Pisi im poraka da proverat pak I dokolku na mail ti stigna poraka deka e izvrseno plakanje za taa naracka kopiraj im go tekstot vo poraka
ај да се цитирам самата себе овие две порачки сеуште не се стигнати семисламдал да отворам диспут не ми е за парите ке ми ги вратат ама производите ми требат едната гледам сум ја порачала на 12,октомври
@ALISA0000 и јас имам порачка од 14ти октомври која уште ја чекам. Оддамна ми ја покажува во Мк,ама тракингот со тие новите пошти не ми е баш веродостоен.
kuti ovie edni novi trakinzi samo so bro;iwa se i ti davaat traking samo dodeka vleze vo makedonija ama dugi ednata mi e na 06.09.2015 pora;ana i ja nema a drugata na 12.10.2015 i neznam otvoriv disput za ednata sega
Од 06.09? Па тоа е премногу време, диспјут им стегни ич да не се мислиш. И јас сега отворив диспјут за мојата. Ја бев заборавила.
Изгледа периодов има гужва. Имав порачка од почеток на октомври дури вчера ми стигна. Обично се што сум порачувала стигало брзо за 2 до 3 недели најкасно месец.
Здраво девојки , ме интересира дали на вас за рефондација на средства ,селерот ви бара исклучиво пејпл сметка ? Доколку не , на која ги рефондира истите?
Фуртола за iphone5 белким мислиш? Јас сум мнг задоволна од маските, за долар се преубави а по квалитет се исто така солидни.
Претпоставувам дека станува збор за диспјут? Парите ќе ти ги бидат вратени на сметката преку која си платила, без разлика дали тоа е кредитна картичка, интернет картичка или ете, пејпал. Парите се префрлаат кај селерот дури откако ти ќе потврдиш дека ти стигнал саканиот производ, дека се е во ред со него и дека се согласуваш парите да отидат кај селерот, се до тој момент парите стојат „замрзнати“ и рефундацијата не ја прави селерот туку Алиекспрес.
Проблемот е во тоа што, ме изигра селерот. Фустанот кој го нарачав не беше ни приближно тој (ми стаса постава )а лупнав 25$ ме замоли да не ставам слика од него и дека ќе ми ги врати барем делумно парите . Веќе неможам да отворам диспјут , ме мота цел месец со таа сметка ( као демек неможело на таа ) Со другарка ми се утепавме пишувајки му запнал за PayPal
@Tinushka мила, тури им пепел на парите Кинезите се многу слаткоречиви и културни, мислиш отелотворение на чесност и понизност ама нема врска, всушност се одлични трговци! Ова нека ти биде искуство за нареден пат- ти стигне ли нешто чкарт, веднаш отвори си диспјут за фул рефунд и колку и да те убедува, ич да не ти чуе, важи? Ако не ти е проблем, ќе сакаш да ставиш линк од селерот, да знаеме да не купуваме од него?
Таа ми беше прва порачка од страната и фустанот беше за сестра ми , девојчето се разочара бидејки одамна го чекавме . Но и јас исто мислам да кренам раце од тоа очигледно нема намера да ги врати . А линк ќе пробам да ставам од него само да се снајдам пошто од мобилен сум .
Незнам дали си оставила фидбек ако не - можеш да му се посочиш дека ке му оставиш низок рејтинг нешто слично....има и во опциите можеш да го смениш фидбекот. Во врска со сметката и јас немам paypal па селерот на кој му оставив негативен фидбек ме молеше да го сменам , јас нормано дека не бев задоволна од производот си ги побарав парите назад , исто ми побара таква сметка а јас немав па побарав да ми прати друг производ! За чудо стигна ногу поубав од првиот! Значи се расправам за 5 евра не па 25 ! Не се отакажувај,знаат да манипулираат е таквите ме вадат од такт! Пиши му нешто дека ке се обратиш до алиекспрес на некое повисоко ниво заплаши го малку,или побарај си друг производ од неговиот дукан да ти парти! Гуд лак!
Барав производ , но ништо не врати на тоа. Само ми врати дај ми сметка твоја или на пријател да ги врати ,исклучиво PayPal незнам како би го изменила фидбекот ...
^ Manage Feedback - кога отвараш на твојот профил од алиекспрес,побарај ке го најдеш! Пиши му дека ке си ги побараш парите од алиекспрес,дека ке пишеш меил , заплаши го малку не губиш ништо! Или направи си сметка paypal па нека ти ги врати парите зошто да губиш не се малку пари!