Некогаш им паѓа системот за следење или пратката е во купот во централната пошта но не е сеуште скениран влез.
Super idea e toa, ama barem postarite da bea na mesto so glavata, ovoj sto doaga kaj mene veke e dve tri godini kako muva bez glava e. Neznam dali razbira makedonski, pa i uste pari da mu dadam...
Пишува дека пратката ми е стигната веќе во пошта во населба,не знам дали да чекам дали ќе ја донесат воопшто деновиве,или да одам лично до пошта?
Mojata pratka, od samata strana na aliexpress pisuva deka e veke stignata, no ja pobarav so tracking number na bilo koj tracking link no ne pisuva deka e tuka...neznam sto se slucuva, veke dva meseci pominaa. Da sum na tvoe mesto ke odam do postata i ke si go zemam paketot. Ne cekaj da ne si go zemat guskite od postata. Pozdrav!
Ако е во пошта 2 кај железничка (скопје) можеш да отидеш, само можно е на шалтерите за испорака 19/20 да не им е таму и да те пратат позади откај страната на аеродром во отсекот за достава. Не... јас еднаш отворив друго конто за да фатам попуст за нов член.
Во пошта се неодговорни, не за али само туку општо за сите пратки. Обичен пакет пратен од тука седеше 9 дена во пошта кај железничка, и на секое прашање во локалните пошти им беше одговорено дрско и безобразно.
Женски која е поупатена да ми кажи. Направив порачка и назначив пратката да ми стигни во пошта, не наведов друга адреса, значи директно таму. Е сега од пошта ми бараат некакво бројче за да ја најдат таа пратка. Кај да го барам тоа бројче кое содржело 2 букви прво па бројки па на крај пак 2 букви.
Нарачав крај на јуни, веќе на средина на јули од tracking на страната на али гледам дека се стигнати пратките ама уште не ми се јавиле нити ми ги донеле до дома. Не знам дали да почекам или да отидам до пошта.
Не сум женско, ама че се потрудам да ти помогнам. Отвори акаунтот на алиекспрес од каде што си порачала, одиш во My orders, го наоѓаш производот што си го порачала, стискаш Track order и доле го имаш тоа... за да видат каде е пратката. Tracking number ^
Можеш да отидеш до пошта ама за џабе безобразни се мн ја имав нарачка направено во март и ми стигна пред некоја нед до тогаш одев во пошта тие бледо секогаш ме гледаа и ме убедуваа дека нема да стигнат нарачките никогаш и дека е проблемот од таму не ги пуштале нарачките али провери на следење на пошта само тракинг бројот треба да го ставиш https://posta.com.mk/TrackTrace/# еве линк @Hellobeautiful
Не знам дали ако отидам во главната пошта би ми ја нашле нарачката пошо е стигната одамна ама уште не е донесена во населба а не верувам ни дека ке ја донесат скоро...
@Cosmi Дали имаш нарачано од тука? Нарачав од bamoer и сум задоволна. За вистинско сребро се работи. Но сега ми се допадна нешто конкретно од овде.