Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. AriLangdon

AriLangdon Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2020
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    1.431
    Јас имам повеќе маски нарачувано, сите ми стигнале во рок од 2 месеци, и супер ми биле сите досега..до 200денари најповеќе сум платила, некогаш и помалце од 100денари и стварно се супер :D

На kahve и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  2. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.318
    Евтини работи се претежно на алиекспрес, не сум платила ни јас повеќе од 200 денари за маска за телефон. Колку плаќаш на алиекспрес толку е, додатни трошоци нема.
    Инаку извади си една картичка на која ќе ставаш само мали суми пари за онлајн шопинг (1000-2000), така ти е најбезбедно. Сум немала проблем до сега.
    Царина се плаќа ако е само над 20-22 долари (не сум сигурна) нешто. Не сум порачала толку скапа пратка до сега, немам искуство со додатни трошоци.

На kahve и AriLangdon им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ја нарачав во јули ми стигна сега пред некој ден,а требаше Септември. Иако не сум Мкд исто е и за тука.

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.909
    Не знам колку точно, ама можи 10тина години порачувам и плаќам со картичката на која ми стига плата. Зачувана ми е, не ја ни внесувам.
    Исто така ако не ти стигни, или ти стигни оштетено ги враќаат парите. Ако помини рокот кој е наведен дека ќе ти стигни натачката пак ги враќаат парите ако си побараш.
    Така да безбедно е од секој аспект.

Скриени трошоци нема, колку пиши толку плаќаш, само во случај ако порачаш нешто над 50€ мислам беше можи да подлежи на царина кај нас.

Касно влегуваш во шема :D. Во последно се е поскапено и скоро за се се плаќа шипинг за кај нас. Ама сепак имаш огромен избор.

На Emy867, kahve и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  5. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.318
    И јас тоа приметив. Дури тука што беше евтино, сега качени се работиве, не е тоа што беше. :D

На kahve и Maca Macka им се допаѓа ова.
  6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.671
    Допаѓања:
    39.588
    Мислам да, некако сега во нормала ми се чини дека се вратени. Минативе месеци имаше застој, ама сега што порачував нешто ми стигна за две и пол недели.

7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.318
    Изгледа ажурни се од твојава локална пошта, овие кај мене мрзи живи се, порано од 1 месец ништо ми нема стигнато, а толку време нарачувам...

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Само што порачав наочари. :D
    Ќе видиме сега дали Септември или Октомври ќе стасаат.
    660BB63A-BA25-4D37-8E61-B8FE1614CDBF.jpeg

Приметив дека е малку поскапено и има шипинг ама исто приметив дека некои селери од кои си имав порачано порано си ги затвориле продавниците.

Сакав таа маската со фотоапаратот да ја нарачам за другарка ми,селерот од кај ја порачав мојата си го затворил дуќанот. Ја платив 5€. Барав по други селери маската сеа е 8,10 па дури 15€ плус шипинг.

На Осе, Maca Macka и sweet&girl им се допаѓа ова.
  9. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.225
    Допаѓања:
    2.528
    Не е над 20 долари. Јас сум порачувала и суми по 35-6 долари и нема царина. Се мислам дека над 45 евра беше.

10. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.318
    Можно е да е поголема сумата, едно време мислам дека околу 20евра/долари беше, после како да зголемија до колку е дозволено.

11. babygirl20

babygirl20 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    278
    Здраво сакам да порачам облека од aliexpress. Има некоја членка што е порачувала? Дали истото ко на сликите е? И колку се плаќа каргото:D

На Кејти19 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.273
    Допаѓања:
    18.391
    Нарачував неколку работи за роденден за малиот, им пишав на сите порака што е можно побрзо да ми ги пратат,речиси сите потврдно одговорија.
    Еден продавач ми ја откажал нарачката и ми пишал заради епидемијата не е во можност да ја достави,уште еден истото ми го пишал во порака,а не е откажана.
    Ви се случило вакво нешто?
    Што им стана на кинезиве?

13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.662
    Допаѓања:
    106.771

Имам за големата ќерка порачувано, ама ќе гледаш еден до два броја поголеми да порачуваш. И исто се ми стигнувало. Има една тема на форумов за се што сме порачувале со слика :) само пребарај ја

На babygirl20 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Indigo Candy

Indigo Candy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    28
    Како можам да си направам мој акаунт на али експрес за сама да си нарачувам?

15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.318
    Па само регистрирај се со твој меил, одма се прави акаунт.

16. Indigo Candy

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    28
    А после за нарачување како оди тоа?

17. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.826
    Допаѓања:
    5.837
    На секој производ имаш опција да го купиш веднаш или ставиш во кошница, па преку кошницата да купиш повеќе производи оддеднаш.

Кога ќе избереш производ пишана ти е цената плус малку подолу цена на транспорт ( shipping cost). Внимавај на тоа бидејќи во последно се наплаќа често и во поголеми суми што ќе ти влијае на крајната цена.

Доколку ставиш опција да купиш веднаш ( buy now), се појавуваат нови полиња каде што внесуваш адреса за достава. И дополнително податоци од платежна картица со која ќе платиш.

После завршување на порачката неколку часа има статус на чекање ( pending) додека да помини банкарската трансакција. Па се испраќа и во последно и често барем кај мене се обновува статусот со цел да се следи до каде е. Дополнително во податоците на секоја порачка имаш tracking number, со кој и самостојно ќе може да се следи статус

18. Indigo Candy

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    28

Значи откако ќе изберам што сакам да порачам треба да внесам адреса...
    Тоа со секој нов одбран производ или веќе ги запамтува податоците?

19. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.826
    Допаѓања:
    5.837
    Кај мене зачувани податоците за адреса.

Имаш опција да се зачуваат и податоците од картичката меѓутоа јас ги внесувам тие постојано. Не сакам картичката за плаќање да биде зачувана

20. Indigo Candy

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    28

Има одредена сума која треба да е на картичката или во зависност од тоа што нарачувам па да ставам толку?