Дали за поскапи нарачки (150-200 долари) се плаќа царина? И колку? Сакам да порчам долг свечен фустан.
Feminki moze nekoja da mi pise strani za online poracki (osven aliexpress) ? Mi treba za decoracii za rodendeni nekoja so interesni stvari ?
Ми стигнаа наочарите ама од страните мина оквирите ми стиггнаа со бело а мене не ми се допаѓаат му пишав на селерот и му пратив слика и му објаснив дека тие наочари што јас сум ги порачала не и стигнале туку овие и сега да не му отворам dispute или да му ставам негативен фидбек му писхав каква е работата и он ова ми го имаше ватено Dear Friends тhe sunglasses we do the upgrade . The surrounding glasses made of white , I hope you can accept. Дали веднаш да му ставам dispute или да му пишам во порака дека ако не ми прати други а јас да ги вратам или парите варем пола да ми ги врати дека ке ставам dispute или негативен фидбек
devojki do sega se sto imam poracuvano od ali express na domasna adresa vo berovo mi ima stignato, no dve naracki po greska gi napisav na adresata vo skopje i sega pisuva deka se pristignati vo skopje a postarot doma nikako da gi donese pa me interesira da ne treba od nekoja posta da odis sam da si gi zemes
Отвори диспјут и стави ја сликата. Се надевам ќе заврши во твоја корист. Не ти е пристигнато. Почекај си ќе ти го донесат дома или ќе стигне картонче. Тракингот кој го дават во последно време нема врска.
На 29,03,2016 ке има распродажба на Али експерс, планирате ли нешто да нарачате, убаво би било да си споделуваме линкови од работи кои би ги порачале, а сме ги нашле за добра цена.Или пишете критика за нешто што ви стигнало (заедно со линк) дали е добро или не. На пр. јас планирам да ги нарачам следниве работи на 29,03: http://www.aliexpress.com/item/Eyes...42.html?spm=2114.13010208.99999999.261.5sdDE7 http://www.aliexpress.com/item/New-...36.html?spm=2114.13010208.99999999.267.5sdDE7 http://www.aliexpress.com/item/15-C...49.html?spm=2114.13010208.99999999.290.5sdDE7 Што е следно нешто кое ви планирате да го нарачате?
Знам,видов, јас секогаш ги гледам работите на веб страната, од компјутер кои планирам да ги нарачам, ги ставам во корпа, а после ги плакам преку апликацијата на телефон, и обично цените се пониски.
по новите одредби од законот за интернет купување несмеат да те царинат за роба до 300 евра. НО нашата “предобра“ царина може да те малтретира и за цена од 5 долари...зависи каков им е денот и колку е голема пратката по димензии...за жал
Вака на пратките од али фактура нема. Пишуваат некоја смешна цена и е означено како подарок. Но ако се сомневаат во нешто тогаш ви барат фактура. Ама правеа и со тоа малверзации и прикажуваа пониска цена. Инаку по ново се царини се над 45е.
значи многу е битно да пратката е со мали димензии на пакување...така да ако купиш фустан од 300 евра и ако тој е добро здиплен и е во мало пакување немаш гајле и поштар дома ќе ти го донесе
Фала на одговорите. Да си прашам за секој случај, доколку ми наплатат царина, колку би требало да платам отприлик, еве ако нарачката чини околу 150-160 долари? Читав низ темава и колку што сфатив се плаќа 18% ДДВ и 15% царина,овие процентите се сметаат од тие 150 долари така? Други трошоци освен тоа нема? Да не испадне фустанот дупло да го платам
Како фунционира апликација ако може некој да објасни? До сега се имам плаќано преку картичката на стопанска, а сега гледам ќе имало големи попусти на 29. Може и лп
Вие што порачувате преку интернет картичката на стопанска, да не има некој проблем на страната за проверка на парите. Сабајле си ставив пари и вработената ми кажа за еден саат можеш да ги користиш. И 10 пати проверив на сметка, од парите ни трага ни глас.
Да не има некој случајно нарачувано од овој селер да ми каже колку е задоволен? http://www.aliexpress.com/store/237327?spm=2114.13010208.99999999.271.UuSUvm
Немам порачано, но гледам има висок рејтинг. Внимавај само со броевите и барај да ти прати реална слика прво од тоа што сакаш да порачаш.
@celineparis Добар избор има и гледам добар е селеров, но немам искуство. Обично на овие фустани одат броевите како нашите, не сепак следи ја табелата и ако имаш потреба прашај го селерот. Можеби знаеш можеби не ама доколку сакаш фустан од овој тип следи го составот на материјалите 90% Rayon, 9%Nylon, 1% Spandex.