е над 45 евра.

20. Artemiss

Artemiss Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Јас би ви препорачала да купувате од Ebay, за секој случај ви се враќат парите ако не ви стига продуктот, или не е ист како на сликите. Последно кога порачав од Али, тоа што го купив не стаса, а и парите не. Плус, Ebay според мене е поевтин.

На woworld му/ѝ се допаѓа ова.