Људи, имам проблем. Ми стигна некоја си марама, а јас имав нарачано сосем друга работа. Прв пат ми се дешава ова... Кое е чарето сега? И имам уште еден друг проблем. Чекам друга нарачка едно 2 месеци и пред некое време му пишав на селерот и ми рече би пејшн. Еве уште 4 дена има... совет и за ова?
@Madam-A, ќе ја сликаш марамата како доказ и ќе отвориш диспјут. На тебе останува дали ќе си ги бараш парите назад или ќе побараш селерот да ти ја прати саканата марама.
Мадамко, за првото Наусица веќе ти одговорила. За второто, пред некој ден ми стигна порачка од Октомври, сосема се бев опростила од неа. Почекај уште некој ден. Моментално се најголемите гужви.
Пратката која ми пристигна пред некој ден, пишуваше дека е во Мк уште пред повеќе од месец дена. Новите пошти и начините на следење воопшто не се точни.
Фала @Nausicaa , @duffi , @Sesil ( , , ) Побарав продолжување на време за второто. А во однос на првото, јас уствари имав нарачано новогодишно чаршавче, а не марама. И како сеа да го пополнам ова формуларов? missing some goods би било најадекватно? И дали може да нејќам да им ја шиповам марамава назад, не можам сеа со тоа да се замарам Извинете што замарам, али прв пат ми се дешава и се осеќам изгубено, како прв пат кога нарачував
Што и да одбереш не е проблем, во образложение ќе напишеш што треба и обавезно сликата @Divinebutterfly зависи и од поштата по која е пратен пакетот. Почекај уште некој ден, пиши му на продавачот.
И јас со мојот проблем. Ми нема нарачка од 3ти ноември.. А последно инфо ми е од 14ти ное.: 2015.11.14 09:22(GMT-7): Departure from outward office of exchange Финта за да ми стигне има уште некои 2ипол недели: Buyer Protection time remaining: 16 days 7 hours 38 minutes Белким ќе биде, а?
Девојки мене 4пратки ми стигнаа уште две ги чекам,а сите ми беа нарачани минатиот месец,првите две ми стигнаа пред една недела,денес поштарот ми донесе уште две меѓу кои едната пишува дека заглавила на некој си аеродром,а јас денеска ја добив додека другиве неможев воопшто да ги следам,така да веќе не ни отварам да видам до кај се пратките само го гледам времето до истекување и си го чекам поштарот. Затоа не се ослонувајте многу на тие информации зашто воопшто не се точни.
@Maria.A Те поддржувам во муабетов да не се ослонуваме во тракингов. Од кога ги изменија поштиве не функционира тракингот кога ќе ја напушти Кина. Со многу пратки го имам овој проблем. Јес да е некоја ориентација ама не можиме комплетно да се ослониме на тоа. Освен тракингот преку чајна пост од другиве ретко кој е точен.
Мене денеска дури ми стасаа дел од порачките , а поминаа три месеци. Многу каснат од кај нив , но многу ги задржуваат и кај нас . Што некогаш без потреба се расправаме со селерите.
Ве молам за помош... Дали го има овој фустан Али,зашто од rosegal не ми се нарачува. Може некоја да ми помогне? http://gloimg.rosegal.com/rosegal/2015/201512/goods-img/1449525050632-P-3575885.jpg?20131202008
Вака, значи ми истекуваше времето и отворив диспјут , бидејќи порачката сеуште ја немаше . Првиот пат селерот не прифати као демек ќе стигнела, повторно го продолжив . Синојка гледам ми стаса порака као демек во рок од 2-7 дена ќе ми ги врател парите. Може ли да ме зезне?
google вика дека само на rosegal го има види дали пишиува seller accepted the issue, dispute finished