Дали откако ќе помине тоа Purchase Protection ќе можам да отворам диспјут? За 4 дена поминува ,а селерот ми вика дека ги пратил производите и да почекам уште 15 дена. Што да правам сега ?
Нема да можеш да отвориш диспјут ако помине. Мислам дека може да продолжиш заштитата, ама не сум сигурна како. Јас би ти препорачала да си отвориш диспјут сега ако поминал еден месец или повеќе.
А можеш ли да ја следиш пратката до каде е да видиш? Иначе од кога ќе помине Purchase Protection не може да отвориш диспјут, но затоа ете штом е сигурен продавачот дека ќе стасаат производите јас би ти рекла да ја продолжиш заштитата на пример за уште 15 дена , бидејќи имаш само уште 4, кликни на Request to extend Purchase Protection и впиши 15 дена, ако не дојдат за 15 дена ќе отвориш диспјут
Девојки ја на 19 мај нарачав новчаник од Али Експрес и имаше можност да стигне од 39-60 денови. Е сеа пројдоа тие 60 дена уште на 18 јули а мене новчаникот не ми е стигнат. Бев до пошта да проверам да не случајно е стигнат а они уште не ми го донеле ми викаат уште не е стигнато ништо за на твоја адреса. Имам уште 23 дена од Purchase Protection ама си викам па требаше да стигне до сега. Кога на оваа станица http://track.yw56.com.cn/en-US/ ке го пишам бројчето за следење на производот не ми искача ништо. Страв ми е дека прв пат нешто нарачувам и каков баксуз ни тоа не ми стигна. Ве молам кажете ми што да правам. Фала однапред.
сакам купачи од али екпрес. е сега таму според мерките би ми одговарале Л а јас не носам л, обично М. имате ли искуство? http://www.aliexpress.com/item/Wome...-Bikini-Triangl-Swimwear/32372850552.html?s=p
Ако според табелата ти одговара L нарачај Л. Или па пиши му на селерот порака за совет. Обично Кинезиве се со еден број помали од нашите.
@Kaley @x.Daisy.x неможе да се следи порачката и плус пишува дека е top rated seller . Сепак ќе ја продолжам , фала ви
На тракинг сајтот кај што ја следам пратката пишува -Arriving Macedonia customs. Дали значи дека ќе ја царинат пратката иако вредеше $5.8 или тоа е нормална постапка?
http://www.aliexpress.com/item/3W-2...p-Gel-Curing-Polish-Dryer-UV/32262429241.html Колку е сигурен селеров?
Здраво девојки, Знам дека прашањево не ми е баш за тука ама незнам дали има соодветна тема. Сакам на внука ми да и испратам нови алишта (со етикети) од Белгија. Дали некоја од вас знае како оди постапката, дали ќе ја царинат и дали треба да ставам вредност на пратката? Помош ако знае некој да не чека душичка колку се радува.
Уф не ти е погодена темава, мислам да прашаш во Општи прашања најубаво. Таму може некој повеќе да се погоди да ти одговори.
Sorry friend,Because of the post accumulation problems, we changed another shipping way which will be better and safer. It will arrive at other country first,then that country post will transfer it to your country. Really sorry for making this inconvenience for you! The shipping time will be the same or faster than the shipping way you choose and please track on this site(tracking informations usually showed within 3-12 business days):http://intmail.183.com.cn/icc-itemstatusen.jsp Дали некој има искуство со ова?
ништо страшно, смениле начин на достава за кој се надеваат дека е побрз и побезбеден ... и имаш линк кај шо можиш да ја следиш пратката
Луѓе колку дена треба да дојде пратката од Скопје во Битола? Уште на 28ми во 00:00ч. стигнала на аеродром во Скопје, досега требаше да ја добијам, арно ама мене телефонот ми беше на поправка и го земав дури вчера, на адресата нема број а живеам во зграда и има уште едни со моето презиме Можно е да ја има доставено поштарот и да ја има земено некој од станарите? Звонав во поштата и ептен нељубезно се испонашаа, уште недокажана јас ми вика поштарот нема ништо и ми го трасна телефонот. Нема логика уште од некни да не е стигната во Битола, претходната порачка стигна од Скопје за Бт занеколку часа, а за оваа веќе денови се направија..
Ај некоја од вас нека ми каже дали ова Arriving local Processing center значи дека пратката е пристигната во нашата пошта? Од 30.07 на тракингот стои ова, а картонче уште не стигнало дома. Инаку си викав, ајде празниците фатија и одмори, ама како сметките стигнуваат, а ова го нема? Инаку и во пошта прашавме, немале пратка стигнато..
се случувало и по цел месец на тракингот да ми стои ова па потоа да стигне пратката и јас имам проблем, треба да се рефрешира постојано додека не успееш да се најавиш