Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Онлајн шопинг

Ме интересира чевли некоја дали порачувала? :)

2. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Онлајн шопинг

Сега ми дојде пакетче од продавницата кај што нарачував и се израдував... кога внатре-ПРАЗНО, само една картичка, нешто како визит картичка ќе му дојде имаше и се пренервирав.
    Еве го какво е

И сега што значи ова? Дека нема да ми стигне воопшто накитот или? Да им пишам порака или да направам тоа open dispute за да ми ги вратат парите?
    :doh:

Прикачени фајлови:

3. Lemon

Lemon Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    167
    Онлајн шопинг

мене ова ми личи како да е украдено кај нас во пошта.
    мене така другарка која студира во Јапонија ми имаше испратено пакет кој никогаш и не го добив. правиме еднаш муабет на skype и таа ми вика: па, не рече ни фала за блузата |( . јас прв пат слушам!!? ама веќе беа поминати месеци откога го испратила пакетот инаку ќе одев во пошта да видам што е работата. мислам дека некои од вработените си дозволуваат да ги "проверат" пратките и евентуално да си се послужат ако нешто им се допаѓа

На Glasna и teddybear им се допаѓа ова.
  4. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Онлајн шопинг

Nekoj ti go ima otvoreno paketot i go ima sobrano...vidi koj pratkata ti ja ima doneseno na tvoja adresa..navistina sramota

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  5. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Онлајн шопинг

Па машко е поштарот и многу е добар :(

Значи дефинитивно мислите дека нема да ми стигнат работите? Уффф значи. :@ Не отворив такво dispute затоа што има уште 30 дена според мерачот кај нарачките, ама им пишав порака и нив да видам што ќе пишат па ќе видам што ќе правам. :|

6. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Онлајн шопинг

Morash da prijavish vo koja poshta bil paketot...oti veruvaj ova e makedonsko maslo...bidejki logichki ako razmislish,ako sakale preku internet da ti gi drpnat parite,ke ti gi drpnele,ama nemashe prazen paket da ti isprakaat ;)

7. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Онлајн шопинг

Teddybear пакетот беше оштетен кога го доби? Имаше знаци дека е претходно отваран? Ако е отворен тоа значи дека некаде по пат некој го прибрал, ако не, продавачот ти пратил само поздрав.
    :hai: :)

Јас ти предлагам во секој случај да си отвориш dispute (прати им ја и сликата од тоа што имало внатре) и да бараш пари назад зошто работите со сигурност нема да ти стигнат. Немој да прифаќаш да ти ги препрати или да се повлечеш зошто нели не е 'негова вина'.

И не дека ги бранам поштиве наши ама од најсигурни извори тврдам дека и нив многу пратки им стигаат веќе отворени, а исто така и на интернет има безброј лажни продавачи што редовно прават дубари и праќаат погрешна, фалц роба или па ич ништо. Ова од искуство.
    ;)

8. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Онлајн шопинг

Јас бев до пошта тука кај нас во населба и разговарав со поштарот, ми рече дека како што стигнала пратката така ми ја донесол се колнеше и му верувам искрено затоа што 21 година имам и го знам од прцле, предобар е човекот. Па ми викна еден од поглавните, тој го гледаше пакетот, има мали знаци на отварање ама тој ми рече дека на царина така ги отварале и дека е поверојатно да не ми ги ни пратиле прстените од Кина и дека не било прв пат на многу девојки така им се случило :(

Се јавив и во главната пошта тој ми вика дојди тука, и не разбирам што ако отидам таму... као некој пакет изгубено пронајдено да не имаат па да си побарам кои прстени ќе ми се свиѓаат :D свашта.

баш штета, криво ми е и за прстените затоа што беа преубави па и за парите ќе ми биде криво ако не ми ги вратат. Сега ќе онаправам open dispute за секој случај, зошто јас им пишав што е работата и не ми враќаат. :^)

А продавницата има многу јак фидбек, ептен се разочарав сега.

Па уште и другите нарачки ако ми пропаднат ау налет никогаш веќе нема да нарачам :(

9. Artemission

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Онлајн шопинг

Нема зошто да се разочаруваш, едноставно купувањето преку интернет има добри и лоши страни.
    Парите ќе ти ги вратат, барем мене секогаш ми ги враќале кога не ми стигала некоја порачка и после јово на ново, ако ти е уште мерак, ќе си ги нарачаш пак ама од друг продавач.
    :)

10. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Онлајн шопинг

Откако кликнав Open Dispute> Dispute escalate... добив маил од Алиекспрес, и complain center ми изгледа како приложеното :D Незнам дали да кликнам Respond now, или ништо да не кликам ваљда го чекаат селерот да одговори, незнам што е работата, а од него ни трага ни глас :)

Прикачени фајлови:

• untitled.JPG
      untitled.JPG
      Големина на фајлот:
      52,2 KB
      Прегледи:
      276
  11. Artemission

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Онлајн шопинг

^ Вика 'Status: Awaiting the other party's response' што значи дека треба продавачот да одговори. Ако нема од него ни трага ни глас уште подобро за тебе, полесно и без докажување ќе ти ги вратат парите.

