Сакам да си нарачам блуза но со големиниве се бунам не се исти како кај нас. Носам иначе S големина и според мои пресметки од ова блуза според овие стандади би ми одговара М големина . Вие како споредувате ? http://vi.vipr.ebaydesc.com/ws/eBay...descgauge=1&cspheader=1&oneClk=1&secureDesc=0 Исто и за фустанов https://www.ebay.com/itm/253119156317?var=552202849673
Досега се од облека од Али сум порачувала во моја величина (носам S/ХS) и се ми било точно освен една бунда која ја порачав во М бидејќи сакав да ми стои пошироко.. Нема некоја голема разлика во величините барем мене до сега не ми се погодило нешто драстично, ама и најчесто одам на ризик Но доколку сметаш дека ќе ти е мало тогаш порачај еден број поголемо од твојата величина, големото може да се стесни ама за малото нема чаре
Нарачав некои украси од Алиекспрес на 18.10.2017, пишуваше дека е одобрено, и сега гледам во делот за следење ова 2017.11.02 16:42 (GMT-7): Shipment cancelled Имате искуство што е ова, како завршува? Му пишав не селерот порака во тој четот , незнам дали одговараат таму.... СОвет?
и мене ми се деси истото пред неколку недели, му пишав на продавачот, ми одговори дека празници биле во Кина и не можел да се информира што се десило ама фин беше и ми го прати повторно производот....види пиши му во Messages, незнам на тој четот мислам можеш само со Али експрес да комуницираш
Mене селерот ми пишал дека има проблеми, ќе ја прател поново, да почекам некој ден... Му реков дека ако не ја прати денес, а веќе пројде денов, ќе отворам dispute и сигурно ќе отворам зошто ми треба тој производ, не планирам да се натегаме 4 дена... Едно што веќе поминаа 13 дена откако беше нарачана и пуштена, јас и веќе ја очекував, а друго што сум ограничена со време... Како се отвара тоа? Само да кликнам open dispute?
Јас по грешка се зезнав. Откако порачав и платив три продукти од истиот продавач, по десетина минути по грешка ја откажав нарачката, но пари (околу 750 денари) веќе ми беа повлечени од сметката. Ми стигна и имејл дека парите се повлечени и требаат 24 часа за да се процесираат, за кое време не можам да сторам ништо. Да му пишам порака директно на продавачот да го прашам за рефундирање, или како??
@MagsDestiny Пиши му обавезно. Англискиот не им е баш најдобар, но имаат доста разбирање за купувачите. Објасни му како стојат работите. Прилично сигурна сум дека ќе ти ги рефундира парите. Сепак станува збор за грешка. Но, очекувај дека продавачот ќе те убедува да не се откажуваш, да ги купиш работите и сл. Биди упорна. Инаку, од Ali Express јас најчесто нарачувам маски за телефонов. Имам нарачувано и облека. Најчесто сум задоволна, освен еднаш кога јакна што ја нарачав не ја добив, а не ги добив назад ни парите за неа. Среќа не беше скапа. Сепак, според мене најдобро е да се купува облека од бутик каде што може да се види реалната состојба на облеката и да се проба истата. Најчесто облеката од Ali Express на сликите е една, а кога ќе стигне е сосема друга.
Му пишав уште вечерта да прашам за рефунд, а му напоменав дека би ми било океј и да ги задржи парите а да ми ги прати производите (пошто стварно по грешка ја откажав нарачката, инаку сакав да ги земам), и ми врати дека штом е нарачката откажана во рок од 7 дена треба да ми се вратат парите, па сега ќе видиме
На 11.11. нарачав еден рачен часовник и сега ми стигна ваква порака. Спојлер: Пораката "hi dear we checked that you have bought many items in our store . we want send it via China Post,but it is not cheap for us how about you pay one third shipping fee for us ,we will pay another fee for you pls understand us ,you need pay more 1$ . 1 is fast and safe ,you can make the payment here :https://www.aliexpress.com/store/pr...076.html?spm=2114.12010615.0.0.7362f0afmOuPmI for 1 pcs .waiting for your reply. Прв пат ми се случува вакво нешто, ќе го прати или. Инаку производот беше без шипинг, сега откако го нарачав ми бара 1 долар.