Ми стигна поракава од порачка на алиекспрес. Прашањето ми, е дали ќе ми ги вртат парите ако ја откажам нарачката?
Отворив ''dispute'' бидејќи нема да ми стигне тоа што порачав, денес пишуваше дека е 2 ден, ама на време да кликнам и да откажам, е сега тогаш кога откажав ми пишуваше се чека 4 дена, сега отварам и ми пишува вака Thank you for your refund request. The seller will reply within 1 calendar days 12 hour 10 minute 39 second. If you and the seller can't come to an agreement, AliExpress will step in and help. If the seller does not respond on time, the request will be automatically closed and you will receive your refund as requested. Имал некој слично/исто искуство?
@Elence93 за таа нарачка која веќе си платила и имаш напишано одредена адреса не може да се смени адресата. ако сакаш да купуваш друг производ можеш да ја смениш адресата пред да платиш. Заедно со производот во лепенка си има напишано адреса.
Тоа е нормална постапка додека одговори селерот. Има рок од 4 дена за селерот да одговори дали го прифаќа диспјутот. Ако не реагира во тие 4 дена, автоматски завршува во твоја корист. Обично за вакви работи или го прифаќаат диспјутот или ќе ти го продолжи времето да ти тече додека стигне пратката.
Многу сум смотана. Го утнав ОТП-то на картицата, пишував таму други шифри, брука, знам и сеа ја блокирав картицата. После ја одблокирав па излезе дека не е меѓународна. За Виса Електрон се работи... Еххх, ќе почека оној преубав корсет уште малце.
Можеби има во претходните страни одговорено ама ако не му е тешко на некој да каже од каде да знам до каде се стасани порачките,во кој град или во која држава.
Пишува дека нарачката е завршена но јас немам ништо добиено.Порачано на 11.11.2017.имав повеќе порачки некои стигнаа деновиве некои не
Тоа горе што пишува tracking number, ископирај го тој број, потоа оди и стави го на странава, ќе ти покаже дали е пратката стигната кај нас во пошта и до каде е точно со испораката ако е кај нас.
@MagsDestiny го пишувам кодот на странава и не излага ништо. @DAngel ја немам означено,сеуште стои confirm order received Помислив да не има истечено рокот за испорака,но што сега? Да барам парите да ми ги вратат или?
Требалод а го контактираш селерот пред да истече customer protection, и тогаш да си ги бараш парите. Сега ништо нема да добиеш... Еве јас имам една на која за 5 дена исрекува customer protection, и уште сега му пишав на селерот.
Ова тракингов не е многу убедлив, мене скоро секогаш ми стои тоа авиончето на средина на линијата, а пратката ми е дома стигната. Штом го нема бројот на странава од пошта значи не е уште дојдено кај нас.
Внимај само на времето да не ти истече. Овој тркинг со вакви бројки никогаш не е точен а и каснат пратките, мене после 2 и пол месеци ми стигна пратка. Ова е највероватно некој нивен рок за стигнување на пратката кој сега поминал и затоа така стои. Без гајле само следи го времето на истекување и во случај ако не ти стигне до истекот тогаш отвори диспјут.
Нема врска, ако е нешто евтино, ја пуштаат само со тракинг во Кина, па на страната на Пошта никогаш нема да ја покаже, а тебе може веќе дома да ти е стигната.
Дангел, јас зборував дека на страната на алиекспрес/ebay не ми покажува точно до каде е, но апсолутно секогаш досега, било да сум порачала нешто од $0.60 или од $15 покажува кога ќе стигне кај нас во пошта. Ова, секако, доколку е даден tracking number, ако нема бројче, нормално дека на слепо си чекам