Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    620
    Допаѓања:
    169
    Онлајн шопинг

Ви се случило ли некогаш за пратката да нема воопшто информации каде се наоѓа? Дали Ви стигнала таква пратка? За мојата нема никакво инфо, продавачот ми рече ќе истражи дека тоа може да значи дека е изгубена, ај некој ако има слично искуство нека пише

2. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Онлајн шопинг

Да се пофалам ми стигнале 2 пратки денес , јас не сум била дома па тетка ми ги подигнала..
    уште 4 чекам..незнам до кај се...
    Голема благодарност до Ivinakit што ми ги проверуваше цело време па имав во предвид дека ке стигнат овие 2 деновиве...другите уште ги чекам...

На ivinakit му/ѝ се допаѓа ова.
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.645
    Онлајн шопинг

Женски, имам голем проблем. И би ве замолила да ми кажете што да направам...вака пред 3 недели порачав велосипедска облека блуза и пантолони , но еве сега сум во мк , облеката стигнала пред 4 дена и дошло кај мм картонче за да си ги подигнам облеките во пошта. Но јас нема шанса да с е вратам за 4 дена што е рок за да седи во пошта ако не се подигне за толку дена потоа го враќаат назад. И сега што ќе биде. Мм бил во пошта но неможел да го подигне пакетот. Ќе ми ги вратат ли парите? Да му пишам ли порака на селерот :(

4. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    620
    Допаѓања:
    169
    Онлајн шопинг

Не ми е јасно кога и зашто Ви стигнуава картонче или зависи до поштарот? Кај мене секогаш до дома ми ги носи поштарот :D Ама сега планирам нешто поголемо да порачам и тешко ќе е околу 2-3кг дали ќе ми го донесе и тоа или картонче ќе ми донесе? И за сите ли пратки важи во рок од 4 дена да се подигнат зошто ако ми донесе картонче кај сигурно на одмор ќе бидам тогаш. Ако има некој поупатен нека ми каже и тоа што прашав погоре.

На jb82 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Онлајн шопинг

^ Затоа што мојот поштар конкретно е белосветска мрза, невиден муљатор и митaџија, и пошто живеам у поголема населба вајда си дава за право дека не може да ги мкне сите пакети со него по улица и секаде па така да си ги подигаме од пошта.
    Мене не ми е проблем, нависитна поштата ми е на 5 чекори ама на некои луѓе им е мачно.
    Нема правила, алал да ти е тебе среќничка си што да ти кажеме, ама на ретки места ги носат до дома само, низ пола и поише од Скопјево никаде не ги носат до дома.
    Башка и така се спречуваат малверзации од типот по грешка го остаив кај комшијата итн, а имало и такви случки верувај.

Коритсаки не живее во МК, така да не знам како се кај нив, кај нас се 5 работни дена сосе сабота(зашто нив и сабота им е работна) ги чуваат пратките.Некогаш рокот го продолжуваат за уште 5, па после го враќаат.
    Ако е тежок многу пакетот или ако треба да се царини ќе мораш од пошта да си го земеш.
    Е сега зависи од поштарот како ти е расположен, јас нависитна мислам дека немаат правила посебни до која грамажа ги носат до дома а до која не.

6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.645
    Онлајн шопинг

Јас се извинувам, не се 4 туку 14 дена, толку останува во пошта, а ко не се земе се враќа назад. Инаку баксуз сум, цело време дома ми ги носат работите, сега ова кинезов дали ги запакувал во поголем пакет блузава и пантолоните па ги задржале во пошта. Прочитав дека парите се враќаат назад кога ти ке по пратиш пакетот назад, а ако од пошта го вратат, не :( ке го контактирам кинезот па се надевам ке се смилува ....а штета ако ги изгубам, за 35 евра колку работи би земала...

7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.236
    Допаѓања:
    157.250
    Онлајн шопинг

Информација од пошта,значи поточна не може да биде. Не се 5 дена, туку 30 дена ги чуваат... Не знам, може тетките на шалтер така ќе кажат,ама јас бев во меѓународна пошта, не знам кај кого веќе не,така ми кажаа.
    И ништо од мојата пратка инаку. Ми тврдат дека се уште не е пристигната во Македонија,се правдаат, се вадат, иако на според тракингот пишува дека е...

