AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. queen007

queen007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    306
    dresslilly kolku e siguren sajt? dali ste poracuvale od tuka i kako ste zadovolni ?

2. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.563
    Pisi im poraka da proverat pak I dokolku na mail ti stigna poraka deka e izvrseno plakanje za taa naracka kopiraj im go tekstot vo poraka

3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.399
    Допаѓања:
    179.872
    ај да се цитирам самата себе овие две порачки сеуште не се стигнати семисламдал да отворам диспут не ми е за парите ке ми ги вратат ама производите ми требат едната гледам сум ја порачала на 12,октомври

4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    @ALISA0000 и јас имам порачка од 14ти октомври која уште ја чекам.
    Оддамна ми ја покажува во Мк,ама тракингот со тие новите пошти не ми е баш веродостоен.

5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.399
    Допаѓања:
    179.872
    kuti ovie edni novi trakinzi samo so bro;iwa se i ti davaat traking samo dodeka vleze vo makedonija ama dugi ednata mi e na 06.09.2015 pora;ana i ja nema a drugata na 12.10.2015 i neznam otvoriv disput za ednata sega

6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Од 06.09? Па тоа е премногу време, диспјут им стегни ич да не се мислиш.
    И јас сега отворив диспјут за мојата.
    Ја бев заборавила.

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. queen007

queen007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    306
    iskustva so dresslilly?

8. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Изгледа периодов има гужва. Имав порачка од почеток на октомври дури вчера ми стигна. Обично се што сум порачувала стигало брзо за 2 до 3 недели најкасно месец.

9. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Здраво девојки , ме интересира дали на вас за рефондација на средства ,селерот ви бара исклучиво пејпл сметка ? Доколку не , на која ги рефондира истите?

10. Queen^^

Queen^^ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    83
    скоро нарачав iphone5 се изнададаов пари и ми стигна налепница:@:punch:(facepalm)

11. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Фуртола за iphone5 белким мислиш? Јас сум мнг задоволна од маските, за долар се преубави а по квалитет се исто така солидни.

12. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.084
    Претпоставувам дека станува збор за диспјут? Парите ќе ти ги бидат вратени на сметката преку која си платила, без разлика дали тоа е кредитна картичка, интернет картичка или ете, пејпал. Парите се префрлаат кај селерот дури откако ти ќе потврдиш дека ти стигнал саканиот производ, дека се е во ред со него и дека се согласуваш парите да отидат кај селерот, се до тој момент парите стојат „замрзнати“ и рефундацијата не ја прави селерот туку Алиекспрес.

13. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Проблемот е во тоа што, ме изигра селерот. Фустанот кој го нарачав не беше ни приближно тој (ми стаса постава )а лупнав 25$ ме замоли да не ставам слика од него и дека ќе ми ги врати барем делумно парите . Веќе неможам да отворам диспјут , ме мота цел месец со таа сметка ( као демек неможело на таа ) Со другарка ми се утепавме пишувајки му запнал за PayPal :devil:

14. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.084
    @Tinushka мила, тури им пепел на парите :( Кинезите се многу слаткоречиви и културни, мислиш отелотворение на чесност и понизност ама нема врска, всушност се одлични трговци! Ова нека ти биде искуство за нареден пат- ти стигне ли нешто чкарт, веднаш отвори си диспјут за фул рефунд и колку и да те убедува, ич да не ти чуе, важи?

Ако не ти е проблем, ќе сакаш да ставиш линк од селерот, да знаеме да не купуваме од него?

15. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Таа ми беше прва порачка од страната и фустанот беше за сестра ми , девојчето се разочара бидејки одамна го чекавме . Но и јас исто мислам да кренам раце од тоа очигледно нема намера да ги врати . А линк ќе пробам да ставам од него само да се снајдам пошто од мобилен сум .:*

16. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    http://m.aliexpress.com/store/sellerInfo.htm?sellerAdminSeq=200205328

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dreams11

Dreams11 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    782
    Незнам дали си оставила фидбек ако не - можеш да му се посочиш дека ке му оставиш низок рејтинг нешто слично....има и во опциите можеш да го смениш фидбекот. Во врска со сметката и јас немам paypal па селерот на кој му оставив негативен фидбек ме молеше да го сменам , јас нормано дека не бев задоволна од производот си ги побарав парите назад , исто ми побара таква сметка а јас немав па побарав да ми прати друг производ! За чудо стигна ногу поубав од првиот! Значи се расправам за 5 евра не па 25 !

Не се отакажувај,знаат да манипулираат е таквите ме вадат од такт! Пиши му нешто дека ке се обратиш до алиекспрес на некое повисоко ниво заплаши го малку,или побарај си друг производ од неговиот дукан да ти парти! Гуд лак!;)

18. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Барав производ , но ништо не врати на тоа. Само ми врати дај ми сметка твоја или на пријател да ги врати ,исклучиво PayPal незнам како би го изменила фидбекот ...:worried:

19. Dreams11

Dreams11 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    782
  20. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015