AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.947
    Допаѓања:
    18.267
    Мене ми ја одбива. Дали е до новиот закон што Алиса спомна не знам,а од Стопанска банка ми е картичката.:|

2. zborlesta

zborlesta Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    47
    zavisno kakva ti e mora da e taa edna plava vo fascikla kako sto ja pravat transakciskata smetka.. pisuva na nea samo za internet upotreba.

3. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.947
    Допаѓања:
    18.267
    Знам, сум ја користела и претходно, немало проблем. Сега кога прочитав, пробав ми ја одби. Нецел месец не ми е користена.

4. zborlesta

zborlesta Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    47
    а дали имаш доволно пари на неа?

5. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.027
    @Antolinaa и кај мене ја одбиваше Visa картичката која веќе ми беше меморирана.
    Потоа пробав со Other payment methods и пак сите податоци од картичката ги внесов, така ми ја прифати. Пробај така.

На Antolinaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    562
    За да не губам време во сурфање, може да ми пратите линкови од проверени селери и од чии производи сте задоволни за патики Nike (ми требаат за вежбање аеробик) и Nike Dri-Fit хеланки, маички и градник за вежбање. Фала многу!

7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Само стопанска измислено вакво нешто. Колку што знам со картичките од сите други банки можеш да плаќаш online. Ова може да е практично само ако сакаш да разграничиш плакањето online да ти е одделено од редовна картичка. Јас си плаќам со обична Виза електрон без никаков проблем и на локални сајтови па и на алиекспрес.

8. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.947
    Допаѓања:
    18.267
    На групер и сл. си плаќам со обичната картичка. Ако мислеше на тоа. За алиекспрес, iherb, asos итн си ја користам картичката за интернет плаќање.

@Mayyya Бидна, ја прифати :)

На Mayyya му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Мислев на тоа дека само со дебитните на стопанска неможе да се плаќа, мора да ја извадиш онаа специјалната испечатена на харија па пластифицирана.
    А мене ми е сеисто дали плаќам локално (групер и комуналии) или на странски сајтови (aliexpress, asos и сл). Сите тие користат исти безбедносни механизми така да нема разлика. или им веруваш или не им веруваш па користиш посебна картичка. ;)

10. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    Ај дајте ми линк од добри маски и футроли за самсунг телефони ?

11. Linharda

Linharda Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, би сакала да ве прашам бидејќи првпат порачувам од интернет дали ќе треба да платам ддв и царина за телефонов кој сакам да го купам.Ќе сака ли да биде некоја љубезна да ми објасни околу тоа? http://www.ebay.com/itm/Original-No...33c46a3d94:m:mN7d_l9Mp9Y105D7yLi3_dw#shpCntId

12. Irreplaceablee

Irreplaceablee Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2016
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    10.379
    Ако сака некој со повеќе живци и време да ми објасни што како треба за да нарачам нешто.
    Само што направив акаунт, ама врска си немам никогаш не сум порачувала. :D:D

13. cockerspaniel

cockerspaniel Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    123
    Пиши ми, јас ќе ти објаснам.

14. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    [​IMG] Ќе може ли некој да ми каже до каде ми е порачката ако се разбира повеќе од овие работи , одамна имам нарачувано и има некои измени ништо неможам да разберам .Ви благодарам многу однапред <3

15. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    66.867
    Со саати дремам на Алиекспрес, има многу убави бебешки работи, и на крај ништо не порачувам страв ми е дали и какви ќе ми стигнат пошто имам порачувано некои работи од една слична страница "Wish", и работите што ми стигнаа едно отварање одма во канта завршија, беа тотално различни од прикажаното на сликата и со катастрофален квалитет. Па сега не можам да се решам пак да порачам, а гледам овде има многу задоволни од порачките.

16. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.711
    ако веќе нарачуваш,нарачај нешто од типот капчиња, патичиња, лигавчиња,играчки Јас тоа имам нарачувано и се супер ми стигна. Облека не би нарачала

На SofiMar_ и elimkd им се допаѓа ова.
  17. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.361
    Ќе се согласам со членката, кога веќе се работи за бебенце никако не порачувај облека, кинеска роба со сомнителен никаков квалитет

На joy1 и SofiMar_ им се допаѓа ова.
  18. Quincy

Quincy Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    8.009
    Многу се нервирам, често порачувам од алиекспрес и последните две порачки уште не се стигнати а се порачани уште декември месец. Ептен сумљам во поштата зошто на страната пишува дека се стигнати во Мк. Одговара ли некој за ова што ги снемува пратките? И дали ако се јавам на пошта има некој љубезен што ќе ми одговори. Има некој слично искуство? Ова веќе нема смисла :@

На Vik'Toriah му/ѝ се допаѓа ова.
  19. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Јас си порачав часовник и две маски за телефон уште во Hоември, а од почетокот на Јануари пишува дека се во Македонија.
    Се мислам дека во поштата „магично“ исчезнуваат :@.

Последна измена: 21 февруари 2017
    На mira.mira и Quincy им се допаѓа ова.
  20. Quincy

Quincy Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    8.009
    А ти ги вратија ли парите?