1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.486
    Девојки, после толку успешни нарачки, прв пат наидувам на проблем.
    Што кога пишува вака, пред 20ина дена стигнала во Мкд, а "held by import customs MK"?
    Кај да се обратам и како да го решам ова?

2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Не е стигната.
    Новите пошти преку кои праќаат и броевите за следење немаат врска.
    И јас имам порачка која пишува дека е во Мк.

И претходниот пат кога порачав истото се случи, ја добив после цел месец од кога пишуваше дека е кај нас.
    Од истото се жалат и многу други.

Кинезите повеќе не праќаат по ,,скапите,, пошти. Гледат и тие да поминат поефтино.

3. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.486
    @duffi Фала ти многу

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sanjaas

sanjaas Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    да ви кажам само дека многу од артилите од алиеехпрес ги препродаваат на разни други страни за многу повеќе пари, јас замалце ке си нарачав така, среќа што се преомислив затоа што за не пмалку од недела го видов истот тоа истата слика со истатата девојка на али

5. Macufka1014

Macufka1014 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    510
    Девојки на отворенит диспјут ми беше потврдно одговорено а пари не ми се вратени, треба да си почекам ? Или има нешто друго што треба да се направи?

6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Се чека 3-10дена.

7. sanjaas

sanjaas Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    ама и кога ке ти рефундираат оди на прозорчето кај refund и провери си дали цела сум ти ја вратила мене ми се случи откако ми ги рефундираа парите и каде што пипува нели refund на целата сума епа наместо целата сума мене нула денари ми вратија така да пази и на тоа и јас незнаев дека и така имало, не секогаш ги враќаат парите , поздрав

8. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    @Nausicaa Ќе пишам за двете да не пишувам одделно.Инаку можно е да се смениле условите зошто како што кажав беше толку одамна што веќе година две ми е истечена.

Инаку тогаш кога побарав картичка авторизирана за плаќање на интернет ми дадоа штампана во боја и пластифицирана на неа пишуваше Visa, а имав и посебно само трансакциска знам на што мислиш, имав се на се 2 такви пластифицирани, едното беше она со кое ставав пари, а со другото за порачување.Како и да е не ми беше практично.

Како што реков многу време помина и веројатно е да се смениле работите :)

На liliputt му/ѝ се допаѓа ова.
  9. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    1.141
    Не знам зошто таква картичка ти дале..Јас 6години имам трансакциска и плус visa картичка која ми важи само за во Македонија и со која си вадам пари од банкомат.. Пред бекој месец извадив master card и со таа можам да нарачувам од нет и плус ми важи за во други земји.

На LaraSolare му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Erato

Erato Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2016
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    21
    Го имав истиот случај пред 5-6 месеци. Задржано на царина . Се јавија по 3-4 дена и ме упатија да си најдам шпедитерска фирма. По 10 дена и неколку процедури, си платив царина и данок и ја добив нарачката

На CirezD му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Rirri

Rirri Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    181
    Moже да ми дадете линкови од некои страници за следење на пратки. На 17track не можам да ја следам а селерот нема оставено страна.

12. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    543
    Допаѓања:
    1.527
    Јас имав порачано едни семиња, и цвеќето воопшто не излезе како на фотографијата, убаво беше но сосема поинакво. Еве го порачав ова http://www.aliexpress.com/item/Free..._2&btsid=34ecfc46-4414-4085-8b4c-3aed8b84cde1 а излезе вака

Прикачени фајлови:

13. Тина Фрутина

Тина Фрутина Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    15
    Девојки открив нова страна за онлајн нарачки е сега не е толку богата како али експрес ама имаше дел со плус сајз и табелата на големини за секоја работа е различна додека кај али експрес е за сите иста без разлика на материјал модел итн. Си нарачав фустан и чекам да стигне кога го нарачав ја имав згрешено величината т.е не сум ни штиклирала среќа одма приметив и им пишав ми вратија во рок од 24 часа и одма ми ја сменија порачката, страната е rosegal.com
    Од али експрес имам доста нарачувано и се ми стигнало до сега они во принцип ставаат слика од модел па ги шијат и најчесто не е како што е на сликата па е важно да се пише на производителот за слика и дополнително објаснување, сега се мислев да нарачам фото епилатор нели хит е сега и кај нас е 16000 а таму е 60 € другарка ми нарача и чекам да стигне па да видам да не е ептен шкљ категорија. Ако има некој што веќе има таков епилатор споделете искуства 8)

14. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    543
    Допаѓања:
    1.527
    На macalavica и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  15. vevija

vevija Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    142
    Битно нешто пораснало,инаку и јас добив семиња од петунии ама уште не се посадени рано им е мислам :D

16. zenska

zenska Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    339
    Поднесов диспјуп за една нарачка што не ми стигна во определениот период. Еднаш и ми го продолжи рокот селерот, ама пак ја нема.
    Му пишав неколку пати, или не одговара или е многу дрзок.
    На диспјутот не одговара. Како ќе знам дали е прифатен во моја корист или не? И дали има шанси да ми ги вратат парите?

17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Диспјутот е во процес е продавачот не одговара?
    Тогаш ќе заврши во твоја корист. Парите ќе ти ги вратат назад.

На Роберт 7 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Си имам една мака. Пратките кога и да ги следам ми ги дава само додека се таму (во Кина). Наваму никаков абер, ама поголем дел ми стигнаа сепак. Имам уште некоја, и сега додека барам истото ми го дава. Најчесто барам на 17track, но и на други ми го дава истото. На нашава пошта никако не ми дава, ова го пишува No information, please check your item identifier. Различни продавници беа досега, на сите истото го имав дури и на самата страна каде што е инфото за пратката не даваше ништо... Ќе сака ли некој да ми помогне или да ми објасни што може да е проблемот?

19. zenska

zenska Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    339
    Да, да. Има уште 22 часа додека да заврши.
    Супер значи. Фала

20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Мислам дека пишував дека тракингот во последно време не е воопшто точен. Мене пример ми ги покажува кај нас веќе некое време, а пратките ги нема.
    Се додека ти стигнуваат , во ред е. Прати да не ти истече времето.

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.