AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Kristi900

Kristi900 Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    72
    Дали кога се направи нарачка,на меил стига потврда посебно за секој производ,јас имав нарачано 4 производи се наплати како што треба а на меил стигна потврда само за првите два производи дали подоцна стига или?

2. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    668
    Допаѓања:
    510
    Мене почнаа да ми стигаат нарачките од почеток на март. Така да веројатно би требало да ги очекувате и вашите:D

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Pro Wedding

Pro Wedding Нов член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Можеш ли да ни кажеш преку која пошта ти се испорачани ?

4. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    668
    Допаѓања:
    510
    Пошта Карпош

5. M Bison

M Bison Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    160
    Како оди до пратките, луѓе?
    Почнаа да ви пристигаат?

6. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Мене неколку пратки ми стигнаа во последнава недела, а и гледам по нет исто на доста луѓе почнале да им стигнуваат.

На M Bison и MayDiamonds им се допаѓа ова.
  7. M Bison

M Bison Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    160
    За колку време ги враќаат парите откако ќе се отвори диспјут за недобиена нарачка?

8. Sunflower2

Sunflower2 Нов член

Се зачлени на:
    10 февруари 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Дали на вас што ви пишува дека нарачките ви се подолго време во Мк а не ви ги доставуваат ви се пуштени преку sellers shipping method? И какво искуство имате? Имав 5 преку cainiao и веќе ми ги доставија и чекам уште 15 преку sellers shipping method пишува дека се во Мк две недели а не ми ги носат тие. А сите ги порачав во исто време.

9. lusii

lusii Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    1.885
    Имам 3 нарачки направени на почеток на март, не се стигнати иако на сите тракинг страни пишува дека се во Македонија уште од крај на март. Прашав во пошта во мојот град, не се стигнати. Пишав на продавачите, велат те молам почекај, заради ситуацијава каснат. Инаку две се seller's shipping method, a една cainiao.

10. Zimone

Zimone Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2019
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    93
    Мене некои што ми беа порачани во февруари ми стасаа пред 5-6 дена..
    Чекам уште 2

11. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    5.918
    Имав и јас нарачано уште од февруари ми нема стасано, сега ќе отворам диспјут. Деновиве си нарачав повторно се надевам дека тие ќе стасаат....

12. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    859
    jas na 28 maj od aliexpress poracav edni eftini naocari i pred 2 dena mi stigna poraka deka se pristignati vo mk?
    ova nema sansi da e tocno
    inaku preku cainiao e

13. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    5.918
    Отворив деспјут и ми стигна меил дека не може да биде прифатен, до сега не ми вратиле вака што да правам наредно ако не прифатат? А од самиот алиекспрес ми стаса да отварам диспјут доколку не ми е стасана нарачката EE4DA210-EDCB-4EED-A5DC-5FB151CCF327.jpeg C98ABB61-31B1-478A-90F7-8B45AE1E72E8.png 6D4ED515-8E0D-4234-B753-6B9FEEC0657C.png

14. Sunflower2

Sunflower2 Нов член

Се зачлени на:
    10 февруари 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Со овие другите компании и не е толку страшно ќе стигнат а за оние пратки што се преку sellers shipping method ги праќаат преку sunyou а по интернет има ужасни коментари за нив дека воопшто не стигнуваат пратките. Еве линк видете сами. https://www.trackingmore.com/review-sunyou.html

15. lovekidao

lovekidao Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2019
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Dispute се отвора само кога ќе помини buyer protection, во пораката ви е наведено дека имате уште 7 дена преостанато. Прво секогаш контактирајте со продавачот пред да отворате dispute за да ви ја продолжат протекцијата затоа што може на црна листа да ја стават Македонија ако сите одма си ги бараат парите назад посебно за време на пандемија со затворени граници.:)
    Горенаведеното дава погрешна слика за SunYou имав нарачано многу работи преку нив и сите ми стасаа но со мало задоцнување. Причината што сега не стасуваат од SunYou e што во скоро сите држави границите се сеуште затворени за воздушен сообрајќај дури и кај нас а SunYou Economic Air Mail, е компанија која праќа се по воздушен пат. Веројатно вашите пратки сеуште се на аеродром во Кина чекаат летови. Затоа избегнувајте SunYou додека трае кризата и не се отворат аеродромите, инаку компанијата е океј ако не ви се плаќа додатно.:)

16. Sunflower2

Sunflower2 Нов член

Се зачлени на:
    10 февруари 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Аеродромот е отворен за карго пратки. Моите нарачки преку sunyou се две недели на нашиот аеродром, тоа е последниот статус, додека останатите преку cainiao ми ги доставија веднаш наредниот ден штом пристигнаа во Мк.Пренесувам мое искуство и споделувам што најдов на интернет а дали е точно тоа што е напишано од други не тврдам, кажувам за мојот случај и прашувам дали е некој во слична ситуација. Броевите за следење на пратките преку sunyou не функционираат на страната на пошта. Така да нешто не е во ред

На lovekidao му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lovekidao

lovekidao Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2019
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    И мене исто ми беше исто и со други компании за тоа не можам да ви кажам точно бидејќи некогаш и кога немаше криза на тракингот пишуваше дека е стасано во Македонија но му требаше уште цел месец да ми стигнат пратките и се јавив во пошта ми кажаа дека немаат ништо добиено. Искрено незнам да ви кажам дали е проблем до тракингот или до нашите. Бидејќи еднаш со yanwen нарачав и ми пишуваше дека демек стасало во нашата држава а всушност стасало во Чешка и било пренасочено за кај нас.

18. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.476
    Мене ми стигнаа две пратки денес, точно на време (околу 60 дена).:)

На lovekidao му/ѝ се допаѓа ова.
  19. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    5.918
    Сега значи треба да чекам да поминат 7дена и потоа они самите ќе средат или пак ќе треба нешто да кликам?

20. lovekidao

lovekidao Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2019
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Најпрво проверете уште колку дена има преостанато од buyer protection ако имате уште време, слободно можете да исконтактирате со продавачот да прашате што се случува со пратката или да замолите да ви го продолжат рокот на завршување на buyer protection. Доколку сакате да отворите dispute за да ви ги вратат парите можете да го направите тоа по истекнување на buyer protection. Dispute можете да отворите во рок од 15 дена по завршувањето на протекцијата, после тие 15 дена алиекспрес смета дека пратката е добиена. Па ако не сакаат да ви го продолжат времето или ви речат да чекате уште една недела или слично откако ќе истечи buyer protection одма отворете dispute по истекувањето и ако не дојдете до договор со продавачот во 5 денови некој од тимот на алиекспрес ќе одлучи дали ќе ви ги вратат парите или не. Обично ги враќаат оти не сакаат лоши коментари за нив. Сами треба да отворите dispute.

Последна измена: 8 јуни 2020
    На raww му/ѝ се допаѓа ова.