Дел од пратките ми стигнаа вчера а за некои ми стои Arrive at destination country ама кај нас не ми ги наоѓа? Што точно значи стигнати се или...
И мене така ми пишуваше дека се во Мкд стигнати ама не ми беа доставени, се јавив во пошта да прашам и тој ми рече дека пратката ми е во Латвија. Му велам таму стои дека се стигнати и тој вика дека нема врска, не е секогаш точно, ако ги пишува, може да се било каде, што во мојот случај испадна точно
Ви лагодарам на сите само уште едно прашање што значи ова : Handle receptacle at carrier (EDI-received
Од 02.05 пишува Accepted by Last Mile Carrier, дали да се јавам во пошта до каде се оти помина доста врме или да си чекам уште
Истите работи од алиекспрес на ибеј се многу поефтини,или пак цената им е иста а шипингот бесплатен. Не знам зошто ама јас тоа што го барав на али е или со ДХЛ или прескап шипинг,или не праќаат во Македонија.
Девојки дали може да се подигне пратка без картонче, бидејќи пишува на сајтов наш дека ми е пратено известување уште вчера за подигање на шалтер, ама нема ништо во сандачее
Одамна не сум порачувала и следела пратка од Али, што значи ова од мк пошта ? LV350 LVKINA 5/29/2021, 9:42:55 AM Pratkata se prima od Ispra}a~ LV350 LVKINA 5/29/2021, 9:43:00 AM Pristignata vo Naizmeni!na po{ta(Izlez) LV350 LV1000 6/1/2021, 9:23:54 PM Pratkata se prima od Ispra}a~ А вчера добив картонче со некој непознат број на пратка од Германија ?
Dali znaete nekoj sto poracuva od Aliexpres t.e da poracam nesto jas preku taa/toj sekako ke si platam odnapred Dokolku treba
Оди во пошта и прашај со бројчето за следење на пратката, тие ќе проверат. Прават грешки со пратките. Адресирано на пр. до мене, а пратката не е моја. Неколку пати така сум отишла по пратката, а тоа не била за мене, туку за друг.
Што не ќе чуеш за оваа пошта наша веќе, еве сега јас земав неколку пратки, сега дома гледам дека една што пишува втора достава дека не ми ја дале... Да не знае некој колку дена ги чуваат после таа втора достава, да не ми ја вратат назад
Dali ke moze da mi kazete kakva smetka da otvoram vo banka za da ja vnesam za da naracam od ali expres i dali moze vo denari da se parite ili mora da kupam dolari? Nikogas nemam naracano
Идеш во банка бараш картичка за купување преку интернет и ставаш пари (денари) се регистрираш на aliexpress и нарачуваш, не мораш ништо да менуваш.