После некој ден ќе ти легнат парите на сметка. Тешко дека ќе можеш нешто да сториш, штом поминало времето за заштита придавачот е во право. Си требала да пратиш, да не чекаш да поминат 60 денови и да реагираш на време. Сега што и да сториш е касно. Парите се веќе кај продавачот бидејќи со тоа што не си негирала дека пратката не ти стигнала , се смета дека се е во ред.
a kako se vaga taa karticka preku internet...? i iskustvo povekje okolu naplakjanjeto sto ako imate mnogu povekje pari na taa smetka bezbedno e ??
На картичката ќе си внесуваш пари колку што ти е потребно за порачување. За картичка со повеќе пари незнам колку е безбедно, јас си внесувам пари колку што ми требаат за да порачувам.
Во банка ќе кажеш дека ти треба картичка за пари внесување и порачување преку интернет и ќе поднесеш документи тие ќе те упатат што и како треба, за две недели мислам дека излегуваше картичката.
Во било која банка ќе ти направат дебитна картичка, си ставаш пари колку сакаш на неа и порачуваш. Само стопанска имаат посебна картичка за интернет порачки. Во која и банка да одиш ќе те информираат и ќе ти средат. Треба да имаш само лична карта во тебе и 18+. Многу пати ова е разглобувано на темата, заврти некоја страна назад. Или едноставно напиши горе во барај тоа што ти треба, штиклирај да ја бараш само оваа тема и ќе ги најдаш сите одговори.
Здраво феминки. Ме интересира дали "The item has been processed in the country of destination" значи дека пратката е стигната во Македонија? И патем тоа се нешто како чевли-патики, дали вообичаено ги доставуваат до дома или ќе треба да одам до главната пошта? Имам нарачано и некои ланчиња ама за нив немам никаква информација од кога се испратени од Кина.
Сакам да прашам дали за full refund треба да притиснам dispute и доколку селерот прифати парите ќе ми бидат вратени на сметката од која што имам нарачано или мора преку PayPal или Kiwi?
Фала тии И уште ова: Дa отворам диспјут пред да истечат тие 60 дена, претпоставувам после тоа порачката целосно ќе се изгуби?
Колку време треба за да ја пратат пратката? Вчера што порачав ми стои во goods awaiting confirmation, а од 27ми уште ми стои во orders awaiting shipment.
Луѓе што се случува со нашиве пошти? Имам пратка за која пише дека стигнала во Македонија уште на 3 Јули а еве го 3 Август дојде и уште ми ја немат донесено... Што е работата каде да се обратам како да си ја добијам пратката?