Исто претходно носел одма поштарот , а со оваа нарачка вака се случи , среќа беше у пошта ипак беше повредно нешто , ама се обидоа будала да ме напраат као демек минел поштар по улица и да разносува пратки , а никој немаше дојдено , освен за сметки и остало.. Проверувајте у пошта цело време само тоа секоаш , ливче може да забега , "случајно да не ве најдат" ..
Има многу пратки кои се стигнати во Македонија но немаат почнато со достава. Најверојатно се чека дозвола.
Јас им пишав на овие во пошта, ми вратија демек уште не пристигнале кај нас пратките, затоа не се испорачани. А на пратките по бројот ми пишува дека се во Мкд. Се надевам дека ќе ги испорачаат и нема да си ги соберат во џеб ајдуциве од пошта.
Пробав да нарачам, на крај кога треба да платам, ми дава да се плати шипинг за производи кај кои пишува фри шипинг пред да ги ставиш во кошничка... Дали ви се случило и на вас или јас нешто грешам? Да не е заради состојбава нешто?
Да не имаш опција за да одбереш каков вид на шипинг да извршат? Пример стандарден или експрес или нешто слично, па да ти е селектирано тоа што се плаќа?
Епа може финта им е да привлечат повеќе купувачи да мислат дека е бесплатен шипингот. Или е багнато нешто...
Околу 5 пратки веќе ми доцнат 1 месец, а имаа време за испорака 30-50 дена. Во нив имаше и со фри шипинг и со доплата од околу 1 долар со друга пошта. Нити една од пратките нема стигнато, за сите отворив диспјут, за 3 веќе ми ги вратија парите. Муабетот е дека сите пратки од Кина се испраќаат со авиони. Нашиов аеродром не работи, па затоа најчесто пратките се заглавени во Латвија или некоја друга земја. Побарајте си диспјут навреме, бидејќи ако ви помини времето за диспјут, нити пак ќе може да ви ги враќаат парите (а ги враќаат за 4-5 дена). П.С. За неколку пратки ми се случило да доцнат, во меѓувреме пратките стигаат, а мене веќе ми се вратени парите. Им пишав на Алиекспрес, викаат дека со тоа што пратката доцнела повеќе од 50 дена, не се прекршени никакви правила од моја страна што сум отворила диспјут и парите ми се вратени, а пратката е стигната (со задоцнување).
Почитувани корисници, Ве известуваме дека АД „Пошта на Северна Македонија“ – Скопје во услови на актуелната состојба со коронавирусот (COVID-19), секојдневно прави напори за воспоставување на размена на пошта со повеќе земји. Со оглед на затвореноста на аеродромот во Скопје и понатаму размената на поштенски пратки ќе се извршува по сувоземен односно површински пат. Земји за кој е овозможен прием на пратки по сувоземен односно површински пат се: – Австрија; – Албанија; – Босна и Херцеговина – Бугарија; – Германија; – Грција; – Италија; – Косово; – Молдавија; – Романија; – Словенија; – Србија; – Украина; – Хрватска – Црна Гора. Напомена: Р. Турција е тргната од списокот на земји за кои се примаат поштенски пратки, од причина што Поштенската управа на Бугарија не прифаќа пратки во транзит за земји кои не се членки на ЕУ. АД „Пошта на Северна Македонија“ – Скопје нема прекин во доставувањето на пратки од меѓународниот поштенски сообраќај, односно сите пратки кои пристигнуваат во Р. Северна Македонија се доставуваат до крајните корисници односно примачи. Со оглед на работењето во вонредни околности со намалени капацитети во сите поштенски управи и начинот на транспорт на поштата, се известуваат корисниците да имаат разбирање за доцнењето во преносот, испораката и доставата на пратките. Ви благодариме на подршката и разбирањето.
На страната на македонски пошти ми пишува дека пратката е пристигната од 13.05 но се уште не ја имам примено. Се надевам проблемов сите го имаме
Јас во јануар имав нарачано лустер $40, поминаа 60 дена, отворив диспјут и парите ги вратија. После неколку дена ми стаса
Јас прашав во пошта дали има некој проблем со порачките. Ми одговорија дека нема влез на пратки во мкд веќе 3 месеци
Јас и понатаму си порачувам ако ништо не ми е стигнато уште од февруари Нада последна умире.. Ќе стигнат веројатно со задоцнување нема каде да одат
Овде идеше регуларно се. Стасуваа пратки од сегде без проблем. Сега каснат. Од Зафул касни,од Али касни. Им го продолжив рокот на сите.