Си згрешила што прво си потврдила, дури и ако си ја примила, а не си задоволна од пратеното, можеш со слика да докажеш дека не е како опишаното, да отвориш dispute и да ти бидат вратени парите
Не потврдувајте веднаш, дури и да измине времето порачката сама се затвара и парите секако одат кај продавачот. Вака може вие да си бидете во загуба. Откако ќе го разгледате убаво производот тогаш потврдете ја порачката. Совет за поновите што нарачуваат.
Оваа тема е поактивна, па и тука да прашам.Кога се обидував порано да ја следам пратката не сакаше, сега еве сака и ми кажува дека уште на 30 ноември пристигнала во Македонија.2 недели подоцна јас уште немам ни ливче донесено да си подигнам од пошта ниту пак да ми ја донесат.Ќе прашам во пошта утре, ама ако ми речат нема што да правам, селерот изгледа веќе не продава на алиекспрес кога одам да кликнам на порачаното да го отворам како кога излегуваат почетно да си избереш бројче,боја ми излегува page not found.
If the seller does not respond by 4 calendar days 23 hour 57 minute 33 second, the dispute will be closed in your proposal. значи дека селерот треба да ми врати нешто , што ако пак ми пише pay pal број да му дадам
значи дека продавачот има рок од 5 дена да одговори на твоето барање за вракање на парите ... ако не одговори за тој рок автоматски ти се вракаат, ако не ке кликнеш на ,,модифицирај,, и пак ке побараш целосно вракање, а потоа и на escalate ako пак ти пише за пеј пал кажи му дека немаш пеј пал сметка кратко и јасно
Извини на замарање уште ова ако не ми ги врати парите и ми пише сега за пејпал дрн мрн да не му враќам ништо , и после тие 5 дена нема да ми биде затворен диспјутот , ке имам пак фора за модификација?
ако он одговори, шо е веројатно, ке почнат тебе да ти одбројуваат 5-10 дена да прифатиш негова понуда, најчесто да се затвори порачката без да ти вратат ни денар, тогаш ке кликнеш на модифицирај, а потоа на ескалирај, и нема веке да бара ни пеј пал ни ништо
Ако добро разбрав ако ми понуди да ми ги врати парите без пејпал прво да чекам да ми стигнат на мојава сметка ако ги нема у рок на овие 5 дена да стисам модифицирај и после ескалирај и автоматски ке ми ги вратат нема да се заврши диспјутот за тие 5-10 дена или да чекам да истечат дури овој ми даде одговор и ги врати па после модифицирај ако не ги врати за тие 10 тина дена
5 дена чекаш одговор дали ке ги врати, ако се согласи да ти ги врати ке ти стигнат за 5-10 работни дена, ако не се согласи туку даде друг предлог од тебе ке се чека 5-10дена да да одговориш дали се согласуваш со неговиот предлог, ако не се согласуваш тогаш кликаш на модифицирај, па ескалирај
. Se izvinuvam za latinicata...I kaj mene na edna naracka stoi deka od 21 noemvri e vo MK a eve kolku e pominato od togas I uste ja nema. Sto se slucuva vo postive neznam
@An4e24 Голема е веројатноста да се има "изгубено" нарачката низ поштиве наши и да си ја има присвоено некој. Друго објаснување да се изгуби во поштиве наши нема. Прашај во пошта. Ако ја нема ќе си отвориш диспјут. Лично мене една две порачки ми се имаат изгубено во нашава ни Македонија. @LaraSolare Можно е да е тргнат производот одпродажба. Пробај отвори диспјут. Ако не е селот тука, тука се од Али
Од оваа продавница имам порачувано два пати и сум задоволна од квалитетот на четките. Еве ти линк http://www.aliexpress.com/item/2014...up-eyeshadow-blending-Make-up/2033790342.html од последните што ги купив од тој продавач. А еве ти го и линкот од самата продавница http://www.aliexpress.com/store/816188.
Ќе почекам уште некое време, во лoкалнава пошта не е пристигната а останатите нарачки кои ги порачав во истиот ден ми пристигнаа уште пред две недели...и мене неодамна ми се случи да се изгуби нарачка и не ми ги вратија ни парите, па останав и без производот и без парите тоа ми беше прво негативно искуство.
Што значи ова , не поминаа ни 5 дена ми ја затворија порачката а немам пари уште...дали треба да чекам извесно време за да ми ги вратат