Зависи како, можно е шипингот малку да се зголеми ако порачуваш повеќе примероци од ист производ. Иако јас колку што гледам тоа со шипингот им е изгледа начин да избегнат на алиекспрес да му дадат регуларен процент или нешто. Еден производ го пишале 3$, а шипинг 12$ додека истиот производ во некои продавници е околку 15$ со бесплатен шипинг. А кај некои е пола пола. А и купоните не финкционираат на шипингот па сето тоа им се сигурно некои финти на продавачите.
Dali postoi mozhnost da ja otkazhesh narachkata? Da pojasnam....narachno,zemeni se parite ,mozhat nazad da se vratat, t.e da se otkazhe narachkata I da se rufundiraat parite?
Како се собираат тие коинсот На толку нарачки шо иам напраено, мислам заслужувам некока поволност На акаунтот ми стои 213/500 Купон никад исто неам искористено Де кажете
Едно инфо ако знае некој. Јас редовно нарачувам од Али Експрес, но деновиве сопругот си направил акаунт. И си разгледувал некои работи. Му стаса порака дека има бонус, му дава еден производ да си го нарача за 1 ден. Значи на пр. гледа некој држач за телефон ( така лупам ) и му вика 350 ден ама еве ти за 1 ден го добиваш оти прв пат нарачуваш. ( Вака малку шеговито оти не ми е за верва). Има некој вакво искуство како нов профил на Али?
Одиш на нарачката и имаш опција Cancel order. Ти бара причина , кликаш зошто. И за неколку дена ти враќаат пари на сметка ако ти ја прифатат
Ако сеуште не почнале да ја спремаат нарачката можиш да ја откажиш. Оди на нарачката и ако има опција cancel order тогаш стисни таму и автоматски ќе ти ги вратат парите. Ако веќе стои confirm receipt значи веќе немаш опција. Тоа 213/500 е за кое ниво си, не е за коинс. Коинс добиваш за секоја нарачка и плус секој ден ако влегуваш на Али и ти излегува ова: Пред да ја платиш нарачката ти излегува нели долу збир на суми колку е вредноста, колку шипингот, ако имаш купон се минусира одредена сума и исто така ако имаш коинс само по себе ти дава попуст. Можи ги користиш провери. Купон пред да платиш во чарт кога е нарачката најгоре десно имаш get coupons, не на сите, на повеќето. Или имаш и друга опција да најдиш прво купон па ако сакаш да разгледаш што нуди продавницата па да го искористиш, за тоа треба прво во акаунтот, па во coupons да влезиш. Да, стигаат нарачките. И јас од кај сопругот блутут слушалки си нарачав за 20тина денари и ми стигнаа.
Napraviv taka...ti blagodaram Napraviv taka....ti blagodaram @tanjita @Maca Macka Вака треба да излезе доколку се прифати рефундацијата?
Да. Еве пишува дека може да потрае до 3 дена додека се процесира па да стигни до finished. Потоа во зависност од тоа на кое ниво си, односно колку нарачки до сега имаш правено, ти стигаат на сметка. Мене ми стигаат во рок од 3 дена, ама ако си почетник може да потрае до месец, битно обавезно ги враќаат парите.
Веќе ти одговорија. За слична сума мене за 7 дена ми ги вратија. Да знаеш дека може и покасно од 3 дена.
Да ми препорачате некој прстенчиња и општо накит кој е стварно stainless, да не ми станува темен одма после неколку носења
Од Али експрес да ти препорачаме или некој од тука? Јас имам од Али ланче со име нарачано, околу 150-200 ден зависи колку имиња и еве го 2 год не е рѓосано. Така да можеш и од Али Експрес.