И мене ми каснат многу пратките, во средата ми стигна пратка нарачана од 13 март, за три други пратки исто така нарачани во март тек сега првпат ми излегоа информации на страната на пошта дека се уште во Латвија....
Во поштата блиску до тебе ќе си прашаш. Ми стигна пратки нарачана на 18 април и 11 април во пошта се, а тие 4 пратки кој беа заглавени еден месец некаде уште ги нема Нема јас имам порачано нешто 4500 денари кошташе и не ми наплатија ни ддв ни царина
Здраво веќе 4 дена неколку пратки ми се во пошта и ми пишува статус Skopje IO 1003 Во пошта,а досегашните пратки кои ми стигнуваа поштар ми ги носеше до пред врата само еден ден се задржуваа во пошта и поштарот нареден ден ми донасаше, а последната која ја земав ми се јавија од пошта да одам да си ја земам. Што да правам да одам дирекнио во поштата во која се наогаат или да почекам?
Исто е моја пратка 1 недела во пошта е. Причекај, ќе ја донесат, очигледно гужви имаат пошо каснат со сите можни пратки.
Не сакаше да ме услужи Една од пратките што ги чекам си ја земав Луѓе ај помош ако може Да одам ли до пошта железничка да се напраам на три ипол и да си ја земам може ќе ми ја дадат или ова Skopje2 Dostava значи ќе патува до поштата во ченто гази баба?
Здраво има ли известување дали парите се вратени кога бараш refund за пратка која не стигнала? Пишива Dispute finished но сеуште се чека одговор од рок од 3 до 30 дена?
Ви стигаат пратки? Моиве уште од февруари што беа порачани абер немаат. Во пошта од почеток на мај демек се. Не знам што е работава, да не е нешо шо штрајкуваа или?
Еднаш бев така пред некој месец и беа страшно нервозни и некултурни, да сум си чекала да ми ја достават, без картонче каде доаѓаш девојче блабла. Исто тогаш не ми ги носеа вака долго. Затоа сега не ми се иде, џабе ќе идам, не ги даваат пратките без картонче барем таму јас кај што ги подигам...
Купив нешто од 100 евра дали треба да платам за царина нешто и дали само производот за царина го рачунаат или со се шипингот?
Дали може друго лице да подигне пратка од пошта? Во нашиов регион до дома ги носеле секогаш, сеа нешто изменето гледам.
Обично не ја носат до дома пратката ако е нешто поголемо или тешко па да не ја влечка пешки. Зависи од вработениот дали ќе ја дадат на друг или не. Затоа што ја бараат личната катра при подигнување, тој што ќе ја подигнува да ја носи твојата лична карта и ако живеете на иста адреса и неговата да ја покаже по потреба. Мене вака ми ја подигнувале.
Јас без лична карта подигнува само кажувам адреса на која е порачана пратката. 4 пратки на 28 фебруари се порачани, а веќе ќе прават 3 месеци од нарачката и ги нема што да правам?
Pratkata se prima od Ispra}a~ Вака ми стои уште од 3ти мај. Има шанси да ја добијам неделава пратката дома или џабе?