Благодарам на одговорот, од Асос мислев да порачам. А за Али, јас колку што се сеќавам има и цена и што си порачала точно наведено на пакетот ?!
Обично е наведено како Гифт, а цената е многу нереална, некој ситен долар. Со али проблем не сум имала, за Асос веќе знаете.
Саншајн не сакам да ти се мешам, но јас би размислила 100 пати дали да земам количка за бебе или бебешки работи, некако кинезиве се ептен познати по отровите. Не би да ризикувам некоја алергија на бебе. Да ефтини се количките, но колку се квалитетни........ тешко. Види преку али имам порачано над 50 прозиводи и верувај дека не се квалитетни, краткотрајни се. Не велам дека нема да ти се погоди, но тоа е 1 од 100. Него @Nausicaa пак тебе да те давам. Сакам шатор да порачам за 80 евра. Како ке иде со царинава?
Како да видам некои продавници шо се јаки со фидбекови.. Некој да ми објасни или пак да ми каже некоја продавница за облека па може и накит и за милениче нешто??
@okcenzi, царина се плаќа ако пратката чини повеќе од 45 евра ама колку точно треба да се плати не знам http://customs.gov.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=496
Морам да ви кажам дека се што сум нарачала од али ми пристигнало и навистина задоволна сум од пратките. Досега имам нарачувано мн работи, маички, јакна за мене и ќеркичката, тренерки за неа, кошули за мене, фустанчиња за двете и искрено ако од 10 парчина едно не ми се допаднало и сега би сакала да ве прашам следново ..... Наредна година имам свадба , моја прва брадучетка и сега сум скептик а сакам да си нарачам фустан долг од таму. Дали некоја од вас има искуство со порачување на долги фустани ? Си мислам штом јакната ми пристигна ( иста како на сликата што ја гледав на нивната страна ) и ми се допадна, би можела и фустан да си нарачам..... Треба да ризикувам околу 50-60 евра....а тука истите модели се над 100 евра....и ако не ми се допадне ќе ме кошта три пати поскапо..... Што би ме советувале вие драги мои ?
Јас имав нарачано на 8 Септември и вака ми покажува од 18 Септември и не знам до каде ми е пратката.. Пратив порака на селерот ми кажа дека е испратена, да почекам да стигне во случај да не стигне повторно ќе ми го прати производот или ќе ми ги врати парите, така да почекај уште малку па контактирај го селерот види што се случува, но иако не покажува до каде е пратката мислам ќе стигне
@okcenzi царината се плаќа над 45 евра и се плаќа на целата сума. На пример ако производот чини 60 евра царинска основица ќе ви биде 60 евра а не 15 евра. (60-45=15)
@okcenzi , јас купив телефон од 58 евра, кинезот ми ги пиша дека е 35, ми стигна без проблеми, без царина. Пред тоа прашав еден пријател од царина и ми рече дека ако ми е прв пат да порачувам телефон, може да поминам и така а може и да платам, зависи од службеникот кој ја работи пратката. Инаку досега имам околу 17-18 порачки, оваа е прва над износот од 45 евра
Мене ми пристигна фустанот денес , но нема врска со тој што го нарачав им пишав го сликав се надевам ќе го вратат. :/
Nekoj iskusen so aliexpres da mi poobjasni okolu porackite plakjanjeto so kakva karticka se vrsi..nemam poracuvano do sega. Sakam da si poracam nekoi fustancinja kosulki i sl
Можеш да платиш со било која кредитна картичка и со речиси сите дебитни картички, мислам дека само од Стопанска дебитната е проблематична и тоа тука на форумов го прочитав, со другите нема проблем.
девојки има ли некоја искуство со вакво нешто сакам да го порачам од алиекспрес и да не знаете дали негде во скопје има нешто вакво фалаа однапред
@ninja35 I kako e telefonot, go biva li ? ako mozhe da mi pratis link da vidam kakov e i jas sakam da poracam pa i mene mi e strav da ne doplakjam na carina..
леле јас сакав да го нарачам фустанов и тоа за матура, ауу среќа не ми дозволи мајка ми, колку го купи?