од тука одбери јазик,и мене некогаш ми се менува ама нема шанси да не можеш да смениш,пробај од оваа листа на јазици.
Дечки да ве известам вчера прочитав на фб дека нарачките од али експрес стигат али нашава македонска пошта вработените тие работи што ги нарачувате си ги ставале во џеб и после велат дека ништо не е стигнато дека нема таква нарачка. Читав и коментари и многуу луѓе се појавија што кажаа дека чекат со месеци и прашуват али ништо пишале и мејл до али експрес од таму им дават потврда деека нарачката е во мк а тука им викат дека нема ништо. Колку е сето ова вистина незнам ја само да ве известам си размислував дека во нашава држава се е можно со нашиов народ
Истото го слушнав и јас неодамна, а искрено да ви кажам дека одамна се сомневав дека ова се случува, зашто откако почнав да нарачувам, неколку нарачки ќе ми стигнат, неколку не и така цело време. А сите ми пишуваа дека нарачката е пратена веднаш штом ќе ја пратеа. Особено ми падна сомнително кога имав нарачано 3 сенки UBUB и во во голем пакет (што собира 3 сенки) ми стигна само една што претпоставив дека другите 2 си ги собрале дали вработените во пошта дали царина појма немам. Ова е срамота, беда и малограѓанштина... Не знам само како и дали воопшто можеме ние да влијаеме како народ да се спречи ова, да се пријави некаде зашто со ова темпо ќе си останеме затуцани, уназадени и изолирани од светот. Жално е да немаме пристап до интернет пазарот, а чисто се сомневам дека некоја страна ќе сака да соработува со нас ако ова продолжи. Алиекспрес не е единствен што е во зијан доколку соработува со Македонија; се помалку интернет портали вршат достава во Македонија...
Со каква картичка плаќате? Јас имам од НЛБ не знам дали можам да ја користам истата (каде што ми минува платата)или друга ми треба за нет нарачки? Ако е со истата,сигурно ли е плаќањето, да не ми земат повеќе од сметката? Знам знам,ко глупача звучам ама сум немала искуство до сега со ништо преку нет па да прашам. Сакам да порачувам од Али и амазон, ај бидете другарки и објаснете ми
Подобро извади си картичка за купување преку интернет,најсигурна ти е,не е дека крадат од али ама никогаш не се знае,може и таа да ја користиш,ама како што кажав,подобро иди до банка и кажи дека сакаш да извадиш картичка за плаќање преку интернет,бесплатна е.
Јас многу сакам да порачам ама оваа мајка ми не ме остава..Ех да станам полнолетнаа и ќе станам редовен муштерија на АлиЕкспресс..Секако ќе нагледувам и коментари на продуктот пред да го порачам..
I jas taka procitav I oti Ali espress nema da isporacuva poracki za mk ako ne se stopira ova kradenje
Jas vejke 2god, ja koristam kartickata od NLB (kaj sto mi stignuva platata) i nikogas ne mi zemale ni 1denar plus
Refunding и каде ми се порачките т.е. до каде кај се гледа? Како да ми ги вратат парите или да ми пратат нов производ -маица?
Провети тука. Се наоѓаат ефтини фустани, блузи, накит... Фри шипинг има насекаде исто така. http://m.rosegal.com/?lkid=10346141
Jas sum redoven kupuvac na aliexpress. Vo 2013 narachav tablet koj tuka beshe sto pati poskap a mi raboteshe mnogu dolgo (skoro 2 godini). A nakit narachuvam skoro sekoj den i za 30 denari ima prekrasni obetki i lanchinja. Za garderoba, imam narachano dukser koj e super i kvaliteten. Bi preporachala da vnimavate na velichinite i chitajte komentari. Pred nekoj den mi stignaa dve kapi i tie se kvalitetni. Super e sajtot, tolku opsednata stanav shto guma za molivi i salotejp narachav xD
За 25$, да. Уште подолго ќе траеше да не користев друг полнач кој го искриви џекот, што значи дека, сега ако го однесам на сервис тоа да се поправи, сеуште би траел.
Izvinete za fontot, no dali moze nekoj da mi objasni postapka po postapka (ili so screenshot) kako da ja izbrisam kartickata nesakajki ja zacuvav fala vi <3
Dali ste vrakale neispraven proizvod na prodavacot, saka da mu go vratam proizvodot i toj da mi gi vrati parite a kako da go vratam i dali e sigurno
Нарачав една каишка за куче од али ама ми стаса друга не таа шо ја нарачав.И е заникаде...обична шо во секој пет шоп може да се најде.Отворов спор и му пишав на продавачот.И тој ми одговори демек по грешка.Ама ако сум го затворила спорот ќе ми ја прател точно таа каишка шо сум ја сакала.Ама како ке бидам јас сигурна дека ќе излезе баш така?