Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Онлајн шопинг

Дгирл, зависи секој си има различно време кое му треба за да ја прати нарачката.
    Имало ситуација каде за 24 часа ми ја пратил, а еден му требаа 8 дена.
    Мислам дека имаше одредено време за кое мора да ти ја прати, ако не ти ја прати се откажува и ти се враќаат парите назад.
    За алиекспрес се надевам дека збориш.

На Dgirlll му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Онлајн шопинг

Да, за алиекспрес мислев, и пишува дека за 8 дена ако не е пратена ќе се откажи, па се надевам дека до тогаш ќе ја пратат. Фала

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  3. he-man

he-man Активен член

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Онлајн шопинг

Здраво дечки,

Ме интересира за тие што купувале од Кина. Колку од прилика се плаќа за пошта?

Нели тоа зависи и од големината на пакетчето? Дали е баш исплатливо?

Фала однапред!

4. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    Онлајн шопинг

кога ви ги враќаат парите од али, дали добивате известување преку меил или како и за колку време го добивате?
    Јас денес добив порачка но фалеа неколку парчиња накит, продавачот се соложи да ми ги врати парите за нив, но незнам сега како га проверам дали ми се стигнати парите.

5. Anetcheto

Anetcheto Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Онлајн шопинг

Заборавив да ти кажам, мене конечно ми ја покажа нарачката дека е тргната на 17track. Не била однесена одма во пошта :D Твојата тргната е?

Ахаам и мојата веке некоје време е во Пекинг, се надевам дека наскоро ке не израдуват.. :P

На Perina му/ѝ се допаѓа ова.
  6. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Онлајн шопинг

http://www.aliexpress.com/store/605085
    Тука има многу добри работи, сериозно предобри, да имам пари сите ќе ги купам, ситееееее(ок, скоро сите зошто има некои грдички хаха) :D Извинете ако некој пред мене ја има постирано ама немам забележано :)

Туку јас сакав да прашам, овие работички што се на поголем попуст дали е безбедно да се нарачаат?
    Еве на пример овој саат - http://www.aliexpress.com/store/product ... =210541242, од 50 долари е симнат на 17 ама некако ме јадат некои сомнежи и не ми се верува :) Нарачувал ли некој од тие понуди до сега?

Мене вчера ми стигнал новчаникот ама уште не сум го видела затоа што од кај другарка ми си нарачавме а таа е на одмор моментално, а сега си чекам уште три прстени и една ташна, во количка имам две узб стикчиња (не оти ми се потребни ама изгледаат како прасенце и човеченце од деспикбл ми хахах) и уште два прстени, алки, обетки, привезоци, маски... да не речам полна е тоа количката и уиш листата, до секој денар што ќе стигнам го ставам на картичка и пак не можам се што сакам да си купам, за ќотек суммм едно плаќам две нови ќе додадам, никако не можам на нула да дојдам со производи ама барем се тешам дека се што си купувам не е џабе и маста ќе му ја извадам од носење :D

Женска работа :D

:bandit:

7. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Онлајн шопинг

Sorry, your payment was not successful! No money has been deducted.
    Reason:
    Your card issuer declined the transaction.
    Solution:
    Please make sure you are paying using a valid credit card.
    Please contact the bank or agency that issued your card.
    Има пари во картичката, пред 1 сат ставив. Порачката вреди 12.15 $ јас ставив 550 денари. Незнам каде е грешката ако можи да ми помогне некој. :$

8. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    Онлајн шопинг

пред тоа имаше ли пари на сметката, ако ти се само тие 550 ден малку се, среден курс на доларот е 46.39 * 12.15 = 563.63,
    јас кога треба да внесувам пари доларот си го рачунам 48 ден, поради честите промени на вредноста на доларот.
    А може и да не ти се ни стигнати парите на сметката, бидејки си ги внела при крај на радно време и не се прокнижени, пробај утре пак.

9. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Онлајн шопинг

Е, значи малце пари се. Ах леле, треба значи да дополнам уште пари.
    Јас си прерачунав 550 доста ми дојдоа. Фала во секој случај

10. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Онлајн шопинг

Ќе ти стигне меил за рефундација (зависи од продавачот кога ќе реши да ги ослободи резервираните средства) и парите ќе можеш да ги видиш на сметка после недела дена.

На ivinakit му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Онлајн шопинг

Е овие кинезиве стварно не се нормални :lol: На едно пакетче пишале дека вредноста е многу поголема од реалната, на друго па помалку :D

12. Simplicity

Simplicity Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    534
    Онлајн шопинг

Девојки, знаете некоја продавница за накит на алиекспрес, каде нема одредено минимална сума на нарачка? Сакам да си нарачам нешто, ама некако глупи ми се ограничувањава. Ако сакам да нарачам едно ланче, морам да барам и други производи од истата продавница или да платам поштарина, со што ќе добијам вртоглава цена... :worried:

13. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Онлајн шопинг

И јас ете го сефтосав АлиЕкспрес, така ми беше мерак да си нарачам нешто од интернет. Нарачав часовник за на рака, некои 4 долари, за и да не стигне да не се секирам за парите. :)

Само што извршив уплата, самиот продавач ми пиша порака дека го имаат на залиха и дека ќе ми биде испратен, ако имам некои прашања и слично, да му пишам.

Прикачени фајлови:

• saat.JPG
      saat.JPG
      Големина на фајлот:
      57,4 KB
      Прегледи:
      426
  14. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.564
    Онлајн шопинг

Знае ли некој дали може да се врши плакање на алиекспрес со картичката на Стопанска Банка од десно што е на сликата ?!?

15. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Онлајн шопинг

^ Од Стопанска Банка само со Виза Интернет картичката можеш да плаќаш онлајн, сите останати им се само за безготовински плаќања во трговската мрежа и подигање пари од банкомат.

На SuperGirl24 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Онлајн шопинг

http://www.aliexpress.com/store/516399
    Еве тука нема ограничување, и во продавницата поназад што ја постирав, има и други такви продавници прошуркај малку и сигурно ќе најдеш повеќе :)

На Simplicity му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DirtyQueen

DirtyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    179
    Онлајн шопинг

Не се снаоѓам со ова, може некој да ми објасни каде ми е порачката? :?:

Прикачени фајлови:

• jads.jpg
      jads.jpg
      Големина на фајлот:
      96,9 KB
      Прегледи:
      287
  18. Simplicity

Simplicity Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    534
    Онлајн шопинг

На пат е, од Прага за Македонија. Деновиве би требало да ти стигне, очекувај ја. :)

19. Tumblr

Tumblr Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    992
    Онлајн шопинг

Девојки вака јас нарачав една кошула од алиекспрес,помина долго време и никако да ја добијам.Проблемот е што во тој делот кај нарачката ми пишува како да е пристигната.Му пишав на продавачот објаснив што треба тоа да значи,но поминаа веќе 5 дена и никако да ми врати,а баш фино и културно го прашав!Инаку на картичката парите не се вратени.Ова ми го пишува Status:
    Fund Processing Исто така пробав да видам до каде е пратката и гледам уште е во Кина,како така? можда и е многу просто и едноставно,ама немам многу искуство :worried:

20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.732
    Онлајн шопинг

Отвори му case , па да видиш како ќе ги врати :)