AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    И јас имам лошо искуство со алиекспрес кај толку многу се чека,па не си сигурна дали воопшто ке стигне пратката,неколку пати имам земено пратка оштена и не е таква каква што се гледа на сликата мора да има некоја фалинка.

2. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    До сега сум порачувала само некои ситници...Стасуваат за околу месец дена. Никогаш не стигнале оштететни...Во глобала задоволна сум, но никогаш не би порачала нешто што чини многу пари.

На Hipster и LollySky им се допаѓа ова.
  3. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.058
    Допаѓања:
    4.144
    Порано имав читано дека ако нешто кошта повеќе од 45 евра (мислам) дека можело да настане проблем на царина и да бараат дополнително да се плаќа. Вистина е или не? Сакам да купам нешто што кошта 80 евра, ама страв ми е да не ми го задржат на царина, да не имам некој проблем. Има ли некој вакво искуство, да ме посоветува што да направам. Поздрав.

4. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Да вистина е дека на производ над 45 евра се плаќа царина + данок. Ама не се знае дали ќе ја имаш таа (не)среќа да ти го царинат. Кинезите и вообичаено ставаат пониска цена заради ова, ама не можеш да бидеш сигурна никако.. Ако ти се ризикува, нарачај си.

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Дали некој случајно има порачано семе за цвеќе од алиекспрес?

6. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Не нарачувај, имам читано лоши коментари, ништо не им никнувало, само трева :D

На Alex.T, jacqueline.s, LollySky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.058
    Допаѓања:
    4.144
    Сакав да прашам, за производи над 45 евра што може да ги задржат на царина, дали истото важи и ако доставувачот е ДХЛ? Ако доставата не е преку пошта, како што е обично, туку преку ДХЛ со курир до дома го носат, дали сепак постои ризик да ми го задржат производот или не? Или нема врска тоа, исто си важи, ако имам среќа ќе пројде, ако не нема?

8. whiteButterfly

whiteButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    162
    Имам порачано пратка од алиекспрес, сега ми стаса документ за царинење на пратката и ми бара некој документи да пратам. Имал некој искуство со ова да ми објасни подетално какви документи се потребни.

9. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.041
    Допаѓања:
    5.478
    Jaс имав нарачано бонсаи и ми стигна гратис паќетче со друго семе. Од тоа што го нарачав не нарсна ништо, а пробав на неколку начини, а од другото трева.

10. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.408
    Допаѓања:
    77.710
    Треба да ја пратиш извршената уплата барем мене тоа ми побараа. Ама јави се на царина ќе ти објаснат се детално.

11. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Порано можеше да си отворам диспјут пред неколку дена пред да заврши рокот,сега мора да се чека до последниот ден.:@

12. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.715
    Допаѓања:
    5.491
    Кој има живци нека го чита мојот пост хахаха
    Знам дека сме 21 век и дека во темава се испишани цели 285 страни во кои ќе си ги најдам одговорите, ама кој ќе чита толку страни..

Кооонечно се наканив да почнам со нарачки, па ако има некој живци да ми објасни како да направам акаунт и со каква картичка се нарачува? (дебитна, интернет картичка и сл...)

Фала однапред.

Неможам да се редактирам, се снајдов јееее
    Останува прашањето дали може со обична дебитна картичка или со таа за интернет нарачки?

Последна измена од модератор: 24 јуни 2017
  13. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Јас кога ја земав дебитната ми рекоа дека може со таа да вршам плаќање на интернет, веројатно е така и за тебе.

14. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    Може со дебитна..

15. whiteButterfly

whiteButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    162
    A како да ја најдам и каде да ја пратам? Се извинувам ама немам искуство со овие работи така да појма немам.

16. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Сaмo мене ли 50% oд нaрaчките не ми стигaaт? И кoгa и дa им пишaм нa селерите, ми викaaт декa прaткaтa е стигнaтa вo Мaкедoнијa, зa пoнaтaму не знaеле. :^)

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Не само тебе.:) Еве истото ми се случува и мене,од пошта ми викаат дека нема стигнато,селерот вика во твојата земја е пратката,стрпливо чекај.:D Ексик и пари и с`e,ми се одмилуваат работите после два месеци чекање и плус нервоза ме фаќа.Не знам каде е проблемот,aма имав пратка од IHerb и таа нормално си стигна,пред рокот дури.Изгледа ова се случува само на Алиекспрес..

На Ketchup и realGirl им се допаѓа ова.
  18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Ами, пред некој ден кога стигнав на работа гледам во поштенското сандаче стутукано и набутано пакетче од aliexpress, чисто колку да се знае за кој стан е. Да сакав можев да си го земам и сигурна сум дека некој си го зел. Епа не стигаат после, од неодговорни поштари не стигаат. Кога порачував на адреса во СК, секогаш ми ги носеа кај комшиите затоа што не можеа да ме најдат дома. Зависев од добрата валја на комшите да ми ги дадат. Плусј ас сум стварно малку дома, па остануваше цимерките да ги превземаат од комшиите.
    Затоа од кога се преселив да живеам сама си нарачувам на адреса во родниот град. Стигаат кај мајка ми, таа ги собира и јас си ги земам кога отидам. До сега една ми нема стигнато, ама и селерот појма немаше кај е, матеше нешто. Затоа поштено ми ги врати парите.

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Albertos

Albertos Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    400
    Нарачај го производот т.е купи го и пиши му на продавачот да ти стави цена до 30 евра. Комшија направи така 2-3 пати и немаше проблем.

Не е сигурно само дали ќе ти одговори продавачот на пораката но откако ќе го нарачаш производот пиши му, па ако не врати за ден или два откажи ја нарачката

Преку Дхл сигурно го царинат. Се освен писма задржуваат и за се треба да имаш фактура што си купила.
    Не само што е подобро туку е и полошо во поглед на царината. Единствена предност е што наместо 20-50 дена пратката ќе стигне за 3-4 дена со 100% сигурност

Последна измена од модератор: 27 јуни 2017
    На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  20. stefano

stefano Нов член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите. Сакав да ви го споделам https://alitop.mk .
    Портал на кој што се излистани рачно избрани продукти од Алиекспрес. Дали ви се допаѓа концептот и изборот на продукти?