AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Trxmx

Trxmx Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    8.313
    Би ти препорачала да отидеш лично кај поштарите, многу често ми се случило да чекам 4 порачки да ми стигнат, да ми стигне картичка за една пратка, да отидам кај поштарите за да ја подигнам и да ми ги дадат сите 4 што ги ставиле заедно и се стигнати од претходно :D:wasntme:

На Quincy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    591
    Исто и на другарка така и направија,ама ја сепак мислам дека мора да постои нешто,не може туку-така од пошта да крадат,иако тетка ми работи во пошта се случуваат вакви работи ми има кажувано,па баш од оваа причина секогаш кога ќе треба да ми стигне нешто и се јавувам да ми го чува!Сељачизам на 21век искрено нема никаков ред во тоа поштите,ама штом си платила Ќе си бараш!!!Јави се во главната Мк пошта ако сакаш ќе ти дадам број пиши ми лп,од алиехпрес не верувам дека е,и доколку во пошта не успееш,ќе пишеш на алиехпрес порака на тој продавачот да ти каже во која пошта е,јас мислам дека они мора да знаат во која пошта ги даваат.

На TutiFuti и Quincy им се допаѓа ова.
  3. Trxmx

Trxmx Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    8.313
    Оди во пошта и провери, но пак ќе повторам директно кај поштарите (влезот се наоѓа од страната кај Аеродром), ќе си кажете адреса и ќе проверат дали има пратка на ваше име.
    До сега сум порачала преку 20 маски за телефон, купачи, пуњачи, накит, шминки, четки... све ми стигнало :)

На YoungandBeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  4. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Не. Касно беше веќе :)

5. Trxmx

Trxmx Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    8.313
    Во врска со парите, за секој производ кој го порачувате имате "Purchase Protection" каде што ви е нагласено во рок од колку дена треба да ви стигне производот. Доколку гледате дека тој рок истекува и се ближи крајот отворете " Dispute" и нагласете дека производот сеуште не ви е стигнат и дека сакате враќање на парите бо случај да не стигне. Најчесто ќе ви одговори sellerot дека ќе стигне и да го затворите бла бла, ама оставето го и парите ќе ви бидат вратени по неколку дена (освен ако не потврдите дека производот е пристигнат), Ми се има случено затоа знам :)
    Се надевам ќе и помогне овој одговор на некоја феминка :*

На YoungandBeautiful, *Amethyst*, Quincy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.957
    Заради вакви дешавки што ги зборите јас му зедов бр на поштарот што е задужен за мојава улица/зграда и така кога ке помине подолг период од тоа што треба му вртам и ми кажува дали е или не е.
    Детево до сега ме нема излажано и секогаш ми ги носел работите, дури знае и на тел да бара ако ме нема одреден период да појдам да си го подигнам пакетот.

На Trxmx му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Quincy

Quincy Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    8.009
    Мене ме загрижува и тоа што јас заборавив да го внесам бројот од адресата моја на последните порачки(facepalm) и едната од нив ми стигнала во комшии па добро е што комшииве ми ја дадоа, а имам пишано телефонски број можел поштарот да се јави ако не знаел на кој број да ја достави, тој ја оставил во првата куќа од улицата :x и сега уште на другите две го немам пишано и затоа се грижам. Како и да е ќе отворам диспјут секако.

8. љубопитна

љубопитна Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2017
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    408
    Здраво :) Нова сум на форумов и се зачленив конкретно за темава. Имам нарачувано уште од октомври и ми стигнаа 2 пратки одеднаш а од различен селер се. За една нарачка ми откако отворив диспут ми пиша селерот дека е пристигната во Македонија и го продолжи рокот меѓутоа нарачката пак не стигна па ми ги врати парите. Сепак мислам дека нарачките се прстигнати и дека од пошта не ги доставуваат а од таму ми бараат tracking number но не знам каде се наоѓа тој број бидејќи имам само ordеr no: :( Некој да ми помогне?

9. Trxmx

Trxmx Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    8.313
    Како што напоменав и претходно, отиди кај поштарите, доволно е да ја кажеш само адресата, а кога ќе ги пронајдат сите пратки за таа улица ќе си кажеш на кое име е. Не би требало да ти прават проблем во врска со tracking number-от, баш се љубезни :)

10. љубопитна

љубопитна Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2017
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    408

11. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.669
    Допаѓања:
    29.445
    Јас имам еден предлог за тема. Да споделуваме продавници од кај што имаме нарачано и имаме позитивно искуство, исто може да се споделат и интересни продукти, или некои продукти што се на попуст. Мислам дека би било корисно, ама викам да ве прашам :D

12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Има слична тема, само не е активна.
    https://forum.femina.mk/threads/Онлајн-производи-искуства-и-критики.20081/page-32#post-3254775

13. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Си направив акаунт и јас сакав да порачам нешто но не знам како и каде да одам..Ми излезе нешто град да напишам број телефонски име и број некој на поштата кај сум отишла незнам :) ако некој може подобро да ми објасни

14. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Screenshot_2017-02-25-14-07-32.png оваа треба да се пополни така ли..?

15. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
  17. glory 22

glory 22 Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки. Првпат порачувам од Aliexpress и имам прашање околу проблем со порачката. Откако ја направив порачката и беше успешно плаќањето и беше испратена од страна на селерот не можев да ја следам околу 10 дена и вчера пишуваше дека порачката е откажана и напишав порака на селерот зошто е откажана, чекав еден ден не ми одговори и направив dispute кој сега пишува дека е завршен. Сакам да прашам отприлика за колку време ќе ми ги вратат парите и селерот денес гледам ми пратил порака дека се е во ред со порачката но ми пратил друг tracking број па не ми е јасно како може да се смени бројот а кај нарачката си стои стариот број според кој порачката е откажана?

18. theboy

theboy Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    32
    Дали некој знае за тоа кога ти ѓи враќаат парите од алиекспрес, дали на нив треба да се пријави данок во УЈП?

19. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.947
    Допаѓања:
    18.267
    @glory 22 Мене ме рефундираа после 4-5 дена.
    @theboy Зошто да пријавиш данок во УЈП? :o :?: До сеа 2-3 пати ме рефундирале, данок никогаш не сум пријавила. :?: Ниту па ми стигнало нешто за казна.

На elimkd и Trxmx им се допаѓа ова.
  20. theboy

theboy Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    32
    Па незнам, со овие смотани закони веќе нз што треба, а што не треба. Логично не треба да платиш данок, ама кога размислиш дека ти стигаат пари од фирма (иако тие се вратени што претходно ти си ги дал) можат за ситна пара да ни наметнат некоја казничка демек си го закрил данокот. Незнам дали да тркнам да прашам во УЈП.