На DjinTonik му/ѝ се допаѓа ова.
  12. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Онлајн шопинг

Во право беше, одма ми пишаа да ми прателе пак и им пишав дека не сакам производи туку пари, два пати им напоменав и еве сега ми стигна меил дека dispute ми бил прифатен и за 7-10 дена ќе ми ги вратат парите.

На повесела страна сабајле ми ѕвони телефонот, кревам и чичко поштар беше на телефон да ми каже дека имам нова пратка, за момент помислив дека се прстените затоа што ми беше чудно вчера една денес друга пратка ама стварно беше друга, кога отидов до пошта ја отворивме се си беше по пропис, се што нарачав си имаше во пакетчето и сум презадоволна, плус овие ептен брзо стигнаа.
    Еве ми ги најубавите обетки од оваа пратка:
    http://www.aliexpress.com/snapshot/253849221.html , а и другиве ептен си ги сакам
    http://www.aliexpress.com/snapshot/253849222.html
    Многу се тешки ама нема врска, преубави се.

Еве ја продавницата од кај што ми стигна празна пратка да си знаете да не налетате на неа :)
    http://www.aliexpress.com/store/105302

Сега и фрлив мерак на една алка и прстен преубави, да ми ги вратат овие парите и одма ќе си ги нарачам 8)

На Artemission, sanja.burgundy и Hipster им се допаѓа ова.
  13. t.i.n.k.e.r.b.e.l.l

t.i.n.k.e.r.b.e.l.l Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    335
    Онлајн шопинг

Девојки сигурно имате приметено, половина од накитот на Авон го има на Али експрес и тоа по мноогу смешни цени, во споредба со оние на Авон!!!! :fubar:

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  14. miss.ivy

miss.ivy Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Онлајн шопинг

Девојки ме интересира дали при нарачка на странава aliexpress сите користите картица стрикно за интернет плаќање или безбедно е и со обичните visa master, ви благодарам многу :*

15. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Онлајн шопинг

^ Јас плаќам со виза картица на Комерцијална Банка. Не сум имала проблеми до сега, со истата плаќам и по домашниве страници - групер, колективна и сличните на нив... :)

16. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    Онлајн шопинг

Дали имате видено ранчиња од овој тип како на сликава подолу на Али?

Инаку имам пак неколку селери за фалење, до сега фала богу некој поголем проблем не сум имала.Неколку пати се случило да не ми стигнат пратките, ама секогаш ми ги враќале парите, дури и 9 денари ми имаат вратено.

http://www.aliexpress.com/store/all-who ... 14422.html
    Од овој селер капи нарачував, и прилично брзо ми стигнаа за 15-тина дена, и квалитетот им е неверојатно добар, посебно за цена од 6 долари.

http://www.aliexpress.com/store/all-who ... 14422.html
    Од тука нарачував накит и мислам дека од тука ми стигнаа најбрзо производите за 10 тина дена одприлика и доста сум задоволна.

http://www.aliexpress.com/store/515353
    Од тука нарачував фустанче, потполно исто е како на сликата, квалитетот е предобар, ама малку повеќе чекав :)

17. maculkaa

maculkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    70
    Онлајн шопинг

девојки да ве прашам нешто,прв пат нарачувам од нет,на странава aliexpress кај што ми пишува Min.order is $10 значи нарачката треба да ми биде мин. 10$ претпоставувам? ее сеа таму кај што не пишува ништо такво можам да нарачам пр. и едно ланче од 1$ или 2$,ке ми стигне? :^)

18. marinka11

marinka11 Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    33
    Онлајн шопинг

тренерки некој има ли порачувано од али ?
    ме интересира дали ги царинат тренерките и чизмите /патиките?

19. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.325
    Допаѓања:
    17.883
    Онлајн шопинг

http://www.aliexpress.com/item/FREE-SHI ... 92685.html
    Сакам да го нарачам фустанов, дали ќе сакате да ми помогнете и да ми објасните нешто повеќе затоа што досега немам порачувано и незнам што како оди :$

20. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Онлајн шопинг

http://www.aliexpress.com/store/516399

Јас од оваа продавница на Алиекспрес си нарачав накит и сум многу задоволна.Утре си пакирав во корпата уште 4 нарачки и сите ќе ги направам пак од нив.
    Пратката ми стигна многу брзо за одприлика 15 дена до домашна адреса.Уредно спакувана.Се си беше во најдобар ред.А и цените им се солидни...

ВЕКИЧКА гледај колку е фидбекот на продавницата,дали доставуваат до Мк и дали имаат минимален износ за нарачки на пр.10 долари за да не плаќаш достава или дали и без минимален износ не се плаќа достава.Разгледај ја убаво продавницата и види како се задоволни купувачите од нивната услуга.
    Си плаќаш со картичка,после си го следиш бројчето на нарачката за на крај со здравје да си го носиш фустанчето :*