AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    Дали откако ќе помине тоа Purchase Protection ќе можам да отворам диспјут?
    За 4 дена поминува ,а селерот ми вика дека ги пратил производите и да почекам уште 15 дена.
    Што да правам сега ?

2. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Нема да можеш да отвориш диспјут ако помине. Мислам дека може да продолжиш заштитата, ама не сум сигурна како. Јас би ти препорачала да си отвориш диспјут сега ако поминал еден месец или повеќе.

На Juicy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    3.040
    А можеш ли да ја следиш пратката до каде е да видиш? Иначе од кога ќе помине Purchase Protection не може да отвориш диспјут, но затоа ете штом е сигурен продавачот дека ќе стасаат производите јас би ти рекла да ја продолжиш заштитата на пример за уште 15 дена , бидејќи имаш само уште 4, кликни на Request to extend Purchase Protection и впиши 15 дена, ако не дојдат за 15 дена ќе отвориш диспјут :)

Screenshot_1.png Screenshot_2.png

На Juicy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tinker Bell

Tinker Bell Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    30
    Девојки ја на 19 мај нарачав новчаник од Али Експрес и имаше можност да стигне од 39-60 денови. Е сеа пројдоа тие 60 дена уште на 18 јули а мене новчаникот не ми е стигнат. Бев до пошта да проверам да не случајно е стигнат а они уште не ми го донеле ми викаат уште не е стигнато ништо за на твоја адреса. Имам уште 23 дена од Purchase Protection ама си викам па требаше да стигне до сега. Кога на оваа станица http://track.yw56.com.cn/en-US/ ке го пишам бројчето за следење на производот не ми искача ништо. Страв ми е дека прв пат нешто нарачувам и каков баксуз ни тоа не ми стигна. Ве молам кажете ми што да правам. Фала однапред.

5. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
  6. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Ако според табелата ти одговара L нарачај Л. Или па пиши му на селерот порака за совет. Обично Кинезиве се со еден број помали од нашите.

7. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    @Kaley @x.Daisy.x неможе да се следи порачката и плус пишува дека е top rated seller . Сепак ќе ја продолжам , фала ви :*

На Kaley и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  8. jolo

jolo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    378
    На тракинг сајтот кај што ја следам пратката пишува -Arriving Macedonia customs. Дали значи дека ќе ја царинат пратката иако вредеше $5.8 или тоа е нормална постапка?

9. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
  10. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    741
    На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    136.884
    нормално е дека ке ја прегледаат ама нема да платиш царина

На jolo му/ѝ се допаѓа ова.
  12. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    Здраво девојки,
    Знам дека прашањево не ми е баш за тука ама незнам дали има соодветна тема.
    Сакам на внука ми да и испратам нови алишта (со етикети) од Белгија. Дали некоја од вас знае како оди постапката, дали ќе ја царинат и дали треба да ставам вредност на пратката?
    Помош ако знае некој да не чека душичка колку се радува.

13. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Уф не ти е погодена темава, мислам да прашаш во Општи прашања најубаво. Таму може некој повеќе да се погоди да ти одговори.

14. simzz

simzz Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    2
    Sorry friend,Because of the post accumulation problems, we changed another shipping way which will be better and safer. It will arrive at other country first,then that country post will transfer it to your country. Really sorry for making this inconvenience for you! The shipping time will be the same or faster than the shipping way you choose and please track on this site(tracking informations usually showed within 3-12 business days):http://intmail.183.com.cn/icc-itemstatusen.jsp

Дали некој има искуство со ова?

15. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    136.884
    ништо страшно, смениле начин на достава за кој се надеваат дека е побрз и побезбеден ... и имаш линк кај шо можиш да ја следиш пратката

16. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.773
    Допаѓања:
    2.090
    Луѓе колку дена треба да дојде пратката од Скопје во Битола? Уште на 28ми во 00:00ч. стигнала на аеродром во Скопје, досега требаше да ја добијам, арно ама мене телефонот ми беше на поправка и го земав дури вчера, на адресата нема број а живеам во зграда и има уште едни со моето презиме :(
    Можно е да ја има доставено поштарот и да ја има земено некој од станарите? :(
    Звонав во поштата и ептен нељубезно се испонашаа, уште недокажана јас ми вика поштарот нема ништо и ми го трасна телефонот. |( Нема логика уште од некни да не е стигната во Битола, претходната порачка стигна од Скопје за Бт занеколку часа, а за оваа веќе денови се направија.. :?:

17. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Дали и некој друг освен мене има проблем со најавата? Веќе неколку денови не можам да се поврзам

18. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    IMG_20150805_124132.jpg Денес конечно стигнаа маските после 2 месеца.
    Досега фала богу се што имам нарачано ми има стигнато

На martine и the.vampire.girl им се допаѓа ова.
  19. jolo

jolo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    378
    Ај некоја од вас нека ми каже дали ова Arriving local Processing center значи дека пратката е пристигната во нашата пошта? Од 30.07 на тракингот стои ова, а картонче уште не стигнало дома. Инаку си викав, ајде празниците фатија и одмори, ама како сметките стигнуваат, а ова го нема? Инаку и во пошта прашавме, немале пратка стигнато.. |(:^):worried:

20. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    136.884
    се случувало и по цел месец на тракингот да ми стои ова па потоа да стигне пратката

и јас имам проблем, треба да се рефрешира постојано додека не успееш да се најавиш

На jolo му/ѝ се допаѓа ова.