Може ли некој да ми објасни повеќе за диспјут?Кога треба да отвориш ...од кога ќе помине период или неколку дена претходно?Имам некои маски за телефон порачано ама не мрдаат уште од почеток на мај според 17track.Едната не ни може да се најде...има ушrе околу 25 дена останато ама ја со време да се информирам што и кога треба да се отвори диспјут и што точно тоа значи ?
читaв пoвеќе стрaни унaзaд бaш и немa кoнкретнo нештo зa дa ми се рaзјaсни.А бидејќи немoжaм дa читaм 290 стрaни прaшaв...aкo нa некoј не му е тешкo некa ми oдгoвoри
Ако не ти е проблем да ги почекаш малку повеќе, една недела пред истекување на рокот побарај да ти го продолжат buyer protection-от. Мислам дека имаат обврска да ти одговорат во рок од 3-4 дена. Ако не ти одговорат или не ти го продолжат, отвори диспјут ден-два пред истек на buyer protection-от. И нема врска 17track, често не се апдејтнува. Мене ми пишуваше дека ми се уште во Кина а ми стигнаа на домашна адреса. Се надевам ти помогнав
prv pat naracuvam od aliexpress od komercijalna mi e kartickata ova mi go pisuva Payment being verified kolku vreme se proveruva dali nekoj znae??
Девојки, сакам да порачам сет за правење нокти, иако до сега сум задоволна и сите порачки ми стигнаа, за ова не сум сигурна, може ли некој што има веќе порачувано да ми прати линк и да сподели искуство. Поздрав
Пробав да ја следам на 17track,ама само ми дава дека е во транзит,а не знам до каде е .Oва ми е бројчето 03040892460. Ако може некој нека провери.
Јас имам порачано сет за гелни нокти, се стигна како што треба. Ми стигна за околу 3 недели. Линк ке ти пратам во ЛП бидејќи моментално сум од мобилен. Оваа пратка неможе да се следи на 17track, бидејќи тракинг бројчето е само со броеви, не содржи букви. Можеш да ја следиш само преку линкот што ти го има пратено селерот.
@love1 ти пратов линк од каде што го имам порачано сетот. Од ламбата сум задоволна. Основните гелови не се убави и по 10 минути печење, ноктите ми паѓаа за неколку дена, бидејќи гелот не е цврст по печењето туку е како растеглива гума. Од геловите во боја има некој бои убави, густи и бојата е онаква каква што е во кутичето, а некој се како водени и бојата е многу бледа за разлика од бојата во кутичето.
Може ли да ми каже нкој дали се ми е ок со пратките една ми пишува дека е во Мк уште од 8 јуни а другата пак не мрдува од 14 јуни
Ај, да прашам третпат нарачувам од алиекспрес,и 2 пати ми стигна на време,е сега последниот пат,ми дојде во порака дека ми е откажана,као наводно не сум извршила плаќање пред2/3 јули, а како може така да ми пише кога ми е шипингувано на 15 јуни ова тотално нонсенс,ај пишете што да правам,ми вика ако сакаш риордер,ама како иде тоа....
@Arja Да, јас. http://www.aliexpress.com/item/Hot-..._1&btsid=84a498f9-6ede-432a-b666-e0ab40d1adb1 Помина еден месец и уште не ми се стигнати!