AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    Си згрешила што прво си потврдила, дури и ако си ја примила, а не си задоволна од пратеното, можеш со слика да докажеш дека не е како опишаното, да отвориш dispute и да ти бидат вратени парите

На Tinushka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Не потврдувајте веднаш, дури и да измине времето порачката сама се затвара и парите секако одат кај продавачот. Вака може вие да си бидете во загуба. Откако ќе го разгледате убаво производот тогаш потврдете ја порачката. Совет за поновите што нарачуваат. :)

На Tinushka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Оваа тема е поактивна, па и тука да прашам.Кога се обидував порано да ја следам пратката не сакаше, сега еве сака и ми кажува дека уште на 30 ноември пристигнала во Македонија.2 недели подоцна јас уште немам ни ливче донесено да си подигнам од пошта ниту пак да ми ја донесат.Ќе прашам во пошта утре, ама ако ми речат нема што да правам, селерот изгледа веќе не продава на алиекспрес кога одам да кликнам на порачаното да го отворам како кога излегуваат почетно да си избереш бројче,боја ми излегува page not found.

На buli.buli му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222

Ама селерот ми ја продолжи за уште 40 дена нарачката
    нема врска тоа сепак да отворам dispute?

5. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    да можеш да отвориш

6. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222
    If the seller does not respond by 4 calendar days 23 hour 57 minute 33 second, the dispute will be closed in your proposal.

значи дека селерот треба да ми врати нешто , што ако пак ми пише pay pal број да му дадам

7. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    значи дека продавачот има рок од 5 дена да одговори на твоето барање за вракање на парите ... ако не одговори за тој рок автоматски ти се вракаат, ако не ке кликнеш на ,,модифицирај,, и пак ке побараш целосно вракање, а потоа и на escalate
    ako пак ти пише за пеј пал кажи му дека немаш пеј пал сметка кратко и јасно

8. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222

Извини на замарање уште ова
    ако не ми ги врати парите и ми пише сега за пејпал дрн мрн
    да не му враќам ништо , и после тие 5 дена нема да ми биде затворен диспјутот , ке имам пак фора за модификација?

9. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    ако он одговори, шо е веројатно, ке почнат тебе да ти одбројуваат 5-10 дена да прифатиш негова понуда, најчесто да се затвори порачката без да ти вратат ни денар, тогаш ке кликнеш на модифицирај, а потоа на ескалирај, и нема веке да бара ни пеј пал ни ништо

10. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222

Ако добро разбрав ако ми понуди да ми ги врати парите без пејпал прво да чекам да ми стигнат на мојава сметка
    ако ги нема у рок на овие 5 дена да стисам модифицирај и после ескалирај и автоматски ке ми ги вратат нема да се заврши диспјутот за тие 5-10 дена
    или да чекам да истечат дури овој ми даде одговор и ги врати па после модифицирај ако не ги врати за тие 10 тина дена

11. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    5 дена чекаш одговор дали ке ги врати, ако се согласи да ти ги врати ке ти стигнат за 5-10 работни дена, ако не се согласи туку даде друг предлог од тебе ке се чека 5-10дена да да одговориш дали се согласуваш со неговиот предлог, ако не се согласуваш тогаш кликаш на модифицирај, па ескалирај

12. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222

Фала многу

На Sesil му/ѝ се допаѓа ова.
  13. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    1.589
    . Se izvinuvam za latinicata...I kaj mene na edna naracka stoi deka od 21 noemvri e vo MK a eve kolku e pominato od togas I uste ja nema. Sto se slucuva vo postive neznam

14. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    @An4e24 Голема е веројатноста да се има "изгубено" нарачката низ поштиве наши и да си ја има присвоено некој. Друго објаснување да се изгуби во поштиве наши нема. Прашај во пошта. Ако ја нема ќе си отвориш диспјут. Лично мене една две порачки ми се имаат изгубено во нашава ни Македонија.
    @LaraSolare Можно е да е тргнат производот одпродажба. Пробај отвори диспјут. Ако не е селот тука, тука се од Али :D

На LaraSolare му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Женски дајте некој линк за четки за шминка ама да не се некои со астрономски цени

16. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.212
    Од оваа продавница имам порачувано два пати и сум задоволна од квалитетот на четките. Еве ти линк http://www.aliexpress.com/item/2014...up-eyeshadow-blending-Make-up/2033790342.html од последните што ги купив од тој продавач.
    А еве ти го и линкот од самата продавница http://www.aliexpress.com/store/816188.

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    1.589
    Ќе почекам уште некое време, во лoкалнава пошта не е пристигната а останатите нарачки кои ги порачав во истиот ден ми пристигнаа уште пред две недели...и мене неодамна ми се случи да се изгуби нарачка и не ми ги вратија ни парите, па останав и без производот и без парите :( тоа ми беше прво негативно искуство.

Последна измена: 15 декември 2015
  18. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222

upload_2015-12-17_19-48-18.png
    Што значи ова , не поминаа ни 5 дена ми ја затворија порачката а немам пари уште...дали треба да чекам извесно време за да ми ги вратат

19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.781
    Допаѓања:
    145.294
    Продавачот го прифатил спорот, за неколку денови ќе ти легнат на сметка парите. :)

20. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    прифатено е твоето барање, а за парите треба до 10 работни дена за да ти бидат вратени