Залутена пратка, а се погодил поштен продавач па ги вратил. Ми се има случено. Немаш никаква обврска пак да плаќаш.
Eдни обечки после 2ипол месеци не ги добив, отворив диспјут и селерот се согласи да ми ги врати парите. Дали е можно после тоа да ги добиjам, да стасат на адреса или не?
Вака сега пред една недела напраев 2 порачки ама потоа ги откажав, и селерот од таму го прифати откажаното. Ама проблемот е што не ми се вратија парите за тие нарачки. Некој да не знае дали при откажување се враќаат парите или не.
Во тој случај мислам дека пропаѓаат парите..Може да ти ги вратат во случај да ти стигнал грешка производ или дефект, или ако воопшто не стигнал. Но и тоа зависи од продавачот колку е поштен и ок.
Другарка ми прв пат нарача во Декември ,ама јас и ја поддув главата колку е ефтино . Арно ама го заборавила периодот од 60 дена ..истекол , вчера ми кажува дека не и стасала нарачката . Се утепав пишувајќи му вчера на селерот, рече дека нема обврска да и ги врати и дека не е негова грешка ,ми вели залутана пратка. Дали вистина неможе ништо да се направи?
И јас со едно прашање до алиекспрес експертите. Порачувам преку апликацијата на моб. Е сега ми се зачувани податоците и бројот на картичката и кога порачувам не морам одново да ги внесувам. Прашањето ми е како да ги избришам?
Највероватно на Alipay ти е зачувана картичката. Ќе се приклучиш од компјутер , ќе одиш во алипеј и од таму ќе направиш remove card. @whiteButterfly Колку дена поминаа? Треба да ги вратат од 3-10 дена, не рачунајќи ги викендите.
Mene mi e malku strav so toa Alipay,si vikam ke mi gi zbrisat site pari eden den,mozno li e takvo nesto,glupo e prasanjevo ama aj
За 3 нарачки отворив диспјут (2 од ист продавач) и 1 од друг продавач, и требаше да ми бидат вратени вкупно 10$ а на сметка ми уплатиле само 496 денари.Тоа е помалце од 10$. има ли некој слично искуство?
Пробав да влезам во алипеј како што велиш ама ми бара регистрација, јас не сум регистрирана на алипеј ама кога платив преку телефон несакајки ја запамтив картицата.Како да ја отстранам без да се регистрирам на алипеј?
Имам порачано накит уште од крајот на фебруари, пред некој ден ја продолжив заштитата но сеуште не е стигнато. Ќе може ли некој да ми помогне како да ја следам пратката, само тој е бројот, селерот вика дека немал друг број за следење а на страната на нашата пошта ми го дава како непостоечко. 02757146276 ова е тракинг бројчето, фала ви...
Преку која пошта е пратено? Seller's shipping methode? @macalavica најверојатно не се вратени парите од сите порачки. За некој ден сите пари ќе ти легнат на сметка.
Preku 17truck go dava ovoj odgovor: 02757146276 In Transit China(China Post) Unknown Destination Country Origin Country - Tracking Consuming: 196 ms 2016-03-02 23:14 Small package Center, left, next stop "Center in Shenzhen" 2016-03-02 18:17 Parcel centre 2016-03-02 08:31 Small package Center, has received send 2016-02-27 12:48 Electronic information has been received