Денесκа пρовеρив на банκомат.. паρи немам на сметκа а пρед 2 дена ставив..ништо не поρачав а паρите ми ги нема ? Дали е можно во банκа да ми издадат потвρда за внесени паρи а да не ги стават на сметκа?? Аκо им се обρатам во понеделниκ дали ќе имам неκоја цел??
Здраво луѓе.. Прв пат правев порачки од АлиЕкспрес..ии сега едната ми е потврдена и ми стои во Goods Awaiting Confirmation, а оваа другата ми стои во Orders Awaiting Shipment ии ми пишува: this order will be automatically cancelled if the seller does not ship your order within 7 days. Е сега прашањето ми е дали во рок од седум дена ако не се потврди нарачката се враќаат парите илии како оди тоа
порачката чека да биде пратена, ако за рок од 7 дена не ти е пратена автоматски ке биде затворена а парите вратени -
Девојки каква картичка треба да извадам за да нарачувам од страницава пример од мојава картичка да си префрлам пари на таа и да си нарачувам зашо дирекно со мојава несакам страв ми е некако
Има на Стопанска Банка Интернет Виза картичка, бесплатна е и веднаш ја даваат во било која Стопанска Банка. Внесуваш колку сакаш средства, и при плаќање автоматски ти се конвертира во саканата валута, немаш потреба од девизна сметка. Таа е исклучиво за интернет, не е за банкомат, и да ја изгубиш не можат да ја користат
Јас имав од Стопанска ,па ми истече,а во меѓувреме си извадив од Комерцијална Дебитна, тогаш им нагласив дека сакам да е авторизирана и за интернет и за во странство.Па оваа ми е многу по практична, можам да ја користам и во Македонија и во странство и за интернет.Оваа на Стопанска беше како пластифицирано картонче и неа не можев да ја користам за плаќање по продавници,кафиќи, не можев да си го проверувам балансот на автомат, бидејќи не е картичка туку како картонче.Затоа многу повеќе ти ја препорачувам оваа од Комерцијална.На Стопанска таа ич не ми е практична, ќе ставиш пари по некое време забораваш колку имаш или те интересира дали е се во ред од како си направил порачка,па мораш по шалтери да се влечеш да проверуваш.
@LaraSolare, можеби ја немало таа опција кога ти си ја извадила твојата картичка но сега во секое време можеш онлајн да ја провериш сметката на страницата на Стопанска Банка http://www.stb.com.mk/e-bankarstvo.nspx Еве скоро три години ќе бидат како ја имам картичката и од ден еден ја проверувам електронски.
Таа што ти е како картонче пластифицирана од стопанска ти е всушност трансакциската сметка и треба на таа трансакциска да ставаш пари, а за да можеш да вадиш пари од банкомат или да вршиш плаќања во кафичи, продавници или преку нет треба да одиш во стопанска банка и да побараш да ти направат visa или master card и за 7 до 10дена ќе ти стигне на домашна адреса плик со кој одиш во фелијалата на стопанска на 2 спрат во гтц за да си ја подигнеш картичката..
Имав порачано од ист селер во една порачка два различни новчаници од едниот порачав две количини е сега едниот новчаник ми стигна додека другите два не ми се стигнат можно е селерот да ја има поделено пратката на две па затоа другите ми немаат стигнато ?
Слики го пакетот и пиши му на продвачот закани се со Диспјут. Потврди ли дека ги имаш добиено порачките?
имаше опција да потврдам дека ми е стигнат само едниот новчаник и јас само за тој потврдив дека е стигнат за другите не потврдив ми седат дека се пратени но и реков на мајка ми утре да оди сабајле да види во пошта ако нема ќе му пишам на селерот