AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    1.349
    Истото ми се случи :rofl::rofl::rofl:. Ај јас што ги направив лом нив, па и тој раководителот после поштарот лом го направи :rofl::rofl::rofl:. Цела драма се направи и тоа се околу моите прстени (или што и да беше од бижутерија) кои не коштаа повеќе од долар-два:rofl:

На Alex.T, MayDiamonds, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Trxmx

Trxmx Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    8.313
    Истоо значи. Не е дека е скапа пратката ама навистина ми требаше за работа, да се изгубеше па нова нарачка уште два месеца во чекање ќе ми отидеа за глупости... па не плаќам shipping плус за џабе.

На Arja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Мене ми се случи за една пратка што многу ја чекав и едвај чекав да стаса. Да ја вратиле они сами на испраќачот затоа што не знаеле да прочитаат на латиница напишана адреса. А бројот телефонски за украс стои. Од ко му реков дека секое доаѓање на пратка може да пушти порака дека стасала пратката, ми рече чинело 5 денари порака на што ја извадив пари и му дадов 15 денари, да има ете за три пораки. Од тогаш поштарот многу ме ''поштува" па на секоја пратка ми пишуваше порака. Ме запомни човекот, сега не се осмелуваше да врати без мое знаење.
    Ама сериозно зарем не можеше да праша друг поштар која е оваа адреса или пак обезбедувањето на влез???
    Колку се прости не ми се верува.

4. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    1.349
    Овој кај мене изгледа ме научи дека едвај ја чекам секоја пратка да стигне, па почна да ми ѕвони на телефон за секоја. Прво не знаев кој е, станав дури и параноична зошто некој број што не го знам (инаку не кревам на непознати броеви) толку често ме бара (се случуваше во ден 2-3 пати да ѕвони). Еднаш се изнервирав и кренав, спремна да се карам кога го слушам поштарот - да сум одела да си ја земам нарачката затоа што многу работа имал - а погоди што му е работа - да носи пратки и писма затоа што нели - поштар. Ама не господинот, полесно му е таму да си седи. Од тогаш му се случи уште неколку пати да ме побара со истото - дојди земи си ја пратката, многу работа имам, ко си мислиш јас кутии и кутии нарачувам а тоа од најмалите ќесички што секогаш може да ги донесе кога ќе носи сметки. Не да се прости, туку и глупи, мрзливи до бескрај!

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
    Мене прв пат ми се случува пратката да не ми пристигне. Од 14ти март на страната каде што проверувам и секогаш било точно пишува arrived at destination country. Рокот завршува за 14 часа, па ме интересира дали да отворам disput кога ќе помини рокот или да му пишам да го продолжат? На другата пратка сами го имаат продолжено рокот ама на оваа не.

6. RiRii

RiRii Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    45
    Дали ви доцнат пратките поради ситуацијата сега со корона? Имам нарачано од почетокот на Март сеуште нема стигнато

7. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Ми доцнат.Јас имам порачано една на почеток,една некаде кај 20-ти март,ама ништо.
    Секој ден проверувам на 17 track и на нашата пошта . На таа што ми беше порачана на почеток на март,отворив диспјут и еве чекам да ми ги вратат парите.Другата многу сакам да стигне,не ми е за парите,ми треба...Не знам дали да се надевам веќе.

8. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    104
    4,5год веќе порачувам ова не сум го знаела дека може да следам и преку нашите пошти, душо како треба да проверам цел тракинг број да ископирам како што е со самиот клик и да го внесам со тоа ли напред PL.00** или само бројот ?

9. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    1.349
    Да, само tracing number ископирај и постирај го кај линкот од пошта што го пратив погоре и тоа е тоа. Ќе ти покаже доколку е стигната во Македонија каде е, а доколку не е тогаш ќе ти пишува дека нема информации.

На blady му/ѝ се допаѓа ова.
  10. M Bison

M Bison Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    160
    По се изгледа дека проблемот е во тоа што е затворен аеродромот, па пратките не можат да стигнат.

Стварно е идиотски во време на карантини и самоизолации да не можеш да примаш пратки, барем ТОА треба да биде овозможено во ваква ситуација, ама кај нас ништо не функционира како што треба, па ни тоа.

На renata77 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Јас вчера нарачав за другарка до Мкд. Дали има шанси да стигне на време или јок?

На LadyInTheDark му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.347
    Мене ми стигнаа три пратки последниов месец, последната стигна некаде околу велигден и од тогаш навака ништо. :(

Аеродромот е затворен од 18 март, мене ми стигнуваа после тоа. Инаку за карго авиони никогаш не бил затворен.

Последна измена од модератор: 7 мај 2020
  13. M Bison

M Bison Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    160

Ти стигнуваа нарачки што си ги направила после тоа или после 18 ти имаат стигнувано работи што си ги порачала претходно?

Зашто ако не е до аеродромот, тогаш стварно не знам како да го објаснам ова што се случува.
    Разбирам да каснат нарачки по некој ден, недела, ама мене веќе месец дена нарачката ми е со статус „arrived at destination country“

На RiRii и LadyInTheDark им се допаѓа ова.
  14. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.773
    Допаѓања:
    2.090
    Имам пратка нарачана на 6 Март, еве веќе 2 месеци е на последна станица за влез во Мк.
    Отворив duspute, селерот ми врати дека проверил во нивниот систем и пратката веќе стигнала во мојата земја и кај него се води како да е во нашара пошта, а на страната не ја наоѓа.

Веројатно е дека е за на влез во Мк..
    Сакам да кажам не плашете се не се изгубени пратките, сигурно ќе стигнат кога ќе го отворат аеродромот ако ви се на последна станица. Досега не ми се случило да не ми стигне пратка, се случуло да дознат и до 3 месеци но да не стигне никогаш.

15. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.347
    Нарачани јануари, февруари, стигнаа средина на април.

16. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.757
    Јао леле што зборувате :o Јас да не почнам да набројувам колку пари вложив во почетокот на април за производи и како шлагот на сето тоа плус 800ден за четки со една другарка и досега ништо ми нема стасано :worried: веќе ми е страв да не ми продпаднат парите ;( За доцнење нека задоцнат но барем да знаам дека ќе ми стасаат кога тогаш или нема фајде од ова? Да си ги барам парите назад или поим немам што да правам. Пишува дека некои производи ми се стасани но овде во пошта нема ништо. И дури денеска приметувам дека пишува на секој производ дека ќе задоцнел ради вирусот.
    Некои велат дека кај нас бил проблемот кога ќе стсаат не ги пуштале ради вирусот и ништо не ми е јасно стварно само си стравувам во моментов, а сите тие работи ми се потребни и ги чекам со нетрпение :(

17. M Bison

M Bison Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    160
    И јас исто се изнапорачав еден куп работи, 6 пратки чекам да ми стигнат од кои повеќето се околу 15 евра, ама не ми е ни за парите туку стварно сакам да ми стигне тоа што го порачав..

18. M Bison

M Bison Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    160
    Еве некакво известување од пошта.
    IMG_20200508_143240.jpg IMG_20200508_143224.jpg

На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.592
    Допаѓања:
    13.690
    Нели беше аеродромот затворен само за патнички сообраќај?

Мене порачките направени ми се на втори Април и вообичаено уназад стигале за месец и пол до два месеци но, ме чуди шо сега на тракингот пишува на две од нарачките arrived at destination country уште од 16 април :^)

20. RiRii

RiRii Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    45
    И кај мене е исто нарачки направени уште во март ми пишува само arrived at destination уште од април...
    Не знам дали да чекам или да прашам во пошта?