Тоа е времето што им е оставено на нив, како продавачи, за додека да ти го испратат. Нели во случај да го немаат во моментот итн. Што не значи дека за 8 дена ќе ти го пратат, може и за побрзо, ама не смеат за повеќе од 8 дена. Тоа е на некој начин услов за нив, кога најкасно да ја завршат испораката. И тоа е независно со тоа кога тебе ќе ти стигне дома
Јас често порачивам имам прстени,саат,ланче но највеќе ми е квлитетно ланчето,тоа е бужутерија прстените 'раѓавеат,сепак со оглед на таа цена задоволна сум,има преубави работи.
Кога да отворам диспјут,претпоследниот ден(кога има уште еден ден до затворањето на порачката),кога заштитниот рок ќе заврши или може два-три дена пред да заврши?
Од пред 2-3 недели ми пишува дека порачката ми е во МК. но сеуште не ми стигнала. Прашвам кај нас во пошта немало ниш стигнато. Му пишав на селерот уште пред недела ми рече да почекам уште некој ден. Имал некој оваква случка ко мене? Ако се јавам во СК во главната пошта би ми кажале?
Јас имам поручувано од aliexpress имам поручувно патики кои ги носам веќе 3 години исто така и шорцеви и накит но сестра ми има поручувано тренерки не и се погодија ич квалитет 0.
Мене денес ми стигнаа за неполн месец, толку брзо не ги очекував. . Преубави се порачав нешто ситничко сега за сега: привезоци, маска за телефон, за клич и така..
Помош . Несакајќи откажав нарачка, а веќе ми се наплати. Како може да си ги повратам парите? Има некој што му се случило истово?
@duffi ај помош порачка направив о дали ја чекам 2 месеци не стигна 3 дена пред истек на тие 60 дена отварма диспут продавачот не се слага неможиме да се погодиме никако сега барам опција спорот да оди кај тимот на али ама нема такво копче кошто имаше порано дај управи ме статусот е моменално диспуте ин прогрес и толку нема нешто да тече време
Не е тоа значењето, бидејќи еве јас на тоа чека, а ја платив пратката и сеусште ми стои во awaiting shipment
пробав да го откажам ордерот дека несакајќи стегнав , и после тоа ова ми изезе од едната страна пишува Order Cancelled - Finished а после пак Track Order не ми е јасно ?