AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. tace73

tace73 Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    1.397
    Мене на пример на Tracking ми даваше дека е стигната порачката во Мк ама ја немаше да ми ја донесат. Потоа добив порака „Please note the Purchase Protection of Orderххх is running out. “ Ги замолив да ми ја продолжат, и веднаш го сторија тоа. Утредента веќе ми ја донесоа порачката! Селерот стопати се извини како не им текнало они да ми ја продолжат :)

2. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    591
    Ќе може ако не му е мака на некој да ми пише или тука или лп искуство со враќање на парите отворив despute ама не знам како понатаму?

3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    треба да чекаш одговор од продавачот сега, ако не одговори во предвидениот рок ќе ти се рефундираат парите одма, ако нагодува, понуди помала сума кликни на modify и пак full refund барај, за да не негодува кликни на escalate

На Сама Дома му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    591
    Ми пишаа да почекам до 10ти Март и да го откажам,ама не го откажав пошто после не знам дали пак ќе имав таква опција.

5. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    колку време имаш до истекот на рокот за стигнување, порано dispute се отвараше до последниот ден, сега е продолжена 15 дена по истекот сеуште да можиш да отвориш

6. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    591
    Па јас може малце порано кликнав,и сега по истекот ќе ми ги вратат?

7. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Ako prifati prodavacot

8. jasbi

jasbi Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2016
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    7.573
    Јас имам многу лошо искуство со Али Експрес:( Не знам кај да ја барам грешката но сепак мислам дека е во нашата пошта и поштари.Од таму селерот велеше дека се пристигнати пратките а кај нас во пошта се некое мотање беше -прашај овде онде и на крај ни пратката ни парите не ми беа рефундирани....

На Сама Дома и Vik'Toriah им се допаѓа ова.
  9. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    591
    Како може да не прифати кога сум платила 30 долари ?Малце ли се?:devil: Море во Кина ќе му отидам

На zborlesta и Quincy им се допаѓа ова.
  10. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    591
    Мене не ми е јасно како може така да се однесуваат од пошта,нив ги плаќаат за крадење?

На zborlesta и mira.mira им се допаѓа ова.
  11. jasbi

jasbi Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2016
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    7.573
    Искрено се разочарав:(Не ги ставам во ист кош сите се разбира но велам услугата е скоро катастрофална...имав нарачка малку поголема а од сето тоа добив само три производи од вкупно 23 производа ...
    Се пишував со селерите и константно беше почекајте уште малку,потоа беше веке производот е во вашата земја ,а со нашиве тука никако да излезам на крај .Сите беа резервирани да дадат одговор и секој втор збор им беше контактирајте со селерот итн да не должам мн.Битно четири месеци и повеке се докажував и со Али Експрес и со наша пошта и ништо на крај кренав раце.Како и да е не сум нарачала повторно и немам намера

12. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Нашите вработени во поштите знаат да бидат доста дрски и безобразни, па доколку нешто им се допадне може да си го присвојат и да си го земат за нив.

Пусто човеково око ненаситно.

На Vik'Toriah и jasbi им се допаѓа ова.
  13. jasbi

jasbi Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2016
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    7.573
    Е баш така .Јас се сомневам и во нашиве вработени во пошта ,бидејки имав слушнато мн задоволни од Али Експрес и затоа се осмелив да нарачам.Не ми паѓа веќе на памет да нарачувам бидејки немам веке верба ,а ни нерви да се расправам

14. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Он може да негодува, ти треба да внимаваш на времето, ако ти истече времето за ти да негодуваш значи ја прифаќаш неговата опција.

Инаку си имате трак број следете и ќе видите кога ќе влезе во Македонија, ако неколку дена од коа ќе влезе ви го нема барајте го во пошта, ако и таму го нема во царинска пошта јавете се. Не ви е крив продавачот што нашите не си ја завршиле работата.

15. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Нарачав нешто од алиекспрез, прв пат и нарачката ми стои во Чешка веќе 3 недели. Дали може некој да ми каже што треба да направам, кај да проверам што е проблемот? Дали има шанси да е стигната нарачката во пошта а на track order да не ми покажува?

16. theboy

theboy Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    32
    Епа од такви криминалци како што се кај нас во земјата, Македонија како дестинација ќе ја избришат за online нарачки. Епа ако ни е сами си го бараме, а оосле кукаме. Не верувам ни во една држава да го има тоа, од пошта, од царина... И тк натаму да си присвојуваат како кај нас. Имав едно искуство и веќе сум сигурен дека проблемот не е во кинезите за ме стигнати нарачки туку од нашите е. На времето секоја марачка мимпристигаше а во последно време скоро ич. Отидов во пошта прашам дрско одговараат, ако има нешто ке ти стигне на домашма адреса. Јас како тест да ги испробам и велам се јавив во скопје ми кажаа одамна се пратени производите за вашиот град прашај таму. Кога и го сшонав тоа на вработената целата се испоти, да видите како фино се однесува тогаш.

На LollySky, Vik'Toriah, Quincy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Мене на track order ми стоеше дека само е тргната од Кина а веќе стигна дома по 2 недели така да повеќе не се раководам по track order.

На LollySky и chocolade им се допаѓа ова.
  18. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.267
    Допаѓања:
    50.864
    Ќе стигне.
    Зависи некогаш брзо стигнуваат некогаш не. И на мене ми се случувало така. Посебно последните 2 пратки ми стигнаа касно.

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  19. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Стигаат на домашна адреса? Ако не, ако сте известени дека е стигната? Фала многу..

20. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.267
    Допаѓања:
    50.864
    До сега сите ми стигнаа на домашна адреса, поштарот ги донесува.

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.