има ли начин да платам или да побарам да ми ги носат до врата? зборев со повеќе души што постојано нарачуваат од алиекспрес и се им стига на врата
Ако пратката е поголема секогаш праќаат ливче за да се подигне во пошта. А за ситни работи стигаат на дом.адреса (бар кај мене).
обавезно, утре би требало да одам така да чекај(те) одговор ајде баш ќе прашам утре.. мислам дека зависи и до поштарот, другарка од карпош сѐ пречекува на врата и големо и мало
Имаше некоја девојка порачано беретки од Али Експрес, мислам беше минатата година, но никако не можам да го најдам постот. Доколку некоја од вас нарачувала до сега, давајте линк или име на селер ако сте задоволни.
дома сум по цели денови, испити спремам секогаш има некој кај мене дома бев, прашав и зависи до поштарот. позади поштата имало како оддел за поштарите и може единствено да се замоли поштарот, ништо повеќе.
Девојки ако нарачам повеќе работи од еден селер дали ќе платам само еден shipping? Лесни бебешки алишта се во прашање
Дали периодов има тракинг на производите? До скоро немаше на ниедно од тие што сакав да порачам. Сега пак проверив кај сите пишува tracking unavailable. А гледам вие ги следите.
Исто и мене, цел месец ми пишува дека се тука а никако да стигнат. Да не има нешо врска со еуростандард банкава?
Zdravo, dali znaete dali voopsto stgaat pratki od aliexpress? Jas veke dva meseci cekam, pisuva deka e stignata pred eden mesec..sto se slucuva? Do sega ne sum cekala vaka dolgo.
Пишува дека пратките ми се стигнати во Македонија но мене сеуште не ми се јавиле да ги подигнам обично ми се јавуваат од пошта да си ги подигнам, не знам дали да одам сама да си ги побарам во главна пошта или да чекам да ги донесат тука... страв ми е да не ми ги изгубат и да не ги добијам
Има финта за заштеда на време и малтретирање до поштата.... На нарачките пишуваш да фигурира мобилен број, а на начекување на поштарот им даваш 100-ка за да те запамети... и пак даваш зависно честотата на испораките... Потоа поштарот ќе те бара и договорувате испорака или оставање во сандаче или пред врата... Не дека нема да вршат работа посекако, но вака е посигурно... Малку напојница и мирна глава...