Не знаев. Јас за продавница зборев ако имаат да кажеме па билдаат цени. А штом на фб ги има што е многу многу е.
Toa me iritira. Ok neka gonprodavaat poskapo treba da imaat kjar ama nesto sto kosta 20 dolari ili 1000 denari da go prodavas 4000 denari kako da e srebro i original svarovski e preterizam. Inaku nr zboram na pamet. Bev so lance isto kakvo sto prodavaat a koe jas go naracav od Ali za 10 dolari i e identicno so moeto!!!!! I zig i sve i izrabotka. Ma ajde. Ama dodeka ina ovci kje ima i volna.
Женски ви каснат ли нарачките ??? Моментално 5нарачки ми каснат,ви се десило чи нарачки да ви каснат 7 месеци (за оваа и уште една не отворив расправија изумив ) и се испокарав со ова кинезиве отворив dispute се жалат не биле они криви до царина и до пошта било... У локалнТа пошта ми ги нема како да проверам дали се у главна пошта??? Била некоја од вас во главна пошта??? Се изнервирав максимално дали некој ги краде дали царина си ги здиплила нз што да мислам
Мене само една ми касни... Сега и јас отворив диспјут. А пред ова се имам изнапорачано и ништо не ми каснело претходно се во определениот рок ми стигнало. Гледај да порачваш од кај тие што имаат добар рејтинг и што има многу слики од порачки во коментарите. Таа што ти касни 7 месеци нема ни да ти стигни веројатно. Барај refund,
Дали некој ја има нарачано и користено оваа четка за миење лице досега? Долго време барам но кај нас нема а од странство да се порача цените се гастрономски.. На оваа баш и е смешна цената спрема нив па ме интересира дали врши некое дејство https://www.aliexpress.com/item/1pc..._8&btsid=94380460-af16-4f40-a7e3-937ff7267e7d
И кај мене каснат нарачки . Две нарачки каснат веќе 2 месеци. Ама не паничете ќе стигнат лани ова време ми каснеа и стигнаа.
Отворив диспјут едниот селер ми пишал : ali-express will make judge for you Ако наредниве 3 дена не прифати али ех ќе одлучи, Сте имале диспјут каде али ех се умешале прв пат ми е да не ми прифатат диспјут. Инаку имам многу нарачувано но последниве 5 месеци сите нарачки каснат ај што каснат ок али имам 2 нарачки нигде ги нема а диспјут не можам да отворам поминало времето а не сум видела.Купувам само од селери со добар фид бек,читам рејтинг обавезно гледам и слики од купувачите но ете што се дешава дали е проблем со царина дали е нешто друго нз ми иде да го избришам профилот ми се смачи...
За нарачките од алиеекспрес на сите што ви каснат обично најбрзи се во период од март до јуни но немора да е точно а додека сите кои порачале во период од октовмри до денес очекувајте дека ќе каснат и (би требало да ги разберите кинезите) и тоа по 2месеци(но битно е да го запазите периодот кој го дава дава алие.. за заштита на купувачите- во тој период мора да отворите dispute најчесто е до 50 до 60 дена иначе како последна опција можите да направиите escalate dispute доколку продавачот не ги прифаќа вашите услови( да ви се вратат парите во полн износ, половично итн..) *После рокот на заштита на купувачи неможете да отварате dispute или escalate-за ова не сум сигурна. Се е напишано мора да прочитате и да се држите до правилата на алиеекспрес.. Се надевам дека помогнав
Реагирал ли некако на спорот освен што ти пиша порака? Ако не го одбива спорот,ќе ти ги вратат парите.
Мене ми стигна таа што ми каснеше! И сум многу задоволна. Некогаш е потребно подолго време да стигнат кај нас... Пратете си ги времињата за диспјут.
Ми пиша да го затворам диспјутот нарачката е пред 5 месеци го продолжуваше времето 2 пати му реков си ги барам парите зошто нигде ја нема нарачката ми пишал али ех ке одлучел
Јас на 11.11. нарачав лего коцки, желба за подарок од Дедо Мраз и се плашев дали ќе стигнат, смислував и други опции за под елка, ама се изненадив ми стигнаа за две недели на 25.11. Јас кога барам нешто бирам опција Orders и ми ги дава производите со најмногу нарачки и тогаш нема утка.
Да ти кажам искрено на почетокот 2014 стигаа брзо и беа со нормални цени,сега се е поскапено и каснат многу.Гледам производите да бидат со добар рејтинг, криво ми е нарачките што ми каснат не се за мене некои се за поклон некои за синчето и ги чекам не отварам одма диспјут продолжено време имаат сите по 2,3 пати се јавив и во пошта од таму ми рекоа ако сакам може да ги побарам во главна пошта! Има некој што бил во главна пошта да бара нарачки???
Женски дали може да се смени е-маилот на алиекспрес? Го имам спуштено во тел, но имам нов е-маил, ама не можам никаде да најдам каде се сменува.
Девојки и јас нарачав неколку работи од али меѓутоа страв ми е да не имаат некое штетно зрачење на кожата посебно накитот и облеката.. Што мислите вие?