Треба да ти пише "The seller is processing your order" (awaiting shipment) и одбројува уште колку време има да ти ја прати селерот. Кога уште не е процессирана уплатата статусот е awaiting payment.
Девојки некоја брзо сеа да не има нарачувано од али експрес ,дали стигаат нарачките поточно сакам да си нарачам нешто облека зимска
Ништо ќе чекаш дома да ти стигне картонче од македонска пошта за да си ја подигнеш нарачката И мене исти мејл ми стигна дека е пратена нарачката и сега си ја чекам Како што разговарав со една феминка и стигнала за 2-3 недели ,а може да се случи и да се чека месец дена.
ХЕЛППППППППППП Нарачав од алиекспрес едни како ленти со кристалчиња.Е сега тие ленти беа по 30 метра едно пакетче.Јас нарачав прво едно пакетче од 30 метра и после 5 минути од истиот производидел нарачав 60 метра(значи 2 пакетчиња по 30 метра) Пред 1 недела ми стаса пакетчето само со 30 метра а тоа со 60 метра го нема никаде....Отварам на следење на производот ми пишува дека и двете се под ист следечки број и дека стасале и двете на 17.10.2017 ....Шо логички според мене има некоја мучка напраено од овие нашиве во пошта..... Истото ми се случи и со друг производ ми стаса само едно едно пакетче внатре во 3 производи а јас нарачав 4 такви пакетчиња.....А за овие па неможам ни да отворам да видам до кај се пошо следечкиот број го покажува како грешка Незнам тука што да направам многу ми се битни производите аи бааги пари си плеснав за нив.....
И јас така посебно имам нарачувано ист производ, пример истиот производ но со различна боја после неколку минути, а ми стигнале заедно спакувани во еден пакет. Ако пакетот не е отворен, а производите имаат и еден ист број за следење, тогаш најверојатно грешката е кај селерот.
Му пишав на продавачот и ми врати демек почекај ја следам пратката во Мк е ми покажува дека е стасена на 25ти(октомври).И ми прати и скриншат дека е во Мк.А и од кај мене покажува дека е во Мк.Е сеа ваљда додека се транспортира.... Али ако не стаса ја мислам дека можеви и овие нашиве праат некој мучки....Не се за вера да си ја задржат пратката....што знам повеќе сумљам во овие во пошта него ли за продавачот...