Исто и јас, дури ми селерите ми го продолжија рокот за уште еден месец, а сега т тој месец полека истекува, а ни диспјут не можам да отворам бидејќи пишува дека се стигнати во МК.
Истото и мене ми го дава за две пратки, дали е можно да се заглавени во пошта? Инаку, до пред некое време беа заглавени во Латвија.
Да ви кажам дека денес бев до пошта за брат ми имаше пратка од али така да ми кажаа како информација дека веќе полека полека ќе ги пуштат и ќе ни стигнуваат пратките од али ..
Го читам твојот предходен пост пред да нарачаш гледаш дали има тракинг. . . Како одлучуваш дали има или нема тракинг ? .. Го нарачуваш производот и од кога селерот ке го испрати имаш број за следење на пратката ...
Дали некој знае што ќе се случи со сите пратки? Дали ќе ги вратат во Кина после одредено време или полека полека ќе почнат да ги доставуваат (секако откако ќе ги пуштат границиве)?
Пишав погоре веќе пристигнуваат кај нас, другите ми се во тек и ги следам.. Јас пред два дена земав пратка на брат ми а прееска погледнав за една пратка дека ми е дури и во мојата пошта во градот што значи очекувам утре да ме бараат да ја подигнам..
Сонце, на сите ни се пристигнати пратките од пред месец дена, ама никако да стигнат до нас, остануваат во пошта. За тоа прашува она.
Мојата порачка стигната била јас си чекам да се јават од пошта или остават ливче , две нед може си била таму , отварам на tracking17 гледам во поштата во мојот град си е , отидов си а земав , тие ме маткаа као демек поштар минел ама не не наоѓал ..
Па кажав како реплика очекувајте ги веќе од наредната недела да пристигнат во ваши раце .. Значи види на следењето пратки на мк пошта што е, на сите ни се стигнати овој период но не ги примаат за испорака така пишува но види конкретно која дата ти е стигната во поштата во твојот град па така и ќе заклучиш дали била две недели и те маткале мада не верувам поради ситуацијава, баш вчера ја подигнав и ми рекоа од денес почнале да пуштаат така што нема логика
Јас чекам две пратки едната порачана крај на февруари а другата почеток на март. Секој ден проверувам ама не се стасани во Македонија. За двете последно пишува arrive at destination country.
Ама јас си а подигнав веќе , не ме разбра само кажав што се случи , ова беше пред еден месец скоро .. порачки стигаст без престан кај сите може само малку да закаснат , и како и обично во пошта да глумат лудило со испорака на време . Зборот ми беше кој што си очекува пратка нека оде директно во пошта да си праша .. Исто пишеше и кај нас ,и стоеше така две три недели ,и јас преку гоогле отворив на tracking и видов дека е стасана у мк во мојот град
Исто и јас,мојата е на крај на март и продавачот ми продолжи за уште 30 дена. Се надевам дека ќе стигни,мојата конечно го промени тој статус и сега е нешто како пратката се прима од испраќачот или така нешто,ама не е уште стигната кај нас. За жал,многумина мислат дека ако пишува arrive at destination country,значи дека е во мк.
И јас таму проверив и така пишува последно. На страната на која проверувам до сега секогаш точно пишува. Кога ќе стаса во поштата во мојот град за ден или два поштарот ми ја носи дома, ама сега овие не се стасани.