Сакам да порачам семиња од Али експрес, орхидеи ама некако не ми изгледа веродостојно, незнам дали воопшто ќе никнат и дали ќе се орхидеи.. Дали некој има искуство со порачување семиња?
Јас искрено ништо незнам за орхидеите, само знам дека ми се многу убави, па сакав да пробам со Али експрес ако се во ред семињата зошто вака ми се многу скапи
Инаку од тие шарените ружи порачав и не ми успеаа , потоа и плави порачав и ак ништо а се по упатство ги садев. На др тема за онлајн критики со слики така мислам се викаше темава на форумот , една друга девојка имаше насадено семе од ружи и и пораснаа баш имаше и сликано но само цветови немаа имам слушнато дека ружи од семе тешко растат
Претпоставувам и за орхидеите е исто. Мислам дека се тешки за одгледување. @vevija нема проблеми со царината.
Jas odamna imav naracano, ama porackata ne ja dobiv. Pretpostavuvam deka e do carinata, zosto mislam deka ne e dozvoleno da se vnesuvaat / uvezuvaat seminja vo zemjava.
^^ Јас имав венус флајтрап нарачано и немаше проблем со царина туку со самите проклети семки-апсолутно ништо не никна.Добро,па барем ефтини беа.
Naracav ekran za telefon, cetki za sminkanje i bronzer pred okulu 3-4 nedeli. Ekranot pristigna pred edna nedela a dr raboti uste gi nema sho mislite kje stasaat li da pocekam li uste nekoe vreme?
девојкии неколку пати имам порачувано и све беше во ред.. ама еве 2 дена се обидувам и не ми успева неможам да ја платам порачката. цело време оваа ми се покажува Payment failed. Reason Your card has insufficient funds or is over credit limit. Suggestion Please try another card or payment method. дали ви се има случено ?? и дали е до картичка проблем или до што незнам што да правам ?
не се мачи два пати порачав семе за орхидеа и ништо некои травички никнаа а и орхидеата се сади во посебна смеса од кора од дрво значи ти треба и смеса таква за да ја насадиш а додека ги насадиш и додека никне таква ко што се продава треба да чекаш околу 7 год
Можам да плаќам со mastercard без разлика што имам денари на сметка нели? Можеби прашањето е глупаво и смешно ама несакам да направам грешка а сакам за прв пат да порачам нешто па затоа.
На али можеш со виза, маестро и мастер. Во Македонија нели со денари ни се сметките . Си повлекуваат тие колку што им треба според моменталниот курс.