Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Онлајн шопинг

Your order No.60128548440900 has been all shipped on 2013.09.10 00:06.
    Usually, tracking information is available 2 days after the shipment.
    Once you receive your order, please check that it’s in satisfactory condition. Then go to “My Orders” and Confirm Order Received .
    If you do not receive your order by the promised delivery date, please contact the seller. It may be due to shipping issues outside of the seller’s control, and the seller can help you to extend the delivery date so the order does not close automatically.
    If still haven’t received your order or it is unsatisfactory, you can contact the seller or go to “My Orders” and Open Dispute. Remember to do this before 2013.11.09 00:06, after which the order will close automatically.
    Shipping Note: If the shipping company informs our system that the goods have been received, the delivery time will be shortened. Please pay attention to your order status and our notifications
    Одкако порачав пред некое време,во вторникот ми стигна мејлов,дали значи дека се е во ред?
    Нарачките уште не ми се стигнати :( .Ако може некоја што има искуство со порачување од оваа страница да ми каже од прилика за колку дена ви стигнуваат нарачките. :)

2. newlady

newlady Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
  3. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Онлајн шопинг

Да се е во ред со твојата нарачка и пуштена ти е кон Мк.
    Бидејќи ти е пуштена пораката уште минатиот вторник веќе можеш и преку трак бројчето да си ја следиш до каде ти е.
    Нарачките стигаат од 15-60 дена.Ќе си почекаш :) .
    Ако не ти стигне нарачката до 09.11.2013 стишкаш на Open Dispute копчето во Му Оrders ...

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Онлајн шопинг

Му се има десено на некој селерот да му го продолжи времето за испорака? :?: (за алиекспрес прашувам)

5. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Онлајн шопинг

Ти благодарам :)
    И уште едно прашање,како да ја следам нарачката преку трак бројот??

6. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Онлајн шопинг

www.trackingnumber.org (Ќе си го пишеш трак бројчето и ќе си видиш на мапа до каде ти е нарачката)

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bubbi-95

Bubbi-95 Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    4
    Онлајн шопинг

http://www.aliexpress.com/item/New-Beau ... 99004.html
    хмм девојки што мислите за ова и да не помага па за бадијала е 2долари,а па дали е можно и да направат некој проблем на граница?
    http://www.aliexpress.com/item/Free-shi ... 81491.html
    или па во крајна случајност ова, ни на крај памет не ми текнува како би помогнало..баш се заинтересирав за овие работи :$

8. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Онлајн шопинг

Maya3112
    сакам да си нарачам од алиекспресс.цом, ај те молам објани ми како оди плаќање и сето тоа

ти пишувам овде оти неможам лп да ти пишам :/

На Maya3112 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Онлајн шопинг

Мила,прво регистрирај се на страната и да имаш свој профил за да можеш да се најавиш.(незнам дали имаш профил на страната и затоа ти го пишувам и ова.Чекор по чекор се по ред :) )
    Потоа кога ќе нарачуваш гледај дали има минимален износ за нарачка,дали селерот и % на фидбек се над 95 % :!: .Доколку имаш на пр.да направиш минимален износ од 10 долари ја отвараш продавницата и си пакираш производи во кошничката но само од таа продавница.СЕКОГАШ УБАВО ПРОВЕРУВАЈ ДАЛИ ТИ Е СЕЛЕКТИРАНО ЗА ДО МАКЕДОНИЈА .Има и селери каде нема минимален износ на плаќање и каде ти е фри шипингот до дома :clap: :) .
    Одбериси фри шипинг и си плаќаш со картичка.Јас секогаш до сега сум плаќала со Виза електрон дебитната картичка на НЛБ Тутунска.Сум немала никаков проблем со плаќањето.
    Од кога ќе си уплатиш селерот ќе ти ја испрати нарачката за кратко време,ќе добиеш и порака на твојот маил за тоа,а после 3 дена од кога ќе уплатиш ќе можеш и преку трак бројот на нарачката да си го следиш пакетот до каде ти е т.е до која држава.

