Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.319
    Да, ми стигнаа последниве 2 недели пратки што ги нарачав првите денови од ноември. :)

На Indiegurl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Штом пишува испорачано значи ја доставиле на некој најверојатно по грешка. Јави се прашај.

3. SK21

SK21 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2019
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    Здраво јас имам нарачувано ситници од алиекспрес уште летоска но сеуште ништо ми нема стигнато, иако се од повеќе различни продавачи па ми нема смисла да е до нив проблемот. Дали некому му се има случено истово и како би ме советувале да постапам? Живеам во Скопје а вработените во Пошта 2 Железничка не се секогаш услужливи и љубезни :(

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.097
    До сега си требала да отвориш диспјут сега веќе и не може, штом не ти стасале нема ни да стасаат. Имаа ли добар ревјувс продавачите?

5. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.319
    На пошта пратки провери ли со tracking бројче што се дешава со пратките? Стигнале ли во Мк воопшто?

6. MkdBoy

MkdBoy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    719
    Дај тракинг броеви, да видиме каде се заглавени.

7. SK21

SK21 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2019
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    Отворив диспјут и ги рефундирав меѓутоа ми се има случено после рефунд да ми стигне пратката и да им ги вратам парите на продавачите, меѓутоа сепак ништо не ми стига периодов, мислев со пошта да не има некој проблем

Секој пат кога сум проверувала на тоа ништо не ми давало но пратките стигале сепак, сега овие конкретни пратки се рефундирани но пред да отворам диспјут пишуваше дека се во Скопје… не е валјда да ме крадат од пошта, да не грешам душа

и да, имаа добри ревјус секогаш нарачувам од продавачи кои имаат позитивни ревјус со се слики

Последна измена од модератор: 27 декември 2021
  8. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Ми се има и мене случено 2-3 пати со пратки што се стигнати во Скопје во главна пошта да ги снема. И единствено објаснување ми е да ги украл некој или да ги изгубиле при транспорт, ама првово ми е некако пологично, јер Македонија е ова |( За последнава пратка бев во пошта и ми рекоа мора да се најде ќе се јават во главна пошта па ќе ме известат и кога се јавив откако не ми се јавија они друг муабет ми направија, демек изгубена била.

9. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.547
    Допаѓања:
    39.525
    Дечки, добив еден продукт што го имав порачано, но не функционира. Што да направам следно, прв пат ми се случува? Да отворам dispute мислам, ама дали да кажам дека го добив или не?

10. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.319
    И мене денес ми се случи истово со нешто оштетено што ми стигна. Одма отворив dispute и доказ слики пуштив дека продуктот не е океј. Ми пишаа дека парите ќе ми се рефундирани. :)

На Guns N` Roses, Ahoy и Feminka22 им се допаѓа ова.
  11. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.547
    Допаѓања:
    39.525
    Во случајов продуктот надворешно е во ок состојба, но не работи. За air humidifier се работи. Не знам дали да отворам директно диспјут или да му пишам прво на селерот...

12. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Сними видео и прикачи го во диспјутот. Обично продавачот ќе те мотка дека ќе ти прати ново и слично додека да помине времето за диспјут.

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.547
    Допаѓања:
    39.525
    Така и направив, сега очекувам одговор. Фала ти :)

На lady.N му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.319
    Мене селерите ретко кога ми враќаат, па одма ако нешто не е океј dispute отварам и одма средувале. Бар за тоа се океј, одма враќаат парите. Не сум имала случај ваков да не работи нешто, обично само оштетени на изглед или неиспратено нешто, затоа не можам баш конкретно да ти помогнам ама мислам најдобро е без да се губи време со селерот.

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. That girl (med)

That girl (med) Нов член

Се зачлени на:
    5 јануари 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дали за пратка 25 евра со free shipping се плаќа нешто плус ,ддв или царина ,се работи за мала пратка,до сега имам нарачано над 100 пати од али експрес а никогаш немам платено нешто плус‍♀️ Баш се плашам овој пат

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.097
    Не.

17. Milanovaai7

Milanovaai7 Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво женски. Само што порачав од алиекспрес и погрешка стегнав ,,Confirmed order received,,. Дали ке има проблем за нарачката ке ми стигне или само нема да ми кажува до каде е?

18. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.070
    Допаѓања:
    10.746
    Во случај да не ти стигне нема да може да ги бараш парите назад.

19. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    3.856
    Што е работава што не ги носат пратките од пошта ? Вејќе неколку пратки на страната на пошта стои дека се стасани тука ама нит картонче стигна нит пратка, а поминати се денови. Му се случува на некој ова ? А доколку се јавам таму знам со какво однесување ќе добијам "објаснување".

20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.319
    Исто. Изгледа на одмор се доста, плус празници се погодија, ќе си почекаме...

На sofija014 му/ѝ се допаѓа ова.