@pamelche на секој производ пишува колку време му е потребно на испраќачот да ја прати пратката на некој е дури и по 10,15 дена.
Запиши си го бројот на пратката и оди во Пошта, мислам дека главната пошта е онаа на железничка. Ќе им го кажеш бројот и ќе им објасниш и ќе ти дадат информација надежно.
Може некој да ми објасни како се порачува на AliExpress, бидејќи не сум запознаена, во врска со порачката како да стигне на домашна адреса и што треба да се штиклира од овие подоле наведените ( што означуваат) ? Macedonia Изберете Превозот Метод Компанија за испорака Проценето Време на испорака превозот Цена следење на информации Кина Пост Обичен Мал Пакет Плус 33-56 дена Бесплатна испорака Не е достапно Превозот Метод за продавачот 29-53 дена Бесплатна испорака Не е достапно 29-54 дена € 1,15 Не е достапно 14-26 дена € 33,35 Достапно
Дали знае некоја од вас што значи ова: [MKSKP]Transit to Air Transit Centre 2016-07-30 14:11:00 Дали пратката патува кон МК или веќе е пристигната? Не ми е јасно..
Превозниот метод е за да избереш преку која пошта да ти го пратат пакетот, ако не ти е итно за пакетот избери си пошта со бесплатен шипинг, а ако ти е инто можеш преку ДХЛ, но се плаќа многу.
Утре одам во стопанска,да ставам пари на картичката.Прашањето ми е,дали ќе ми прават проблеми оти сум малолетна,а картичката на име на мајка ми.
За првата веќе ти се потврдени парите, односно имаш платено, а другите две ти се само ставени во кошничка. Ако ги порачуваш и нив стисни Pay Now, ако не откажи ги на Cancel order.
Пред околу една година си купив телефон од алиекспрес: xiaomi redmi note 2. Го задов за 8000 ден, и плус не ми го царинија за што бев пресреќна, не го чекав многу, стигна за точно 3 недели. До сега ни да ми закочи ни било каков проблем имам. Единствена мана е тоа што кај нас во мк го нема во продажба а со тоа доколку ти се расипе дел не можеш да го поправиш, бидејќи делови нема, ама за тие пари со такви перформанси и да се расипе ич нема да ме боли, нов ист таков ќе си купам, оти да бидиме реали со вакви перформанси телефоните кај нас се од 18 000 нагоре. Е сега глупа марка е. Баш ми е гајле кога телефончето си е ТОП. Ене ги со самсунг со ајфон за месец два на поправки ги носат, мојот гајле нема, 100 пати силно се пољубил и со паркет и со плочки и со бетон. А и плус има македонско мени хахахаха. Еве ви ги детелно и сите перформанси: NETWORK Technology GSM / HSPA / LTE LAUNCH Announced 2015, August Status Available. Released 2015, August BODY Dimensions 152 x 76 x 8.3 mm (5.98 x 2.99 x 0.33 in) Weight 160 g (5.64 oz) SIM Dual SIM (Micro-SIM, dual stand-by) DISPLAY Type IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors Size 5.5 inches (~71.5% screen-to-body ratio) Resolution 1080 x 1920 pixels (~403 ppi pixel density) Multitouch Yes - MIUI 7.0 PLATFORM OS Android OS, v5.0 (Lollipop) Chipset Mediatek MT6795 Helio X10 CPU Octa-core 2.0 GHz Cortex-A53 - Redmi Note 2 Octa-core 2.2 GHz Cortex-A53 - Redmi Note 2 Prime GPU PowerVR G6200 MEMORY Card slot microSD, up to 32 GB (dedicated slot) - Chinese version only Internal 16 GB, 2 GB RAM - Redmi Note 2 32 GB, 2 GB RAM - Redmi Note 2 Prime CAMERA Primary 13 MP, f/2.2, phase detection autofocus, LED flash, check quality Features Geo-tagging, touch focus, face/smile detection, HDR, panorama Video 1080p@30fps, check quality Secondary 5 MP, f/2.0, 720p SOUND Alert types Vibration; MP3, WAV ringtones Loudspeaker Yes 3.5mm jack Yes - Active noise cancellation with dedicated mic COMMS WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, WiFi Direct, hotspot Bluetooth v4.0, A2DP, LE GPS Yes, with A-GPS, GLONASS, BDS Infrared port Yes Radio Stereo FM radio USB microUSB v2.0, USB On-The-Go FEATURES Sensors Accelerometer, gyro, proximity, compass Messaging SMS(threaded view), MMS, Email, Push Mail, IM Browser HTML5 Java No - Fast battery charging - MP4/H.264 player - MP3/WAV/eAAC+ player - Photo/video editor - Document viewer BATTERY Removable Li-Po 3060 mAh battery Stand-by Up to 144 h (3G) Talk time Up to 11 h 30 min (3G) Music play Up to 46 h MISC Colors White, blue, yellow, pink, mint green Price group 4/10 TESTS Performance Basemark OS II: 930 / Basemark OS II 2.0: 1063 Basemark X: 8518 Display Contrast ratio: 953 (nominal), 2.166 (sunlight) Camera Photo / Video Loudspeaker Voice 66dB / Noise 66dB / Ring 76dB Audio quality Noise -96.1dB / Crosstalk -94.8dB Battery life Endurance rating 49h Еве и слика како изгледа
Не е глупа марка, само не е толку позната. Xiaomi (Шаоми) веќе стануваат многу познат бренд во пазарот на мобилни телефони и морам да признаам дека праат телефони ЅВЕРОВИ. Во МК се многу поскапи, а штом си успеала да го земеш за тие пари, со здравје да си го користиш.
Во мк го има само шаоми ми5, а тоа е најновиот шаоми. Мислам дека само сетек го има во продажба. Ми5 и на алиекспрес е скап, не толку колку шо е во сетек ама пак е скапичок. Линијата note ја нема во мк.
Тоа track order ти е за да си ја следиш пратката, ама од претходни искуства со алиекспрес, кога сум нарачувала ланчиња не сум можела да ги следам затоа што обично толку евтини пратки нема опција да се следи. А тоа заокруженото значи дека порачката ќе биде затворена за 59 дена, односно политиката на Алиекспрес е дека пратката треба да ти стигне за најмногу 60 дена ако не стигне во тој период ќе биде затворена и парите ќе ти бидат вратени. Значи има уште 59 дена додека пратката има можност да стигне додека да не биде затворена. Мене ланчиња досега ми стигале за околу 30 дена, ама зависи не е за сите исто
Awaiting Shipment Processing Time remaining: 8 days 7 hours 45 minutes Extend Processing Time што е ова processing time remaining ? време дур не ги испратат ( ship ) до Македонија ? или .. ?