Еве ти некои селери (од кои јас сум задоволна и од комуникација со нив и од квалитетот на производите:

Овој селер е со минимален износ од 10 долари
    http://www.aliexpress.com/store/323237

Овој селер ти е без минимален износ за плаќање:
    http://www.aliexpress.com/store/516399

Обично нарачките стигаат за 20тина дена.
    Ако имаш било какво прашање пиши.
    Поздрав.Се надевам ти помогнав. :* :* :*

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  10. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Онлајн шопинг

стигнав до плаќањето
    ова е за селерот така??

е сега се е ок ама нели треба да платам пред да ми ги пратат нарачките,а јас имам нарачки од 2500-обувки сакам да нарачам
    и сега страв ми е што ако јас плата и нешто зафркне,или тој не ги прати, или не се како што треба??

Прикачени фајлови:

• Capture1.JPG
      Capture1.JPG
      Големина на фајлот:
      19,3 KB
      Прегледи:
      215
    На Maya3112 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Онлајн шопинг

Последниве 5-6 дена правев 3 порачки од али и ако имаше време за испорака од 6 дена додека трепнеш направено е 12 дена ?????????свашта бре жени :^) :D :D :D

12. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Онлајн шопинг

Денес си ги подигнав нарачките, направени на 21.08 и 23.08. Едната стигна во Скопје на 11.09, другата на 13.09 :)

Задоволна сум од производите :P Купени се од овој селер:
    http://www.aliexpress.com/store/100751 - кај него се нарачува без минимална сума, значи може по едно парче :)

Ви спојлер прозиводите:
    http://www.aliexpress.com/store/pro...l-Punk-Dangle-Earrings/100751_1210483087.html

http://www.aliexpress.com/store/pro...-wing-necklaces-jewelry/100751_668602959.html

Со тоа што мислев дека овој брош (не ми текнува точно име), јас мислев дека се закачува со такви како штипка, но се закачува исто како менѓуши, ама ќе најдам начин да го закачам некако :)

Прикачени фајлови:

• Obetki.JPG
      Obetki.JPG
      Големина на фајлот:
      34,7 KB
      Прегледи:
      160
    • brosh.JPG
      brosh.JPG
      Големина на фајлот:
      54,8 KB
      Прегледи:
      160
  13. newlady

newlady Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Онлајн шопинг

devojki da ve prasam nesto, naracav pred 4 dena za prv pat , i se bese okej i tamy pisuvase only clik "order received" otkako ke si ja zemes narackata, a jaass sum kliknala predvreme segaa stoo????vidov na smetka parite mi gi zema, dali na site im gi zemat predvreme ili otkaku ke si ja zemes narackata ,,, cekam odgovor od nekoja pls

14. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Онлајн шопинг

Прво ги земаат парите - Payment Verification, и откако ќе се верифицира дека имаш доволно пари (значи си имала, веќе ти наплатиле), потоа го праќаат се чека продавачот да го испрати производот - Awaiting Shipment.

15. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Онлајн шопинг

Чим по грешка си стиснала дека си ја примила нарачката јас мислам дека треба да му пишеш на селерот дека е по грешка направена потврда на пакетот.Има и шанси да ти ги земат парите и да си останеш со празни раце :( .Одма пиши порака на селерот од каде што си земала нарачка или пиши им на Aliexpress. Поздрав

16. newlady

newlady Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Онлајн шопинг

abe da sanja ama ja kako sto kazav sum kliknala na order received, a toa treba otkako ke si ja zemes narackata, i sega ne mi se pojavuva nisto ni open dispute, ili mozebo toa ke mi se pojavi otkako ke pocnam so tracking, posto veke 4 dena pominale i nema seuste tracking.

17. newlady

newlady Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Онлајн шопинг

a kade da mu pisam na ali... na selerot i pisav

18. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Онлајн шопинг

Оди најдоле на страната на Алиекспрес и ќе видиш најдоле од десно има CUSTOMER SERVICE и после отвори таму и ќе се снајдеш побарај таму за што точно сакаш да ги контактираш.

19. biology

biology Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Онлајн шопинг

Сакам да порачам преку aliexpress ќе ве молам ако може да ми објаснете како е постапката за порачка, дали може да се плати преку картичка на тутунска VISA Electron? Фала

20. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Онлајн шопинг

На ова aliexpress гледам има многу убави работи,ама незнам што прочитав дека стигаат за 60 дена?Стравно или? Многу е тоа,не ми се чека толку :lol: