За да ти го прати треба да доплатиш 1 долар за шипинг. И сега треба да му кажеш дали ќе платиш или ако не платиш сигурно ќе ја откаже нарачката. Највероватно треба да имаш некој минимум на нарачка штом бара дополнително шипинг.
Па не пишува никаде за минимум, и сега видов имало шипинг € 0,13. Ај ќе му пишам, не планирам да доплаќам 1$, кога часовникот е малку повеќе.
Може некој да ми објасни што значи ова? Нарачано ми е пред месец дена а уште ни трага ни глас од праткава..
Нарачав заштитни фолии (стакла) за мобилен. Сите се скроз скршени. Каква е процедурата? Прво треба да му пишам на продавачот?
@MIA-SK Ако сакаш пиши му но и не мора. Можеш дирекно да со open dispute. Таму ќе пишеш што е проблемот и ќе бараш враќање на парите а и ќе ставиш и слика како доказ.
Од AliExpress секогаш нарачувам со резерва и тоа дрангулии за баш во вакви случаи да не ми биде криво и да не стигнат. Ова „shipment cancelled“ им е ново. За последните две нарачки истото ми се појави и откако ги исконтактирав селерите (различни беа), ми вратија дека погрешен tracking no. дале па испратија нови бројчиња. По еден месец и две продолжувања на purchase protection, едната ми стигна. Втората сеуште ја чекам.
Feminki imav edna otkazana naracka, od 16 pise deka se refundirani parite a eve uste gi nema na smetka. Ste imale li slicno iskustvo?
Девојки некој подобро да ми објасни..Сакам нешто да порачам пишува фри шипинг но кога пополнувам се што треба ми излегува нешто тотал повеке од сумата што е и таму пишува дека има шипинг.
http://www.posta.com.mk/TrackTrace/ овде ке видиш или на алиекспрес ке си отвориш кај пратките што ти се има за следење,но доколку не ви е стигната нарачката ке си се јавите во пошта . Или дирекно кај нив знат некад да си ги земат за нив.
Ви каснат ли порачките од Али? Нарачав неколку работи еве скоро 2 месеци не се уште стигнати а една скоро месец дена ја покажува во Прага.
Доцнат и од Ali и од Ebay. Еве дури денес ми стигна пар очила од Ebay на кои одамна им истече estimated delivery date и ми ги имаа вратено и парите. Еден селер пред да ја испрати нарачката негде на почеток на ноември пиша дека е можно да доцни доставата поради кинеската нова година, таа нели не ја слават на 31.12., па сигурно ќе имаат гужви и ќе доцнат со пратките.
Појма немам кога е точно така ми пиша, можда порано почнуваат со прослави или не знам. Посекако ќе си барам refund ако доцни, без разлика што слават
сигурно се спремаат И јас ќе си барам, од инает, оти нарачав нешто и гледам 6 дена не ми го праќа, после отворив и гледам пишува на производот додека не платиш со пејпал не го праќале. Побарав cancel на нарачката и си нарачав од друг, оп овој одма ми ја прати. Другиот исто 6 дена го чекав да ми прати и му побарав cancel оти предолго чекам, и тој истиот ден ми прати. Сега 2 идат накај мене, не дека ми е криво, ќе ми се најдат, ама од инает не им попуштам ни еден ден да ги почекам.
Нарачав нешто од али, но на туѓа адреса бидејќи мислев дека нема да сум дома. Сега сакам да ја сменам адресата или да откажам, има таква можност? Пратката е испратена веќе.