AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    3.831
    Да ве прашам, прв пат ми се случува вака. Кај тракинг ми стои Shippment cancelled, а ми стои уште 14 дена деливери тајм. Имала некоја од вас вакво искуство. Му пишав на селерот, ама ништо не ми врати, што исто ми е чудно, затоа што до сега сите селери одма ми враќале. Може некој да ме посоветува што да направам?

2. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    5.632
    Најверојатно seller-от има проблем и штом ти пишува дека не се испорачани, тогаш не се. Open dispute според мене ако не ти врати на пораката.

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    3.831
    Јас имав порака дека се испорачани, ми стигна и мејл ко за сите пратки до сега...ама вчера случано проверив, гледам дека на недела-две после испорачувањето на пратката, стои дека ми е откажана. Смеам да отворам диспјут сега, иако има уште 14 дена деливери? Или да чекам да истече времето?

4. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.418
    Не чекај да истече времето, слободно отвори си диспјут и пиши дека shippment-от ти е откажан. Ќе ти ги вратат парите :)

5. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.215
    Допаѓања:
    17.881
    Девојки имам нарачано две пратки и немам многу искуство со тракингов. Двете имаат статус дека се пратени, а се спомнува некоја кинеска пошта. Значи ли тоа дека пратките се уште во Кина и по 18 дена од нарачувањето?

Ова го пишува најново.
    2017-04-09 02:38
    Mail-order distribution company in Yiwu city, Zhejiang Province China Post group, left, the next station "Yiwu"

6. Nina+O

Nina+O Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    108
    Имаш уште многу за чекање @Luna91.

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    3.831
    Пак јас :$ Отворив диспјут, затоа што ми пишуваше дека ми е откажана нарачката, му пишав на селерот, ништо не ми врати и сега на третиот ден после диспјутот (нели ако поминат 4 дена без одговор, автоматски ми ги враќаат парите), селерот ми пратил само линк од тракинг и ми го одбил диспјутот.
    2017-04-18 12:57
    Exchange Bureau in Beijing, has been exported - ова е последното што стои и не разбирам баш што значи. И што да на правам да ми кажете, дали да му го одбијам предлогот и како да постапам да си ги вратам парите назад или да го прифатам и да чекам? :^)

8. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.773
    Допаѓања:
    2.090
    Не прифаќај остави го спорот да го реши Алиекспрес и ќе ти ги вратат парите. Истото ми се случи и мене, селерот не прифаќаше рефунд ми вети дури дека ќе ја прати пратката одново, прифатив, поминаа повеќе од три месеци од тогаш ни пратка видов ни пари. |(

9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.109
    Допаѓања:
    136.863
    оди на modufy, побарај пак full refund, и kликни на escalate за да не нагодува повторно.

10. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Вработени од Македонски Пошти ги крадат пратките од Али експрес?!

Е НАВИСТИНА МАКЕДОНСКИ ПОШТИ СЕ ВИСТИНСКИ АРАМИИ!
    ОД АЛИ ЕКСПРЕС МНОГУ РАБОТИ КОИ СТИГНУВААТ ВО МАКЕДОНИЈА ИЛИ ЗАВРШУВААТ ВО НЕЧИИ РАЦЕ ИЛИ ДОБАР ДЕЛ ОД НИВ СЕ ПОДЕЛУВААТ НА ДВЕ!

МОЈ ПРИЈАТЕЛ ОТКАКО НЕ ЈА ДОБИ СВОЈАТА НАРАЧКА УПАТИ СПОР ДО ДОСТАВУВАЧИТЕ! ОД ТАМУ МУ ИСПРАТИЈА КОМПЛЕТНА ЛИСТА НА ЦЕЛАТА РУТА И СЕ ДОЗНАВА ДЕКА ПРАТКАТА ЗАВРШУВА ВО “АРАМИСКА МАКЕДОНИЈА!
    (ТОА Е РЕСОРОТ НА ДУИ А ДОБАР ДЕЛ ОД ИСЧЕЗНАТАТА РОБА ЗАВРШУВА ПО ОГЛАСИ И НА БИТПАЗАР!

ПАРИЧНИТЕ СРЕТСТВА МУ БЕА РЕФУНДИРАНИ НА ПРИЈАТЕЛОТ!

ЗАТОА МНОГУ КОМПАНИИ НЕ ЗАОБИКОЛУВААТ БИДЕЈКИ СМЕ АРАМИСКА ЗЕМЈА, ЗА ЖАЛ!
    ПОД ИТНО БРКАЊЕ НА АРАМИИТЕ ОД МАКЕДОНСКИ ПОШТИ! СИ ЗНААТ КОЈ СЕ ТИЕ! ПАРТИСКИТЕ КАДРИ!

Преземено

На ludamaja10, Gosh, celineparis и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.162
    Допаѓања:
    175.225
    Заклучно со денес требаше да ми истечи времето за пратка, ама пред од прилика пет дена без јас да побарам ми го продолжи protection time, јас искрено неможам да чекам. Дали има начин да си ги побарам парите со плус 30 дена заштитно време или мора да чекам уште цел месец за ова? :|

12. Acka22

Acka22 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    1.001
    Здр да прапами јас заглавив со пратки две им истече времето и отворив диспјут и ми врати сејлерот да го откажам ќе ми бидат пратени нарачките само даго откажам дисјутот бидејќи рејтингот би му го угрозила,совет?

13. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Не го откажувај..

14. Acka22

Acka22 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    1.001
    Фала

15. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    2.208
    Во последно време сум многу незадоволна од Алиекспрес и од нашиве пошти. Ај кај што пола од пратките не ми стигаат, и тие што ќе ми стигнат или се оштетени или грешни, а селерите не ја прифаќаат вината и одбиваат да ги вратат парите.

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Епа тоа е затоа што во нашиве пошти има многу крадци, што научиле веќе што има во пратките, па што им се свиѓа си го собираат за себе! За тоа треба они да одговараат искрено, и мислам дека реално не се криви кинезите за нашите „поштени“ пошти.

17. BelieberYeahh

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    2.208
    ^
    Како што реков, не се во прашање само пратки што не стигаат, туку има и многу со некаква грешка, или се оштетени или различни од тоа што сум го нарачала (боја, големина). Во последниов месец имав 4 такви, а селерите негираа и тврдеа дека диспјутот лошо би влијаел на нив, како некој да е должен да ги плаќа нивните грешки..

18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Па не го откажувај, тие се такви, секогаш ќе се ценкаат. Ти отвори си диспјут, напиши си што имаш и чекај. Ако не се договорите од али решаваат. До сега не се случило да ми одбијат диспјут

На BelieberYeahh му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BelieberYeahh

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    2.208
    Знам, веќе неколку години нарачувам од алиркспрес, ама во последно време многу безобразни станаа. Морав да им се обратам на "customer service", кои ми кажаа дека доказите се валидни, па ќе видиме што ќе биде.

20. Tumblr

Tumblr Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    992
    Девојки сакам да нарачам околу 12 производи од али. Што мислите одеднаш да ги нарачам или не? Страв ми е да не се изгубат или да се измешаат некако. Ако не ги нарачам сите одма пак,со месеци ќе ми требаат сите да стигнат. :/