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Онлајн шопинг

ИМАМ ЕДЕН ПРОБЛЕМ
    !
    ПОРАЧАВ 3 РАБОТИ ВО ВРЕДНОСТ ОД 10 ДОЛАРИ ОД ОВОЈ СЕЛЕР
    http://www.aliexpress.com/store/713936
    И НАМЕСТО ЛАНЧЕТО КОЕ ГО ПОРАЧАВ ( И ГО ШТИКЛИРАВ ДА БИДЕ ВО ОВАА БОЈА-ШАРЕНОТО)
    МИ СТИГНА ТОА ДРУГОТО ПЛАВО
    НАЈВЕРОЈАТНО НЕ ИМ СЕ ТРОШИ ПЛАВОТО ПА МИ ГО УБУТАЛЕ
    МУ ПИШАВ НА ПРОДАВАЧОТ И МИ ВРАТИ ДЕМЕК СИ ТРЕБАЛА ДА МИ ПИШЕШ ПА ДА ЗНАМ КОЈА БОЈА ДА ТИ ПРАТАМ А ЈАСНО ИМАШЕ ДА ШТИКЛИРАШ КОЈА БОЈА
    БЕЗОБРАЗНИ :devil: :devil: :devil: :devil:

Прикачени фајлови:

• necklace.jpg
      necklace.jpg
      Големина на фајлот:
      119,7 KB
      Прегледи:
      106
  9. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    Онлајн шопинг

освен да оставиш слаб фидбек, мислам дека немаш друга опција што да правиш.

10. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Онлајн шопинг

^ Мене ми утнаа на два пати боја, направив open dispute, пратив слики од производот што го добив и принт скрин од порачката во која боја сакав да биде и поштено си барав пола пари назад на сметка.
    Така имам земено старки и ташна скоро гратис ;)

11. anaj1d

anaj1d Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
  12. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    Онлајн шопинг

9.93 $ ( вклучувајќи ја доставата од 3.24 $ ) односно околу 462-3 во наши пари.
    Јас би ти препорачала да разгледаш подобро кој другите продавачи, затоа што можеш да го најдеш кај друг за некој долар помалку, + со беспплатна достава.
    Пример еве го истото за 5.89 $, или тука за 5.40 $. А овде и овде ти е по 6.99 $.
    Кај сите овие ти е со бесплатна достава, а и рејтингот на продавачите му е ОК.
    Разгледај си подобро, напиши ги клучните зборови за производот пример во случајов envelope wallet case purse и разгледај ги сите "понуди".
    Serpentina ако веќе ја потврди нарачката и неможеш да кликнеш open dispute како што рече Artemission, пробај ти да му го продадеш на некој, може ќе си ги вратиш парите. :D
    Ако не сакаш, или не успееш и ако веќе толку не ти се допаѓа и не би го носела, подари го на некој, ма да според мене е сосема носливо, всушност мене ми е и многу поубаво од шареното, но за вкус се работи.

13. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Онлајн шопинг

Aj уште ова ако може...
    Кога порачував едни производи пред месец дена , ми покажа дека немам пари за палтото кое го сакав , и за наочарите..
    а сега гледам отварам и во orders ми ги има..
    дали не беше нешто во ред па не се покажаа тогаш сега ги има(порачани се или што е )

Прикачени фајлови:

14. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.645
    Онлајн шопинг

Јас во врска со пакетот што ми е во пошта му пишав на кинезот каква е работата и ми рече дека ќе ми го препрати пак кога ќе го вратат назад е сега се надевам дека навистина така ке биде :?:

инаку, пред 2 дена ми стигна футролата за таблетот i toa za 10 dena :)

http://www.ebay.com/itm/390609860690?va ... 1439.l2649

15. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Онлајн шопинг

Serpentina морам да искоментирам ама ова онлајн шопингов те јаде, немаш среќа се нешто ти се дешава.
    Не не ти се нарачани, и кога некоја нарачка ќе направиш а нема да ја платиш ти стои така зачувана уште 30 дена и до тогаш имаш рок да ја платиш.
    Ако си немала пари да ја платиш не може да ти биде нарачана нели логично.

На Serpentina му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    Онлајн шопинг

Дали и на некој друг не му отвара алиекспрес деновиве, или само мене тоа ми се дешава? :?:

17. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Онлајн шопинг

И мене ми се има десено, некогаш стварно многу споро отвара :)

18. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    Онлајн шопинг

има известуванје дека го средуват системот и мозе да се јават проблеми при вклучување и листање на страната.

AliExpress will update our system from Aug, 3rd to Aug, 4th (GMT+8). The new order number will be updated in the form of 60xxxxxxxxxxxxx. During this period of time, you might encounter unstable system conditions. Please refresh the page or do the operations later. If you still need our help, please feel free to contact Customer Support.

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Онлајн шопинг

Заборавив да ти кажам, мене конечно ми ја покажа нарачката дека е тргната на 17track. Не била однесена одма во пошта :D Твојата тргната е?

И мене тоа ми текна сега, фала ivinakit :*

20. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Онлајн шопинг

Имаат поминато 6 дена како ми е направена порачката, и сеуште ми стои статус -The supplier is processing your order- после колку време вас ви пишуваше дека порачката е испратена?