Е вака да ви кажам да си знаете дека пратка од 22 евра си подлеже на данок 18%, а ако пратката е над 45 евра ке си платиш и царина и ддв и тоа ти иде околу 50% + ..... Значи како се слизнав за нарачка од асос која ја платив во фунти околу42 фунти беше нарачката и кога ми стигна картончето за да си ја подогнам пратката срцето ме фана -доплата 1801денар за да си ја земам ....значи платив 3550 денар (и од после уште 1801 за царина и данок,нели) арно ама на царина си ја сметаат фунтата по некој нивен курс и на фактурата од царина излегува дека нарачката сум ја платила некои 4000 денри по нивниот есап ...... Значи страшно ! Инаку за обувки 25%царина + 18%ддв..........за облека 22% +18% ддв.....срцето ме боле ама тоа е ум за друг пат! Инаку од алиекспрес имам нарачувано и до сега не сум имала проблем,ако не стигне ке ми ги вратат парите или ако не е како што треба одма диспуте па расправа и ке вратат некој денар , инаку од али се некои по ефтини нарчки си правам,ама и да е повеке пари се договараш со селерот да пише мала сума и немаш гајле Е сеа од али чекаш нооогу време најрано ми имаат стигнато нарачките за 15 дена но има некои и 45 дена шо сум ги чекала....е ако помине 45 дена никогаш нема да стигне и одма диспуте
Имам порачано палтенце, и некои алки, обетки и други дрангулии. И се ми стигнало исто како на сликата, а и за кратко време. Така да сум многу задоволна.
па треба да ти стигне, нема да ти се откаже, но во случај ако не ти стигне нема да мозеж да го продолжиш времето или да напишеш некаква забелешка. Јас така стиснав за еден фустан , но ми стигна.
Здраво на сите. Порачав производ пред точно еден месец од алиекспрес, но сеуште нема никакви тракинг информации. Селерот ми рече дека некогаш треба да помине некое време додека да може да се следи пакетот, но 1 месец???? Просветлете ме, дали да отворам диспјут?
Пиши му и побарај да ти провери до каде е порачката. И кај мене се случува сега истото, не можам да ја следам ама нешто посебно не се секирам- ако не стигне до крајниот рок, ќе отворам диспјут и ќе ми ги вратат парите
Сепак отворив Dispute, пред десеттина дена го бев замолила селерот да ми каже што не е во ред со тракингот, меѓутоа, како што кажав, ми рече да бидам стрплива. Толку од моето трпение . Ви благодарам за советите
Јас како што разбрав имало хеланки само за 45-50 денари,фустани за 300+ денари. Ако е вистина ова е без пари
Sekoja naracka na internet ti e mec so dve ostrici,ili ke stigne toa sto si go videla ili ke stigne nesto sosema drugo, a baska i koga ke stigne kaj nas vo posta mozno e da ne go dobies, kako i da e imam dosta drugarki koi naracuvale najrazlicni raboti i dosega nemale nikakov problem
Имам едно прашање.Ми стигна порачката што ја порачав , и сега треба нешто да се направи.Да се пишува на испраќачот дека стигна? Или не треба ништо
Ако може мала помош Од ист селер порачав фустанче, накит и ситници. Се стигна во еден пакет, работите се супер ама фустанчето го нема. Нормално отворив диспјут, причина-не ми стигнал продуктот. Денес ова ми стигна од селерот Dear friend, i just check the status for you , the parcel is normal on the way , sometimes it is normal need a bit time to through customs ,kindly give it more patiently ,in my store , u can rest assure for the after-sale , if we confirm the parcel is lost , i will apply a refund or resent for u at once , i also had already extend the delivery time for u to ensure that u had enough time to get the parcel too . for the dispute , kindly help me to cancel it , any problems , let's solve it together . waiting for your upgrade news best regards phoebe Прашањето ми е-ако го откажам диспјутот сега, а селеров ме мафта, дали ќе можам повторно да отворам диспјут ако не ми стигне фустанчето? Инаку, тоа дека ми го продолжил времето е лага @duffi, ти си ми експерт за онлајн шопинг, што би ми препорачала да направам?
@Nausicaa Мила колку време има поминато? Ако го затвориш Диспјутот можеш после повторно да отвориш тоа не е проблем. Туку мене вака поштен ми изгледа селеров Ај продолжи го ти времето и почекај уште некој ден. Го следиш ли инаку? Чекам рецензија кога ќе стигне
@duffi, благодарам многу на брзиот одговор hug: Го откажав диспјутот, има уште точно 30 дена до истекот на Purchase Protection па се надевам дека ќе стигне на време. Тогаш кога порачував продавницата имаше огромен попуст на скоро целата роба па во тој хаос веројатно заборавиле да ми го спакуваат. Ова е фустанчето http://www.aliexpress.com/item/Prom...ress-Free-Shipping-FE3253-M1/32236628663.html, мноооогу ми се допаѓа, ептен ми е слатко! а и цената му е топ (и тогаш беше на некој ваков фин попуст)
@Nausicaa Имаш време , ќе стигне. Јас мислев дека има останато уште некој ден. Ќе се навлечам пак на Али, од синоќа вешто си пребарувам.
Девојки да ми препорачате некој проверен селер на ташни, а уште подобро и проверен модел ако имате порачано и сте задоволни од истиот, ќе ми ги скратите маките и би ви била бескрајно благодарна Што убаво си порачував од асос, знаев што да очекувам, сега царините некако ме плашат од таму да порачувам... А од али се и сешто имам порачувано освен ташни и обувки... Сега разгледувам и таман нешто ми фатило за око, читам фидбек, доволен е еден негативен коментар и се премислувам... Аххх